Tusenvis av nye CDer til Doksenteret

01.10.2013 09:33 Skrevet av Jon G. Olsen

Rikskonsertenes samling av CD-er er gitt til Dokumentasjonssenteret for musikk i Akershus. Dette vil bli en flott tilvekst på flere tusen CD-er. Og dette er altså CD-er som musikkinteresserte kan låne helt gratis. «En kjempegave», sier daglig leder Jon G. Olsen i Akershus musikkråd og Arne Thomassen i fylkebiblioteket, og er veldig glade.

Det er en skikkelig fjær i hatten at Rikskonsertene valgte Dokumentasjonssenteret vårt når de skulle slutte med å ha en egen CD-samling. Etter møte med Turid Birkeland (direktør i Rikskonsertene), for å orientere om Dokumentasjonssenteret for musikk, ble det innledet samtaler for at senteret skulle overta Rikskonsertenes CD-samling. I møtet fikk hun se selv hvordan vi har bygd opp Doksenteret, og resultatet ble altså at hele samlingen ble gitt til oss. Det er vi veldig fornøyd med.

En stor og fin samling

Det er en stor og fin samling som nå kommer til Kjeller. Samlingen, på nesten 10.000 CDer supplerer det som allerede står i senteret slik at det nå blir et enda bedre tilbud til fylkets innbyggere. Samlingen gir et flott tilskudd til verdensmusikk og norske musikkgenre samt klassiske verker med spesielt gode innspillinger av kjente verk i samlingen. Vi har ikke rukket å gå gjennom alt i detalj enda, men vi ser at dette passe godt sammen med det vi allerede har.

Tar noe tid å få alt inn i katalogen og klart til å låne

Samlingen er så stor at det vil ta noe tid før al ter tilgjengelig for publikum. Selv om vi prioriterer dette arbeidet nå er det arbeidskrevende både å katalogisere, merke og klargjøre alt for utlån. Følg med på nettsidene til doksenteret, www.doksenter.no, der vil det stå under «Nytt» de siste CDene som er klare til å lånes.


Gratis musikkstrømmetjeneste

Gjenom vårt prosjekt Dokumentasjonssenteret for musikk i Akershus tilbyr vi gratis musikk til innbyggere i Akershus gjennom Naxos Music Library (NML). Det eneste som kreves er at du har et nasjonalt lånekort - og du kan høre musikk på PCen din. Du kan også laste ned en app til mobilen og strømme gratis og lovlig gjennom den. prøv, da vel!

Gratis musikkstrømmetjeneste - les hele sakenLitt om doksenteret

Dokumentasjonssenteret for musikk i Akershus er et samarbeid mellom Fylkesbiblioteket i Akershus og Akershus musikkråd. Fylkesbiblioteket bidrar med innkjøp av media, katalogisering og utlån, mens musikkrådet bidrar med musikkompetanse, musikkfaglighet og nettverk, ikke minst overfor amatørmusikklivet i fylket.


Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART