Gratis musikkstrømmetjeneste

28.04.2017 09:28 Skrevet av Jon G. Olsen

Gjenom vårt prosjekt Dokumentasjonssenteret for musikk i Akershus tilbyr vi gratis musikk til innbyggere i Akershus gjennom Naxos Music Library (NML). Det eneste som kreves er at du har et nasjonalt lånekort - og du kan høre musikk på PCen din. Du kan også laste ned en app til mobilen og strømme gratis og lovlig gjennom den. prøv, da vel!

Det er tilgjengelig over 100.000 CD-er og 1.500.000 lydspor med musikk, hovedsakelig innen klassisk, men også mye jazz, verdensmusikk, pop, rock og blues. Hver måned øker musikkbasen. Utfyllende biografisk informasjon om utøvere og komponister er også en del av tjenesten, samt bilde av cover. Naxos har en betydelig satsing på musikkpedagogikk for voksne og barn og tilbyr utfyllende informasjon og opplegg.

NB: Vi har et begrenset antall lisenser, så hvis du ikke kommer inn er det trolig fordi antall lisenser er i bruk. prøv igjen seinere!

Kom i gang

For å få tilgang så trenger du et gratis nasjonalt lånekort fra ditt lokale bibliotek.

  1. Klikk her for Naxos Akershus
  2. Skriv inn ditt lånenummer som står under strekkoden (N00..) for å logge inn
  3. Spill i vei på PC og Mac

For å få bruksanvisning for mobilbruk og demovideo, klikk her.


Tusenvis av nye CDer til Doksenteret

Rikskonsertenes samling av CD-er er gitt til Dokumentasjonssenteret for musikk i Akershus. Dette vil bli en flott tilvekst på flere tusen CD-er. Og dette er altså CD-er som musikkinteresserte kan låne helt gratis. «En kjempegave», sier daglig leder Jon G. Olsen i Akershus musikkråd og Arne Thomassen i fylkebiblioteket, og er veldig glade.

Tusenvis av nye CDer til Doksenteret - les hele sakenLitt om doksenteret

Dokumentasjonssenteret for musikk i Akershus er et samarbeid mellom Fylkesbiblioteket i Akershus og Akershus musikkråd. Fylkesbiblioteket bidrar med innkjøp av media, katalogisering og utlån, mens musikkrådet bidrar med musikkompetanse, musikkfaglighet og nettverk, ikke minst overfor amatørmusikklivet i fylket.


Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART