Nå blir det oppgradering av øvingsutstyr!

06.02.2017 09:03 Skrevet av Roy Botten

Vi retter en stor takk til Sparebankstiftelsen DNB for generøs støtte til vårt arbeid med å drifte øvingslokaler i Akershus!

Med mange unge og ivrige deltakere blir det stor slitasje på utstyr som vårt lavterskel-tilbud ikke har økonomi til å oppgradere godt nok selv.

Men takket være velvillig støtte blir det nå oppgradering og bytte av gammelt ødelagt utstyr.

#sparebankstiftelsendnb


Allsang med Per Spillemann

Turneperiode 4. februar - 28. februar

Da er det klart for årets første allsangkonsert. Den er med Per Spillemann, eller Per Holger Andersen som han heter.


Allsang med Per Spillemann - les hele saken"Samba, Caramba, olè - en karnevalskonsert

Turneperiode 7. januar - 31. januar

Januar er karnevalstid. Når man tenker på karneval er det nok Brasil og Venezia med fargerike kostymer, ball, maskerade og de lange gateparadene. Morten Fagerli og Geramine Bouts Hexeberg vil i denne konserten forsøke å skape denne stemningen.

"Samba, Caramba, olè - en karnevalskonsert - les hele sakenJula er rett rundt neste sving og det er på tide å oppsummere UKM høsten.

UKM i Akershus jobber for at ungdommers kulturuttrykk skal kunne møtes for å utveksle ideer og inspirere hverandre. Vi ønsker også å være tilbydere av gode opplegg for nettverksbygging og utvikling av egne uttrykk.

Jula er rett rundt neste sving og det er på tide å oppsummere UKM høsten. - les hele sakenIkke mye nytt ..... og ikke mye nytte....

Kulturmeldingen inneholder ikke mye nytt for fylkesmusikkrådene - eller for det lokale kulturlivet. Det er selvsagt mange fine ord om kultur og tar man på seg "godbrillene" finner man hyggelige setninger om det meste. Men det er egentlig ikke så mye å ta fatt i, og ikke utsikter til flere oppgaver til regionnivået som er relevante for musikkrådene.

Ikke mye nytt ..... og ikke mye nytte.... - les hele saken"Musikalske herrer med utlagt sjarm"

Turneperiode 25. oktober - 22. november

Reidar Myhre og Philip Kruse har sett og hørt det meste i en bransje de har vært en del av i siden begynnelsen av '60-tallet. Det finnes knapt den etablerte musiker eller arrangør som de ikke har samarbeidet med gjennom et langt yrkesliv.

"Musikalske herrer med utlagt sjarm" - les hele sakenEidsvoll musikkråd tildelt læringspris

Voksenopplæringsforbundet i Akershus sin læringspris for 2018 gikk til Eidsvoll musikkråd, bl.a. for "særdeles aktivt arbeid for å inspirere til økt kulturkompetanse i kommunen". Dette første gangen en læringspris er tildelt et lokalt musikkråd.

Eidsvoll musikkråd tildelt læringspris - les hele sakenMed Bendik i Biblioteket.

Denne høsten jobber vi med å få musikk og unge mennesker inn i biblioteket. Med en miniturne i Akershus lanserer vi Ungpluggd.

Med Bendik i Biblioteket. - les hele sakenInspirasjonsdag for UKM, skolesekk og kulturskoler på kulturverket Flammen

Torsdag 20. september møttes nøkkelpersoner i kulturskoler, UKM, Den kulturelle skolesekken, biblioteker og fritidsklubber i til inspirasjonssamling i Nittedal. Noe av konklusjonen var at alt er mulig hvis man får til tverrfaglige, solide samarbeid og finner prosjekter som er konkrete og kan gjennomføres selv med mange involverte. Ungdomsundersøkelsene til Opinion vakte også interesse.

Inspirasjonsdag for UKM, skolesekk og kulturskoler på kulturverket Flammen - les hele sakenHURRA !! Internasjonal standard for øverom underveis

Nå er det klart. Forslaget om at det skal lages en internasjonal akustikkstandard for øverom for musikker vedtatt. Daglig leder Jon G. Olsen fra Akershus musikkråd er utpekt som prosjektleder for fagkomiteen av akustikere fra bl.a. Australia, Russland, New Zealand og Nederland.

"Det er ganske enkelt utrolig at det nå skal bli en såkalt ISO-standard for akustikk i øverom for musikk. For eksempel er det i Europa over 50 millioner korsangere, så dette er virkelig et viktig arbeid.", sier en veldig glad og entusiastisk Jon G. Olsen i en kommentar.

HURRA !! Internasjonal standard for øverom underveis - les hele sakenKonferanse for lokale musikkråd

Velkommen til en spennende og nyttig konferanse for lokale musikkråd og kulturråd mm 3.-4. november 2018. I år går konferansen fra lørdag til søndag, og holdes på Soria Moria konferansesenter i Oslo. Årets konferansetittel er  "Det lokale musikkrådet i en ny tid". 

Konferanse for lokale musikkråd - les hele saken"60 og 70 tallet for swingende"

Turneperiode 3. september - 27. september

Dæhli/Berger duo synes det er stor stas å spille hos Akershus' fine sykehjem høsten 2018. Forrige gang spilte de «The swinging 60`s».

"60 og 70 tallet for swingende" - les hele sakenMusikkformidling i kor

Akershus sangerforum og Koraliansen inviterer til kurs hvor skuespiller og regissør Tom Sterri skal lære oss mer om musikkformidling. Vi bruker mye tid på å lære oss å synge repertoaret som skal framføres, men venter ofte til den siste øvelsen før konserten før vi tenker på hvordan musikken skal formidles til publikum. Hvordan kan vi presentere musikken, uansett om det er pop eller klassisk, slik at konserten blir en opplevelse for både øye og øre.

Musikkformidling i kor - les hele sakenPrisdryss til Akershus under Landskappleiken!

Unge hallingdansere fra Akershus og Oslo gjorde i helga rent bord i flere klasser under Landskappleiken, som i år foregikk i Trysil. De to unge gutta fra Nesodden, Jon Bugge Mariussen og Nikolaj Bo Fischer Nielsen, begge fra Nesodden Danselag, kan i dag tituleres som norgesmestre i hallingdans i henholdsvis klasse B (over 18 år) og klasse C (12-18 år).       

Prisdryss til Akershus under Landskappleiken! - les hele sakenLillestrøm musikkråd - hva er det?

21. juni samlet representanter fra musikklivet i Skedsmo, fet og Sørum kommuner seg til et informasjons- og kontaktmøte med sikte på samarbeidet etter kommunesammenslåingen fra 01.01.2020. Det er i dag musikkråd i både Skedsmo og Fet, mens Sørum har et kulturforum. representantene var enige on at det de ønsket seg var et fellesskap fo rmusikklivet, samlet i et nytt Lillestrøm musikkråd.

Lillestrøm musikkråd - hva er det? - les hele sakenTONO og Norsk musikkråd enige om arrangørlag-avtale

TONO og Norsk musikkråd (NMR) har kommet til enighet om en avtale for arrangørlag. Avtalen, som kun gjelder for 2018, omfatter 250 arrangørlag som er medlemmer av AKKS, FolkOrg, Klassisk, Norsk Bluesunion, Norsk jazzforum og Norsk Viseforum.

TONO og Norsk musikkråd enige om arrangørlag-avtale - les hele sakenSangens gode minner

Turneperiode 28. mai - 20. juni

På den siste konserten denne våren kommer Emil Solli Tangen og Trond Akerø-Kleven på besøk. De skal holde en konsert med et repertoar som vil vekke gode minner hos tilhørerne. Emil selv vil også dele sine egne minner med publikum om flere av melodiene.

Sangens gode minner - les hele sakenGratulerer med dagen

Vi gratulerer musikklivet og det norske folk med 17. mai. Måtte alle, både voksne og barn få en fin dag, med mye sang og musikk, og is og pølser og godt humør. Syng av hjertens lyst enten du er med i kor eller publikum, eller bare har lyst til å ta en sang hjemme. Finn fram instrumentet og spill, enten sammen med andre i korps eller andre musikklag, eller kos deg litt ved pianoet eller med gitaren.

Kort sagt, ha en flott dag, spre glede med sang og musikk og kos deg selv.

Gratulerer med dagen - les hele sakenTil 2018 landsfestival fra Akershus

Etter en flott og innholdsrik helg i Lørenskog Hus, er årets UKM-festival i Akershus over.  7006 ungdommer koste seg hele helgen og stemningen var stor fra første til siste innslag. Søndag kveld ble det klart hvem som skal representare Akershus på landsfestivalen i Trondheim, og hvem som har fått årets UKM-stipendier.

Hele årets fylkesmønstring ble sendt direkte på UKM-TV. Alle innslagene ligger på nettet slik at du kan se det du ønsker.
Gå til UKMs nettside her.

Videre fra årets fylkesfestival til å representere Akershus på landsfestivalen gikk

Til 2018 landsfestival fra Akershus - les hele sakenFølg med på UKM i Akershus

UKM fylkesmønstring i Akershus er i gang !

Fredag 27.-søndag 29. april deltar 700 ungdommer i det som er landets største UKM-arrangement. I  Lørenskog hus, med 9 forestillinger og en flott kunstutstilling med 220 arbeider. Stikk innom denne helgen og opplev ungdommelig kreativitet, kvalitet, entusiasme og kultur i flere saler. Rekker du ikke innom kan du følge med på nett-TV, alle forestillingene sendes direkte gjennom  UKM-media.

Gå til UKMs egen nettside for Akeshus her.

Følg med på UKM i Akershus - les hele sakenStortingspresidenten åpner UKM Akershus

Fylkesmønstringen av UKM i Akeshus 2018 går av stabelen i Lørenskog Hus 27.-29. april. 700 ungdommer setter hverandre i stevne gjennom 9 forestillinger og en stor kunstutstilling - med ungdom både som aktører og som arrangører. Vi har vært så heldige å få Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen til å foreta den offisielle åpningen, fredag 27. april kl 18.00. Vi setter stor pris på den anerkjennelse av UKM i Akeshus det er når Stortingets president setter av tid til å ønske velkommen til årets stormønstring der Ung Kultur Møtes i Akershus.

Stortingspresidenten åpner UKM Akershus - les hele sakenKjempeinteresse for Viken

Årets Frivillighetskonferanse ble «all time high» når det gjelder deltakelse.  Hundre deltakere fra et rikt utvalg fylkesorganisasjoner deltok med entusiasme.  Et tettpakket program med mye informasjon og refleksjon over tema Viken og regionreform fra allsidige og meget kompetente foredragsholdere.  Årets Frivillighetskonferanse var et bevis på at frivillige organisasjoner er opptatt av regionreform generelt og hvordan Viken fylkeskommune blir organisert spesielt.

Kjempeinteresse for Viken - les hele sakenNy kartleggingsverktøy for kulturlokaler klart

ENDELIG - et samlet kartleggingsverktøy for det frivillige kulturlivet er klart til bruk. Det er Akershus musikkråd som på vegne av Norsk musikkråd/Kulturalliasen står bak prosjektet og har utviklet systemet. "Dette vil hjelpe oss til å få en nasjonal overikt over hvilke lokaler det lokale kulturlivet bruker", sier Jon G. Olsen -  som har stått for utviklingen. "Vi gleder oss til systemet blir tatt i bruk og at vi snart får en mye bedre overikt over kulturlokaler i kommunene", sier han videre.

Ny kartleggingsverktøy for kulturlokaler klart - les hele sakenFylkesvaraordfører støtter fylkesmusikkrådet

Representanter fra frivilligheten, kommuner og fylkeskommuner var samlet i Oslo 11. april, for å komme med innspill til Kulturdepartementets stortingsmelding om frivillighet. Blant innlederne var fylkesvaraordfører i Akershus fylkeskommune, Lars Salvesen. Salvesen pekte på at organiseringen i sterke regionale paraplyorganisasjoner er viktig å ta med i arbeidet fremover.

Fylkesvaraordfører støtter fylkesmusikkrådet - les hele sakenGod aktivitet i Fet musikkråd

Fet musikkråd har vært gjennom et aktivt år. På årsmøtet 10. april ble styret gjenvalgt, og det påfølgende medlemsmøtet viste et aktivt musikkråd med fokus på lokale saker som øvingslokaler, 17. mai i bygda og kommunesammelslåing. Kakefeiringen var bl.a. på grunn av at musikkrådet nå har fått en formell partnerskapsavtale med kommunen vedrørende feiring av 17. mai i kommunen.

God aktivitet i Fet musikkråd - les hele sakenAllsang med Kristine og Vegard

Turneperiode 9. april - 3. mai

Kristine Hesjadalen og Vegard Øyen er et nytt bekjentskap for oss i Akershus. De har lang fartstid som underholdere, og har et repertoar med viser og allsang. Felles for alle sangene, er at de er lette å synge med på, og at de handler om lyse og lette temaer.

Allsang med Kristine og Vegard - les hele sakenVellykket økonomikurs på Kjeller

22. mars var det tid for økonokurs i Akershus musikkråds lokaler på Kjeller. Det var Akershus sangerforum og Korpsnett Norge som inviterte til kurset, og hovedtemaene var tilskuddsordninger, økonomistyring og styremedlemmenes økonomkiske ansvar. Deltakerne kom både fra kor og korps, og var meget engasjert og fikk med seg mange gode råd og mye nyttig kunnskap.

Vellykket økonomikurs på Kjeller - les hele sakenViken-fylkene samlet

7. mars var representanter for styrene i Østfold, Akershus og Buskerud musikkråd samet for å snakke om den framtidige sammenslåingen av fylkeskommunene til nye Viken fylkeskommune. Møtet var et informasjons- og kontaktmøte der hensikten var å bli bedre kjent med hverandre og utveksle erfaringer.

Viken-fylkene samlet - les hele sakenFra ”Pengegaloppen” til ”Husmannspolka” - et visemøte mellom Vidar Sandbeck og Alf Prøysen”. Elin Prøysen og Egil Johansson

Turneperiode 5.mars - 5. april

21. juli 1918 ble Vidar Sandbeck født på Åsta, og 23. juli fire år før var Alf Prøysen kommet til verden på Rudshøgda. Begge var fra Hedmark og begge kom fra fattige kår.

Fra ”Pengegaloppen” til ”Husmannspolka” - et visemøte mellom Vidar Sandbeck og Alf Prøysen”. Elin Prøysen og Egil Johansson - les hele sakenAllsang med Odd Arne og Hans Olav

Turneperiode 12. februar - 7. mars

Odd Arne og Hans Olav presenterte denne allsangkonserten i fjor vinter med stor suksess. Denne populære duoen spiller melodier som er kjente og kjære for de fleste. Odd Arne spiller trekkspill og Hans Olav spiller gitar. De synger begge to. Det som kjennetegner disse to er at de opptrer med godt humør og energi som er smittende på alle.

Allsang med Odd Arne og Hans Olav - les hele sakenI støpeskjeen - frivillighetskonferanse 2018

Styremedlemmer og ressurspersoner i de frivillige fylkesorganisasjonene i Akershus inviteres til FRIVILLIGHETSKONFERANSE 17. APRIL KL. 16.30 - 21.30 i Galleriet i Oslo.
Temaet er "Omstilling til Viken".
LAST NED INVITASJONEN

I støpeskjeen - frivillighetskonferanse 2018 - les hele sakenUKM i gang i Akershus

De lokale mønstringene i Akershus dro for fullt i gang med mønstringer i Lørenskog og Sørum sist helg. Det betyr at alle bør kjenne sin besøkelsestid om de ønsker å få med seg hva som skjer i den unge kulturen lokalt i Akershuskommunene fremover.

UKM i gang i Akershus - les hele sakenRaymond overtar etter Roy i Akershus musikkråd

Raymond Egge overtar stafettpinnen etter Roy Botten, som sluttet i Akershus musikkråd 1. februar. Raymond overtar Roys oppgaver og Akershus musikkråd ønsker han hjertelig velkommen i staben. Vi gleder oss og både håper og tror at Raymond vil fylle jobben på en utmerket måte. Les mer om hva Raymond sier om seg selv.

Raymond overtar etter Roy i Akershus musikkråd - les hele sakenHyllest til Cornelis - og hans damer

Turneperiode 15. januar  - 7. februar

Jenny Jenssen er godt kjent for de aller fleste i Akershus Hun har vært på turne for Akershus musikkråd flere ganger. Jenny kommer denne gang med en hyllest til Cornelis Vreeswijk. Konserten er basert på den folkekjære svensk - hollandske visekunstnerens udødelige sanger - bohemen, skandalemannen og kvinneforføreren.


Hyllest til Cornelis - og hans damer - les hele sakenSki musikkråd utvider - og får heder og penger

Ski musikkråd er i vinden for tiden. Selv om det er to år til kommunen skal slås sammen med Oppegård til Nordre Follo kommune begynner medlemssøknadene fra Oppegård-lag å komme inn. På det siste møtet i året kom varaordfører innom og ga kr 100.000,- til musikkrådet til innkjøp av ny mobil scene. Og som om ikke dette var nok, kommunen har også valgt ut musikkrådets leder Thomas Myrhaug til å være en av kommunens "ildsjeler". Og "Nyttårsfestspillene" 28. januar 2018 er årets første stormarkering fra Ski musikkråd. Så her er musikkrådet virkelig i vinden!

Ski musikkråd utvider - og får heder og penger - les hele sakenFå gode musikklokaler i Eidsvoll

Akershus musikkråd har kartlagt alle musikklokalene i Eidsvoll kommune. Rapporten omfatter 44 lokaler som musikklivet i kommunen bruker: Kartleggingen viser at det bare er 3 rom som er store nok til å huse fellesøvelser i kor, korps og storband, i henhold til Norsk Standard NS8178 Akustiske kriterier for rom og lokale til musikkutøvelse.

Få gode musikklokaler i Eidsvoll - les hele sakenStatsbudsjettet reddet voksenopplæringstilskuddet

Det varslede kuttet i tilskudd til voksenopplæring ble opphevet i den endelige statsbudsjettet. Mellompartiene klarte å få regjeringen med på at 2017-bevilgningen blir videreført i 2018. Dette redder den gode opplæringen som gjøres i lokale lag og foreninger rundt om i Akersuhs og i landet for øvrig.

Statsbudsjettet reddet voksenopplæringstilskuddet - les hele sakenLedig stilling i Akershus musikkråd

Akershus musikkråd søker etter en konsulent med hovedarbeidsområder knyttet til UKM, band og ungdomsarbeid. Stillingen er en fast 100% stilling. Vi ønsker en dyktig og engasjert medarbeider som kan supplere våre nåværende ansatte og bidra til å videreutvikle musikkrådet som kompetansesenter for fylkets musikkliv. Vi ønsker en person med stor arbeidskapasitet og realkompetanse fra feltet og erfaring i arbeid med band og ungdom.

Ledig stilling i Akershus musikkråd - les hele sakenJul med Anita Hegerland

Turneperiode 20.november - 13. desember

Anita Hegerland er en av Norges mest folkekjære og suksessfulle artister gjennom tidene. Lille Anita tok Norge med storm da hun slo igjennom som barnestjerne, solgte tusenvis av plater og imponerte med sin store musikalitet, ekthet og utstråling.  

Jul med Anita Hegerland - les hele sakenMer aktivitet gir høyere tilskudd

Voksenopplæringstilskuddene til musikkklivet i Akershus øker nok en gang. Det er økningen i aktivitet som gir høyere utbetaling denne gang. Flere rapporterte timer enn tidligere år ga våren 2017 et tilskudd på 851.900,-, midler som brukes til å heve kvaliteten i det lokale musikklivet i fylket.

Mer aktivitet gir høyere tilskudd - les hele sakenSørum pilotkommune for kartlegging av lokaler

Sørum kommune er valgt ut til å være pilotkommune i et landsomfattende prosjekt om å kartlegge kulturlokaler i Norge. Det er Akershus musikkråd som på vegne av Kulturalliansen og Norsk musikkråd bidrar til å utvikle dety som forhåpentligvis blir den framtidige felles nasjonale databasen for kulturlokaler.  Databasen skal omfatte både musikklokaler, lokaler til teater, dans og andre kulturuttrykk - både øvingslokaler og framføringslokaler.

Sørum pilotkommune for kartlegging av lokaler - les hele sakenEt løft for folkemusikken i Akershus

Akershus fylkeskommune har i samarbeid med Akershus musikkråd opprettet en stilling som fagkonsulent for folkemusikk og folkedans i Akershus. Marianne Tomasgård er ansatt fra medio august, og hun ser frem til å revitalisere en gammel tradisjon i fylket.

Et løft for folkemusikken i Akershus - les hele sakenVellykket økonomikurs i Eidsvoll

19. oktober inviterte Eidsvoll muskkråd til økonomikurs for medlemslagee. Hele 16 økonomiinteresserte deltakere fikk med seg en interessant medlemskveld med daglig leder Jon G. Olsen fra Akershus musikkråd som foredragsholder.

Vellykket økonomikurs i Eidsvoll - les hele sakenLæringsfestivalen 2017 er over for denne gang

På Skedsmo VGS 17. oktober 2017 var det 14 forskjellige kurs man kunne være med på. Over 100 deltakere hadde meldt seg på. Det var kurs i økonomi for frivillige organisasjoner, birøkt, trening i sal, slektsgranskning, styrejus, festivalkor,  samspill og øvingskurs for trekkspillere, «dans ropte fela til Marianne»  pluss mange fler…  Noe for enhver smak.  

Læringsfestivalen 2017 er over for denne gang - les hele sakenAllsang med Gina Nordby

Turneperiode 16.oktober - 8. november

Gina Nordby – blant annet kjent fra PULS på NRK, holder allsangkonsert i Akershus i oktober. Hun er utdannet sykepleier med stort hjerte for eldreomsorgen! Dette brennende engasjementet har ført henne både til sykehjem, hjemmetjenesten og med seniorveiledning.

Allsang med Gina Nordby - les hele sakenNeon Vokal fra Akershus Norgesmestre for kor

Vokalgruppen Neon Vokal fra Skedsmokorset ble i helgen Norgesmestre for Kor i Trondheim. Akeshus musikkråd gratulerer på det hjerteligste. Koret, som er en vokalgruppe for unge mellom 17 og 22 år,  springer ut av barne- og ungdomskoret Skedsmo Voices og har også bemerket seg i Akershus, blant annet i UKM i 2017.

Neon Vokal fra Akershus Norgesmestre for kor - les hele sakenUnik fiolinskole gjenoppdaget i Akershus

Gjenoppdaget fiolinskole etter Fredrik Ursin, (1825-1899) fra Ullensaker belyser folke-musikkens rolle og samkvem mellom aktører innen kunstmusikken og folkemusikken i nasjonalromantikkens glanstid.

Unik fiolinskole gjenoppdaget i Akershus - les hele sakenSpennende fagdag om kulturarenaer

Akershus fylkeskommune inviterte til en nyttig og interessant fagdag om kulturarenaer i det helt nye "kulturverket Flammen" i Nittedal 28. september. I tillegg til omvisning i huset var det 4 meget interessante foredrag, blant annet av Jon G. Olsen i Akershus musikkråd med en presentasjon av "Norsk Standard for akustikk i rom som brukes til musikk" og Iver Waage fra Oslo musikkråd om "Skolen som lokal kulturarena".

Spennende fagdag om kulturarenaer - les hele sakenVellykket landskonferanse for lokale musikkråd

Lokale musikkråd fra hele landet var samlet til den tradisjonelle landskonferanen i Hurdal helgen 15.-17. september. Akershus musikkråd står som lokalt vertskap for konferansen. Årets hovedtema var "Det offentlige som ressurs for det frivillige - det frivillige som ressurs for det offentlige", med fokus på samarbeidet mellom musikkrådet og kommunen. Kultursjef Tor Henrik Solhei fra Ullensaker holdt et av hovedinnleggene, om "Frivillighetens plass i framtidas kommune", og Jon G. Olsen fra Akershus musikkråd hadde to foredrag, "Frillige lag og foreningers plass i den moderne frivillighetspolitikken" og "lokaler til musikkformål".

Vellykket landskonferanse for lokale musikkråd - les hele sakenMed belg og streng

Turneperiode 18. september - 11. oktober

I konsertprogrammet ”Med belg og streng” tar Håvard Svendsrud og Svein Haugen for seg musikk i ulike varianter.

Med belg og streng - les hele sakenStatsministeren besøkte Syngende institusjon!

Under sitt besøk i Asker besøkte Erna Solberg Gullhella bo- og aktivitetssenter. Gullhella er en av de syngende institusjoner i Akershus.

Statsministeren besøkte Syngende institusjon! - les hele sakenGladsang med Bjelleklang

I 1986 ble den norske vokalgruppen Bjelleklang startet. Foruten å synge i ren a cappella-stil kombinerte de sanger akkompagnert av blant annet gitar, eller mer utradisjonelle instrumenter som stekepanne og nattpotte.

Gladsang med Bjelleklang - les hele sakenAcoustics '17 Boston

Jon G. Olsen attended the 3rd joint meeting Acoustics'17 in Boston (Acoustical Society of America and the European Acoustics Association), and presented the paper "The acoustics of rooms for music rehearsal and performance - the Norwegian approach" on Monday 26th July 2017.

Acoustics '17 Boston - les hele sakenLandskonferanse for lokale musikkråd

Velkommen til en kreativ og matnyttig landskonferanse for lokale musikkråd, kulturråd, kulturnettverk mm på naturskjønne Hurdalsjøen konferansehotell. Årets konferanse har fått tittelen "Det offentlige som ressurs for det frivillige - Det frivillige som ressurs for det offentlige". 

Landskonferanse for lokale musikkråd - les hele sakenSyngende eldreinstitusjoner i Akershus mot nye høyder!

Som en av operatørene for Krafttak for sang - Syngende eldrenstitusjoner, samlet Akershus musikkråd kjernetroppene fra 4 institusjoner i Akershus til erfarings- og statusmøte.

Syngende eldreinstitusjoner i Akershus mot nye høyder! - les hele sakenEndelig - folkemusikkonsulent i Akershus !

Endelig får Akershus sin egen folkemusikkonsulent. Marianne Tomasgård starter i august opp arbeidet med å samle inn (mer), systematisere, spre og formidle folkemusikken og folkedansen fra Akershus - som en fast stilling i Akershus musikkråd. Stillingen er knyttet til Dokumentasjonssenteret for musikk i Akershus og skal bli en viktig faktor i kulturlivet i fylket framover.

Endelig - folkemusikkonsulent i Akershus ! - les hele sakenSyng og le med Underholdningsvogna

Turneperiode 22. mai - 16. juni

"Syng og le" med Underholdningsvogna er en annerledes sangstund med Fru Barra og Fru Kroken, der publikum inviteres til å stemme i! Fruene byr på lystige melodier og slagere som vekker gamle minner.

Syng og le med Underholdningsvogna - les hele sakenOver 1.5 mill til voksenopplæring i Akershus

For tredje året på rad ble utbetalingene av voksenopplæringstilskudd til musikklagene i Akershus på over kr 1,5 mill. Høstens utbetaling er nå gjort, og med over kr 730.000,- ble årets utbetaling på 1.549.209,-. Dette kommer til god nytte og bidrar til kvalitet i opplæringen i fylkets musikkliv.

Over 1.5 mill til voksenopplæring i Akershus - les hele sakenGratis musikkstrømmetjeneste

Gjenom vårt prosjekt Dokumentasjonssenteret for musikk i Akershus tilbyr vi gratis musikk til innbyggere i Akershus gjennom Naxos Music Library (NML). Det eneste som kreves er at du har et nasjonalt lånekort - og du kan høre musikk på PCen din. Du kan også laste ned en app til mobilen og strømme gratis og lovlig gjennom den. prøv, da vel!

Gratis musikkstrømmetjeneste - les hele sakenHytteturen

Turneperiode 24. april - 19. mai

Hytteturen er en cabaret om den tiden da hytter var små, lå øde til, hadde utedo og ikke innlagt vann. Her får vi musikalske minner om bilreisen til hytta, reiseradio og bål og dans på stranda i Setesdal

Hytteturen - les hele sakenVi arrangerer UKM hele helgen!

UKM Akershus sin fylkesmønstring foregår på Lillestrøm kultursenter fredag 21. til søndag 23. april. Hele 709 ungdommer i alderen 10-20 år deltar med musikk, dans, kunst, teater og film. Ta en tur dit og opplev fantastisk ung kultur!

Vi arrangerer UKM hele helgen! - les hele sakenAkershus søker etter folkemusikk-konsulent

Akershus har opprettet stilling som folkemusikkonsulent!
Det er endelig klart for at folkemusikken i Akershus får sin naturlige plass. Det skal tilsettes en folkemusikkonsulent for Akershus, og det er Akershus musikkråd som etter samarbeid med fylkeskommunen nå endelig kan lyse ut en hel stilling som får ansvar for å systematisere og spre folkemusikk og folkedans fra Akershus.

Akershus søker etter folkemusikk-konsulent - les hele sakenNorsk musikkråds normer og anbefalinger - 2017-utgaven er klar

2017-utgaven av "Norsk musikkrås normer og anbefalinger for lokaler til musikkformål" er klar. I tillegg til mindre oppdateringer (bl.a. ny versjon av kartet over steder som er målt) har det kommet en presisering om at Norsk Standards kategori "øvecelle" ikke er egnet til musikkundervisning - dette er øverom til egenøving for 1-2 utøvere. Videre er det kommet en presisering at etterklangstiden for korpsøvelokaler bør ligge i nedre halvdel av det som NS8178 fastsetter.

Norsk musikkråds normer og anbefalinger - 2017-utgaven er klar - les hele sakenPå kjøkkenet med Elvis og Beatles

Turneperiode 6. mars - 29. mars

Bli med Kristin og Espen hjem på kjøkkenet i en leilighet på 50-tallet. Her får publikum møte en person som sitter på kjøkkenet og lytter til radioen i spent venting etter sine yndlingssanger.

På kjøkkenet med Elvis og Beatles - les hele sakenUKM 2017 er i gang!

Det startet for 32 år siden i Akershus, og et sekssifret antall ungdom i alderen 10-20 fra alle våre 22 kommuner har deltatt opp i gjennom årene.

UKM er mangfold og inkludering.

Vi tar i mot alle som vil opptre på en scene, stille ut kunstverket sitt eller vise sin egen film.

UKM 2017 er i gang! - les hele sakenAllsang med Odd Arne og Hans Olav-melodier vi aldri glemmer

Turneperiode 6. februar - 1. mars

Per Johan Skjærstad reiste i 1973 landet rundt for å samle inn skillingsviser for å spille de inn på plate. Dette ble til plateserien «Frem fra glemselen»


Allsang med Odd Arne og Hans Olav-melodier vi aldri glemmer - les hele sakenPå kafé i Paris

Turmeperiode 9. januar - 1. februar

I årets første konsert skal vi drømme oss bort til et bord på en kafé i Paris. Magne Askeland, Anders Hofstad Sørås og Mari Sofie Askeland vil presentere både musikk og dans, og trioen gir smakebiter fra flere franske komponister.

På kafé i Paris - les hele sakenStorsatsing på dans og musikk frå Akershus på Sørmarkakurset i år

Det tradisjonelle Sørmarkakurset i regi av SAFFA har et svært spennende program. Årets storsatsing er musikk og dans fra Akershus, ikke minst springdansen fra Akershus som har fått en ny renessanse de to siste årene. Det blir også et flott kurs i folkemusikk for barn, og kurs i spill og komp i den populære Rørospolsen.

Storsatsing på dans og musikk frå Akershus på Sørmarkakurset i år - les hele sakenMed panfløyte og trekkspill på vei mot jul

Turmeperiode 21. november - 15. desember

På siste turne i 2016 kommer Roar Engelberg og Harry Andersen med julerepertoar. Det vil bli både tradisjonelle og noen litt ukjente julemelodier.

Med panfløyte og trekkspill på vei mot jul - les hele sakenNy generalsekretær i Norsk musikkråd

Tidligere leder i LNU, Bjarne Dæhli, er ansatt som ny generalsekretær i Norsk musikkråd fra nyttår. "Han har den perfekte kombinasjonen av bred politisk forståelse, erfaring fra både organisasjonslivet og privat sektor, og et stort engasjement for feltet. Vi er overbevist om at vi har funnet den riktige lederen i Bjarne Dæhli", sier styreleder Eline Moe Melgalvis.

Ny generalsekretær i Norsk musikkråd - les hele sakenKr 830.000,- til voksenopplæring i musikk

Utbetalingene for vårens kurs er nettopp avsluttet, og denne gang kom vi opp i hele 830.000,- til musikklagene i Akershus. Største enkeltemne er opplæring i korsang, men det er også gledelig at denne gang er over 150.000,- utbetalt  til tilrettelagt musikkopplæing.

Kr 830.000,- til voksenopplæring i musikk - les hele sakenSwingin` 60s

Turneperiode 31. oktober - 23. november

Swingende dansbarhet, smakfull autentisitet og stor formidlingskraft er beskrivelser som går igjen på konsertene til Dæhli/Berger duo. 

Swingin` 60s - les hele sakenOppsummering fra lokMR konferanse 2016: Det lokale musikkrådet og forholdet til kommunen

Årets konferanse for lokale musikkråd ble arrangert helga 23. - 25. september på Hurdalsjøen hotell og konferansesenter.
Dialog og muligheter - ønsker og forventninger – nytte og behov.

Oppsummering fra lokMR konferanse 2016: Det lokale musikkrådet og forholdet til kommunen - les hele sakenBli med til Syden!

Turneperiode 26. september - 26. oktober

Bella Italia og Viva España! Vi nordmenn har lenge gledet oss over å reise til Syden for å få sol og varme samt for å nyte deilig mat og oppleve fargerik kultur.

Bli med til Syden! - les hele sakenBare 4 kulturlokaler fikk statstilskudd

Selv med 30 godkjente prosjekter og over 30 millioner i godkjent søknadssum ble det kun 4 prosjekter i Akershus som måtte dele på de 6,1 millionene som sto til rådighet i 2016. "Dette gjør nesten hele tilskuddsordningen til en vits", sier daglig leder Jon G. Olsen i en kommentar.

Bare 4 kulturlokaler fikk statstilskudd - les hele sakenGratulerer med ny kulturplan

Akershus musikkråd gratulerer Akershus fylkeskommune  med sin nye kulturplan. Planen ble endelig vedtatt i fylkestinget 12. september, og fastsetter fylkeskommunens prioriteringer på kulturområdet fram til 2023. Og joda - musikk er et viktig område.

Gratulerer med ny kulturplan - les hele sakenSchlagerparade med Jenny Jenssen

Turneperiode 29. august - 21. september

Høstens konsertserie starter frisk med en parade av schlagere presentert av Jenny Jenssen

Schlagerparade med Jenny Jenssen - les hele sakenGratis bøker og musikk til ferien!

Dårlig internett og G4-dekning dit du skal på ferie? Husk at Dokumentasjonssenteret for musikk i Akershus låner ut CD, DVD og musikkbiografier etc. gratis. Her finner du både nye ferske utgivelser og masse spennende eldre klassikere i alle musikksjangre.

Gratis bøker og musikk til ferien! - les hele sakenKjernetroppsamling i Akershus for Sang i eldreomsorgen.

Akershus musikkråd samlet institusjonene som er med i prosjektet «Sang i eldreomsorgen-Krafttak for sang» tirsdag 21. juni for å utveksle ideer og erfaringer om hva som er gjort i forhold til prosjektet i institusjonene i Akershus.

Kjernetroppsamling i Akershus for Sang i eldreomsorgen. - les hele sakenNye retningslinjer for tippemidler til kulturbygg i Akershus

Akershus musikkråd er glade for at det i de nye tippemiddel-retningslinjene er fullt gjennomslag for bruk av NS8178 Akustiske kriterier for rom og lokaler til musikkutøvelse, hvis ett av lokalets bruksformål er musikk. "Vi er meget glade for de nye retningslinjene, og ser at vi har fått aksept for så og si alle våre ønsker", sier daglig leder Jon G. Olsen i en kommentar.

Nye retningslinjer for tippemidler til kulturbygg i Akershus - les hele sakenGodt besøkt frokostmøte om NS8178 - musikkroms-standarden

7. juni samarbeidet Standard Norge, Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund om et frokostmøte med erfaringer fra bruk av NS8178, Standarden for øvings- og konsertlokaler. Det var stort frammøte av bransjefolk, akustikre og folk fra musikklivet, som fikk med seg en god frokost og 5 nyttige foredrag på morgenkvisten.

Godt besøkt frokostmøte om NS8178 - musikkroms-standarden - les hele sakenAllsang med Malin og Trond

Turneperiode 23. mai - 15. juni

Den andre allsang-turnéen i 2016 er det Malin Skjolde og Trond Akerø-Kleven som står for. De byr opp til allsang med kjente og kjære melodier som sikkert alle kan stemme i.

Allsang med Malin og Trond - les hele sakenHistoriske Anita

Turneperiode 18. april - 12.mai

Anita Hegerland var bare 8 år gammel da hun sang seg inn i tusenvis av hjerter. Med sin store musikalitet, utstråling, jordnærhet og varme, ble hun tidlig omtalt som vidunderbarn på 70-tallet i Norge og deretter Sverige, Tyskland og i en rekke europeiske land.

Historiske Anita - les hele sakenAkershus størst også i 2016

Akershus ble også i år det største UKM-fylket i antall deltakere på lokalmønstringene. Med 2701 deltakere og hele 1322 innslag er Akershus, som ALLE TIDLIGERE ÅR, størst. det er vi VELDIG stolte av.

Helgen 8.-10. april er det fylkemønstring i Lillestrøm kulturhus - der er det 12 forestillinger hele helgen, og en stor utstilling med bilder, skuplturer, malerier og mye annet kreativt å se.

Ta turen til UKMs fylkesmønstring i Akershus 8.-10 april og opplev ungdom i full utfoldelse, både på scenen, bak scenen og i salen."Syng Evert Taube med Jostein"

Turneperiode 7. mars - 11. april

Evert Taube ble en av Sveriges og Nordens aller mest kjente og folkekjære visesanger og komponist, selv om han selv helst ville bli betraktet som forfatter. Denne gangen er det Jostein Sjøhaug som skal lede allsangen med viser av Evert Taube.


"Syng Evert Taube med Jostein" - les hele sakenHvor mye synges det i Norge?

Krafttak for sang vil gjerne dokumentere hvor mye som skjer av sangaktiviteter hver dag over hele landet. Derfor ønsker de å registrere så mye som mulig av slikt som foregår i perioden 6. til 20. mars. Registrer deres sangaktiviteter ved å følge lenken under.

Hvor mye synges det i Norge? - les hele sakenMusikkutstyrsordningens neste søknadsfrist er 1. mars

Musikkutstyrsordningen er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. Ordningens formål er å sikre tilgang til gode øvingslokaler over hele lander, og gode tekniske vilkår for framføring av rytmisk musikk.

Musikkutstyrsordningens neste søknadsfrist er 1. mars - les hele saken"Kulturfordel" er lansert

Norsk musikkråd lanserte 25. februar sitt nye fordelsprogram for alle medlemmer, Kulturfordel. Hanne Kolstø sto for musikken og flere av samarbeidspartnerene stilte opp med infostand, konkurranser og premier.

"Kulturfordel" er lansert - les hele saken"Mykt lys og søt musikk"

Turneperiode 8. februar - 2. mars

Musikken som presenteres av trioen "Mykt lys og søt musikk" på denne turnéen, er basert på kjente og kjære slagere og melodier som er gjort kjent av bl.a.  Alice Babs, Wenche Myhre og Nora Brockstedt.

"Mykt lys og søt musikk" - les hele saken"Dansespel for kropp og sjel"

Turneperiode 11. januar - 3. februar

Vi kan love muntre toner og rykkende dansefot når spellemann og gledesspreder Vegard Storbråten Øye kommer med sin torader.

"Dansespel for kropp og sjel" - les hele saken

Penger til kurs og kompetansehevende tiltak - frist 15. desember

KOMP er en støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk, viser mm.

Penger til kurs og kompetansehevende tiltak - frist 15. desember - les hele sakenPåmeldingen til UKM 2016 er åpnet

Vi er i gang for fullt med neste års UKM. Nå kan alle mellom 10-20 år melde seg på via www.ukm.no

Påmeldingen til UKM 2016 er åpnet - les hele saken"Adventskonsert"

Turnepeiode 23. november - 16. desember

Når det nærmer seg jul kommer Morten Remberg på besøk og korter ned ventetiden. Han vil lage julestemning med sin smektende tenorstemme. Morten Remberg er en sanger med lang fartstid både som solist, musikalartist og korist.


"Adventskonsert" - les hele saken"Allsang med Underholdningsvogna"

Turneperiode 26. oktober - 18. november

Høsten 2015 ruller Underholdningsvogna ut på allsangturné i regi av Akershus musikkråd. De lover å gjøre sitt beste for å skape god stemning og spre sangglede med fengende norske og engelske slagere fra 50, 60 og 70-tallet! 

"Allsang med Underholdningsvogna" - les hele sakenFølg oss på sosiale medier

Du kan kommunisere med Akershus musikkråd gjennom sosiale medier. Følg oss på Facebook eller Twitter.

Følg oss på sosiale medier - les hele sakenKjedeligste kulturbudsjett på mange år

Her var det lite å bry seg om for det lokale musikklivet. Verken mye å hisse seg opp over, eller noe å glede seg over. At det går an å lage et kulturbudsjett med så lite innhold - kommenterer daglig leder i Akershus musikkråd, Jon G. Olsen. Og når ministeren fremhever at det lokale musikklivet sparer kr 135,- per år siden årsavgiften i Frivillighetsregisteret fjenes, viser det med all tydelighet at dette budsjettet er en kjedelig kopi.

Kjedeligste kulturbudsjett på mange år - les hele sakenLandskonferanse og regionØstkonferanse på Hamar 2015

Den årlige landskonferansen for lokale musikkråd var i år lagt til Hamar, med start umiddelbart etter Musikkrådets og Studieforbundets landskonferanse om musikklokaler. Over 30 deltakere fra lokale musikkråd over store deler av landet deltok, fikk med seg mange gode foredrag, nyttige gruppearbeid og god inspirasjon til det videre arbeidet i egen kommune.

Landskonferanse og regionØstkonferanse på Hamar 2015 - les hele sakenMeget nyttig konferanse om musikklokaler

Konferansen om musikklokale i Hamar kulturhus 25. september ble en meget vellykket og interessant konferanse, med ver 50 deltakere fra store deler av landet. Engasjerte akustikere, ivrig ordfører fra Hamer, siste nyttfra banebrytende vedtak i Oslo kommune mm - her var det virkelig mye å hente.

LES MER OG LAST NED FOREDRAGENE"Eviggrønne melodier" med Per Husby

Turneperiode 28. september - 27. oktober

Per Husby vil være kjent for de fleste fra NRKs populære “Da Capo”- sendinger, som samlet et stort publikum på tirsdagskveldene gjennom elleve år. Som pianist og kapellmester presenterte han sammen med Vidar Lønn-Arnesen et bredt tverrsnitt av sanger, som er blitt en del av den norske sangskatten. Sist gang han var på turne for Akershus musikkråd var i 2009.

"Eviggrønne melodier" med Per Husby - les hele sakenEndelig! - " Rockekurs For Gamlinger" igjen!

Etter mange års pause blir det kurs i å spille i band igjen for alle over 26 år! I år blir det igjen på Lillestrøm VGS lørdag 14. november kl. 10-18

Rockekurs For Gamlinger er et endags-kurs med gode instruktører for alle som enten spiller i band eller har lyst til å treffe likesinnede å spille sammen med.

Endelig! - " Rockekurs For Gamlinger" igjen! - les hele sakenUKM-deltakere opptrådde for Røde Kors

UKM-ungdom fra Rælingen, Skedsmo og Fet opptrådde på 150 års jubileumet til Røde Kors fredag 11. september 2015. Seansen foregikk i kirkeparken i Lillestrøm mellom kl. 12.30 og 18.00.

UKM-deltakere opptrådde for Røde Kors - les hele sakenAkershus musikkråd uten telefon!

OBS! Et strømbrudd tok livet av vår flotte telefonsentral, så for øyeblikket er det ikke mulig å nå oss på vanlig telefon. Ring daglig leder Jon G. Olsen på mobil 91778776 hvis det er noe viktig som ikke kan skrives på en epost.

Vi håper å få dette i orden igjen så fort som mulig, bare vi klarer å få tak i leverandør :-)Dialogmøte om musikklivet i Akershus

Akershus fylkeskommune inviterer til dialogmøte om musikk i forbindelse med den nye kulturplanen. Connect på Lillestrøm kultursenter torsdag 17. september 2015, kl. 14-18.

Dialogmøte om musikklivet i Akershus - les hele sakenSkedsmo musikkråd-valgmøte

Skedsmo musikkråd inviterer til møte om kulturpolitikken i Skedsmo og utfordrer partiene, 2. september kl 18:30 i Black Box på Lillestrøm kultursenter.

Skedsmo musikkråd-valgmøte - les hele saken"Sound of Music - 50 år"

Turneperiode 24. august - 23. september

I år er det 50 år siden filmen «The Sound of Music» ble vist for første gang. Filmen ble belønnet med hele 5 Oscars! - og mange husker sikkert Julie Andrews rollefigur som Maria Rainer. Artistene i den første konserten denne høsten er Kristin Theisen og Ivo Kantardijev. De presenterer et knippe sanger fra denne berømte musikalen av Rodgers og Hammerstein II.

"Sound of Music - 50 år" - les hele sakenKOMP-tildeling for 2015 er klar

Storband, folkemusikklag, band og organisasjoner over hele landet har gjennom KOMP fått støtte til seminarer og kurs i 2015. Det kom inn 155 søknader, og 102 av disse ble tildelt støtte. Fordelingsutvalget hadde kr 1.564.000 til disposisjon.

KOMP-tildeling for 2015 er klar - les hele saken"Håkken ska`n gå og blunke tell" - Marian Aas Hansen og Trond Akerø-Kleven

Turneperiode 26. mai - 17. juni

Marian Aas Hansen er fra Ski kommune og startet sin musikalske karriere i tenårene som sangsolist i storband. Siden slutten av 90-tallet har hun gjort seg bemerket gjennom konserter, TV-opptredener og ikke minst sceneshow. Hun har også vært med på flere plateinnspillinger. Med seg som akkompagnatør har hun Trond Akerø-Kleven.

"Håkken ska`n gå og blunke tell" - Marian Aas Hansen og Trond Akerø-Kleven - les hele sakenBlir Lørenskog Norges beste musikk-kommune? i 2014?

Kommunene Hamar, Lørenskog og Radøy er nominerte til den gjeve tittelen som Norges musikkommune i 2014. Prisen deles ut for andre gang, og har som mål å gjøre stas på norske kommuner som gjør en ekstra innsats for sitt lokale musikkliv.

Blir Lørenskog Norges beste musikk-kommune? i 2014? - les hele sakenStørste utbetaling noensinne

i 2014 passerte Akershus for første gang 1,5 millioner kroner i utbetaling til voksenopplæring i musikk gjennom musikkrådet. Statistikk fra Musikkens studieforbund viser at 1.516.867 kroner ble utbetalt til fylkets musikkliv. For hele landet utbetalte Musikkens studieforbund hele 14,7 millioner. Timetallet i Akershus i 2014 var 1.880, en liten økning fra 16.575 i 2013.

Største utbetaling noensinne - les hele sakenBjørn Hansen gjenvalgt som styreleder i Akershus musikkråd

Bjørn Hansen ble gjenvalgt som styreleder da Akershus musikkråd hadde årsmøte 22. april i lokalene på Kjeller, Årsmøtet viste en organisasjon i god utvikling og med meget stor og omfattende aktivitet. Partnerskapsavtalen med fylkeskommunen var en av nyhetene som ble presentert i møtet.

Bjørn Hansen gjenvalgt som styreleder i Akershus musikkråd - les hele sakenAkershus musikkråd + Akershus fylkeskommune = sant

Akershus fylkeskommune inngikk 22. april formell partnerskapsavtale med Akershus musikkråd. Avtalen bekrefter det gode samarbeidet mellom partene og sikrer en videreutvikling av samarbeidet de kommende 4 år. "Vi er veldig fornøyd med avtalen, den legger et godt grunnlag for videre utvikling på musikkområdet i Akershus", sier styreleder Bjørn Hansen i en kommentar til avtalen.

Akershus musikkråd + Akershus fylkeskommune = sant - les hele sakenTil 2015 landsfestival fra Akershus

Etter en heidundrende helg på Kolben i Oppegård, er det over for i år. Søndag kveld ble det klart hvem som skal representare Akershus på landsfestivalen i Trondheim, og hvem som fikk årets UKM-stipendier.

Hele årets fylkesmønstring ble sendt direkte på UKM-TV. Alle innslagene ligger på nettet slik at du kan se det du ønsker. Gå til UKMs nettside her: http://ukm.no/akershus/program/

Til 2015 landsfestival fra Akershus - les hele sakenÅrsmøte i Akershus musikkråd

Akershus musikkråd holder sitt årsmøte onsdag 22. april i møtelokalene til kontoret på Kjeller. Medlemsorganisasjoner og lokale musikkråd har fått tilsendt saksdokumenter direkte.

Årsmøte i Akershus musikkråd - les hele sakenTil helgen er det fylkesmønstring i Akershus

UKM feirer 30 år, og vi har som vanlig landets største mønstring. I år møtes nesten 700 ungdommer på Kolben kulturhus fra fredag 17. april til og med søndag 19. april.

Til helgen er det fylkesmønstring i Akershus - les hele saken25 lokaler i Bærum målt - flere skal måles

På et møte i Komunegården i Bærum overleverte Jon G. Olsen fra Akershus musikkråd 20 av de 25 målerapportene. De 5 siste oversendes om kort tid. "Mye spennende lesning og interessante rapporter", var omkvedet på møtet der rapportene ble presentert for musikklivet og kommunen. Både kultuursjef, leder for kulturutvalget og eiendomsavdelingen var til stede.

25 lokaler i Bærum målt - flere skal måles - les hele saken"Allsang med Mårstad`s"

Turneperiode 13.april - 6. mai

Ann Kristin og Terje Mårstad står for allsangstund i denne turneen. Med sitt gode humør og musikalitet vil det garantert bli en fin allsangstund med Ann-Kristin og Terje.

"Allsang med Mårstad`s" - les hele sakenBare Akershus på pallen!

Skedsmo, Sørum og Ullensaker har de tre øverste plassene når det gjelder flest påmeldte deltakere til UKM i alle kommuner rundt i landet. Først på fjerdeplass slipper storbyen Trondheim til.... Vi gratulerer masse!

Bare Akershus på pallen! - les hele saken"Hilsen fra tanta til Beathe"

Turneperiode 9.mars - 8. april

“Hilsen fra tanta til Beathe” med Åsmund Reistad – gitar og sang, Per Einar Watle – gitar. Konsertprogrammet ”Tanta til Beathe” er et gløtt inn i Lillebjørn Nilsens kunstneriske univers. Nilsen er en bauta innen norsk visesang. Med låter som ”Stilleste gutt på sovesal 1”, ”Se alltid lyst på livet” og ”Tanta til Beathe” har han gjort seg selv til allemannseie blant det norske folk.

"Hilsen fra tanta til Beathe" - les hele sakenFull fart med lokalmønstringer UKM!

Vi nærmer oss slutten på de lokale mønstringene i UKM for 2015, og det har så langt vært en sprudlende fest de fleste steder. Vi ligger også i år an til å få de største mønstringene i hele landet.

Full fart med lokalmønstringer UKM! - les hele saken"Allsang med Raymond"

Turneperiode 9. februar - 2. mars

Raymond Løvhaugen har de siste årene gledet mang en tilhører med sine tolkninger av kjente og kjære sanger for de som har levd en stund. Han var på turne for Akershus musikkråd i 2012 med sitt allsangprogram.

"Allsang med Raymond" - les hele sakenInnføringskurs i musikkteori

Skal du søke Musikklinja på Videregående Skole denne våren?

Stovner Rockefabrikk tilbyr nå innføringskurs i musikkteori, skreddersydd for opptaksprøven ved musikklinja.

 

Innføringskurs i musikkteori - les hele sakenSpennende korpsvår

Korpsnett Norge inviterer til Landsstevne for voksenkorps og NM i marsjering. På Smågardistvestivalen blir det tattoo med Alexandria Marching Band fra Minnesota og H.M. Kongens Garde blant deltakerne.

Spennende korpsvår - les hele sakenSøknadsfrist for KOMP 10. februar 2015

Da har Kulturdepartementet bekreftet at KOMP skal videreføres, og fortsatt administreres av Norsk musikkråd. Online søknadsfrist er åpnet.

Søknadsfrist for KOMP 10. februar 2015 - les hele sakenVi gratulerer Kongen med 80-års dag!

Nei, det er ikke Harald. Det er han andre...  Elvis Presley ville fylt 80 år i dag, og her på kontoret spilles det bare kongelig musikk i hele dag! Ryktene vil også ha det til at en av de ansatte drar helt til Graceland i Memphis for å komme med en nærmere posthuman gratulasjon.

Vi gratulerer Kongen med 80-års dag! - les hele sakenNå er det på tide å melde seg på til UKM!

Er du mellom 10-20 år og har lyst til å vise frem det du driver med til andre? Gå inn på http://ukm.no/akershus/ og finn kommunen du bor i, og meld deg på til UKM!

UKM har faktisk 30-års jubileum i år, og vi håper at dette året skal bli det beste og største noensinne!

Nå er det på tide å melde seg på til UKM! - les hele saken"Adventskonsert"

Turneperiode 24. november - 16. desember

Barndommens adventstid var fylt med stemninger og forventning. Fugleneket skulle opp, både mat, gaver og pynt skulle forberedes. På den siste turne i 2014 blir det gjenhør med «Den gode melodi». De har siden 1992 turnert i hele landet med programmer som for eksempel «Evert Taube i ord og toner», «Alf Prøysen - et stykke norgeshistorie», «Erik Bye - mannen med det store hjertet».

"Adventskonsert" - les hele saken"Mitt hjerte er ditt - sanger om kjærlighet"

Turneperiode 27. oktober - 18. november

Kari Lise Høgseth - mezzosopran og Stian Aase - accordion/trekkspill har satt sammen et knippe kjærlighetssanger som kommer rett fra hjertet. Disse sangene vil de to artistene presentere i denne konserten, og de har tatt utgangspunkt i temaet kjærlighet. Kari Lise og Stian bruker musikk fra flere sjangere, både klassisk, viser, salmer og gamle slagere.

"Mitt hjerte er ditt - sanger om kjærlighet" - les hele sakenVellykket "Kurs for solister i kor"

Akershus sangerforum har i helgen 25.-26. oktober avholdt «Kurs for solister i kor».

Dette er et kurs for de som har litt solisterfaring og vil synge mer for andre, eller som ønsker å få tips om hvordan man kan utvikle seg som solist.

Kursinnhold: Masterclass – Sangteknikk – Ensemblesang med solistroller – Tolkning

Vellykket "Kurs for solister i kor" - les hele sakenStorsatsing på akustikk i Bærum!

På oppdrag fra kommunen vil Akershus musikkråd gjennomføre godt over tyve målinger på forskjellige øvings- og fremføringslokaler i Bærum i løpet av høsten 2014. - Dette er en stor og riktig satsing, sier Jon G. Olsen.

Storsatsing på akustikk i Bærum! - les hele sakenGod deltakelse på spennende konferanse for lokale musikkråd 2014

Nesten 30 deltakere fra både Østlandet, Vestlandet og Trøndelag var meget fornøyde med årets utvidede "RegionØst"-konferanse. Programmet spente fra Krafttak for Sang, via Sosiale medier til Musikklivets kommunevalgkamp 2015. Via både Statsbudsjett, Hvordan arbeide for gode musiklokaler og presentasjon av Maler og hjelpemidler for arbeidet i lokale musikkråd. En engasjert forsamling bidro til å konkretisere de forskjellige temaer og innlegg på en god måte - og selvsagt ble det også tid til prat og diskusjoner også utenfor selve konferanselokalet.

God deltakelse på spennende konferanse for lokale musikkråd 2014 - les hele sakenAkustikk for rock og pop

Vår danske venn Niels Werner Adelman-Larsen har endelig fått utgitt sin omfattende bok om akustikk for pop og rock. Her er noen meget positive inntrykk av boken:

Akustikk for rock og pop - les hele sakenHUFF og HUFF og HUFF

"Et slag i ansiktet for det frivillige musikklivet", sier daglig leder Jon G. Olsen i en første kommentar til statsbudsjettet. Store kutt i tilskudddene til opplæring og kvalitet, og til gode lokaler og arenaer svir, og det er lite annet å glede seg over enn litt ekstra til de korene som vinner i lotteriet om konsertstøtte.

HUFF og HUFF og HUFF - les hele saken"Sangtimen"

Turneperiode 29. september - 21. oktober

Hvem husker vel ikke sangtimen fra skolen, med sangbøkene til blandt annet Mads Berg. Dette er det vi får et gjenhør med i den andre turneen i høst. Da kan vi synge med på de visene som vi har glemt at vi husker.

"Sangtimen" - les hele sakenVellykket økonomikurs på Kjeller

22. mars var det tid for økonokurs i Akershus musikkråds lokaler på Kjeller. Det var Akershus sangerforum og Korpsnett Norge som inviterte til kurset, og hovedtemaene var tilskuddsordninger, økonomistyring og styremedlemmenes økonomkiske ansvar. Deltakerne kom både fra kor og korps, og var meget engasjert og fikk med seg mange gode råd og mye nyttig kunnskap.

Vellykket økonomikurs på Kjeller - les hele saken15 akustikkmålinger i Asker presentert

Det var stor interesse da Jon G. Olsen fra Akershus musikkråd presenterte de 15 akustikkmålingene som til nå er gjort i Asker. Målingene viser at få av lokalene er egnet til det de brukes til, og bl.a. at kun 1 lokale er brukbart egnet for korpsøving.

15 akustikkmålinger i Asker presentert - les hele saken"Norge i rødt, hvitt og blått- en festkonsert "

Turneperiode 1. september - 23. september

1814 -2014. Grunnloven er 200 år! Den feirer vi hvert eneste år med stor folkefest den 17. mai.  Nå er det imidlertid noe ekstra, og det skal bli jubileum for alle pengene!

"Norge i rødt, hvitt og blått- en festkonsert " - les hele sakenNytt hefte med folketoner fra Akershus

Hefte nummer fire i serien Tradisjonsmusikk fra Akershus og omegn er nettopp ferdig og publisert. Dette heftet tar for seg 19 runddans-slåtter fra Romerike. Hovedfokus denne gang er rettet mot Eidsvoll og den håndskrevne notesamlingen til Hans Borgersen 81847-1947). Det er i tilleggg tatt med noen slåtter fra områdene i nærheten: Ullensaker, Sørum, Kløfta og Nannestad.

Nytt hefte med folketoner fra Akershus - les hele sakenÅrets ildsjel i UKM gikk til Akershus!

Styreleder Bjørn Hansen i Akershus musikkråd fikk den gjeve prisen "Årets ildsjel" under UKM-festivalen i Trondheim i helgen.

Årets ildsjel i UKM gikk til Akershus! - les hele sakenHør Emelie på NRK P1

UKM-deltaker Emelie Hollow fra Ås ble plukket opp av NRK P1 i går og fremførte sin egen sang Just Walk på kveldssendingen. Hør på sendingen og låta her.

Hør Emelie på NRK P1 - les hele sakenUKM Akershus på vei til Trondheim!

Da er toget med 30 unge deltakere fra Akershus på vei til UKM-festivalen i Trondheim!

UKM Akershus på vei til Trondheim! - les hele sakenAkustikkstandarden presentert for kommune-Norge

NS8178 - Akustiske kriterier for rom og lokaler til musikkutøvelse - ble presentert for kommune- Norge på Norsk kulturforums fagkonferanse i Hamar kulturhus 10. juni 2014. Jon G. Olsen, daglig leder i Akershus musikkråd, sto for et av åpningsforedragene. Over 100 representanter for kommuner og fylkeskommuner deltok.

Akustikkstandarden presentert for kommune-Norge - les hele saken"Fra Johan Sebastian Bach til Scott Joplin"

Turneperiode 2. juni - 25. juni

Bach, Mozart, Chopin og Grieg har alle skrevet flotte komposisjoner for klaver. Når vi føyer til Scott Joplin - «kongen av Ragtime» i dette selskapet - blir det variert klavermusikk!


"Fra Johan Sebastian Bach til Scott Joplin" - les hele sakenGrunnlovsjubileet 1814 -2014

Vi har feiret, vi har sunget, vi har gått i sangertog!         
3 ganger HURRA for korene som har vært med og feiret Grunnloven i sammen med Akershus sangerforum. Uten dere hadde vi ikke kunnet gjennomført dette flotte arrangementet.

Grunnlovsjubileet 1814 -2014 - les hele sakenVeiledning i bruk av Kursadmin

Kursadmin er databasesystemet for søknad og rapportering av Voksenopplæringsmidler (støtte til øving i kor, korps, band og andre lag), og ble tatt i bruk i fjor av alle lag i Akershus musikkråd. 12. og 18. juni kan dere få veiledning i bruk av dette.

Veiledning i bruk av Kursadmin - les hele sakenIkke farlig å spille i korps

Det er ikke påvist hørselsskader for skolekorpsmusikanter. Oppslaget i Romerikes Blad 14. mai er tendensiøst og er på grensen til useriøs skandalejournalistikk, sier daglig leder Jon G. Olsen i Akershus musikkråd. Det er tvert i mot SUNT å spille korps, og det kan godt være slik at det å spille i korps kan FREMME hørselen, sier han videre.

Ikke farlig å spille i korps - les hele sakenAkershus størst i landet - 1,5 millioner i statskudd til musikkopplæring

Akershus landets største VO-fylke i 2013 !! Årsstatistikken for voksenopplæring for 2013 er nå klar, og musikklivet i Akershus har fått hele 1,5 millioner i tilskudd. Høstens utbetaling er nettopp gjennomført, og viser at kor og band er størst i Musikkens studieforbund.

Akershus størst i landet - 1,5 millioner i statskudd til musikkopplæring - les hele sakenSpennende møte med lokale musikkråd

6. mai var musikkrådene fra kommunene i Akershus samlet på Kjeller  til et inspirasjons- og informasjonsmøte. Hele 9 musikkråd deltok, og fikk presentert seg, fikk høre om den nye akustikkstandarden og samarbeid medllom musikkrådene og kommunene.

Spennende møte med lokale musikkråd - les hele saken"Allsang for alle med Prøysen-melodier"

Turneperiode 22.april - 15. mai

I år er 100 år siden Alf Prøysen ble født. Det må jo markeres. I denne allsangkonserten er det Roger Kristiansen som har med seg viser av Alf Prøysen og byr opp til allsang.

"Allsang for alle med Prøysen-melodier" - les hele sakenStandard for akustiske kriterier for musikkrom er lansert!

På vegne av Norges kommuner mottok ordfører i Rælingen kommune, Øivind Sand, den nye standarden for akustiske kriterier for musikkrom under lanseringen i Marikollen kultursal i dag.

Standard for akustiske kriterier for musikkrom er lansert! - les hele sakenLansering 9. april: Ny Norsk Standard sikrer bedre musikklokaler

ENDELIG ER DEN HER !!!

Som første land i verden får Norge en offisiell nasjonal standard for akustikk i lokaler som skal brukes til mueikk. Akershus musikkråd og Norsk musikkråd har arbeidet i mange år for å få til dette - og 9. april lanseres standarden i Marikollen kultursal i Rælingen.

Lansering 9. april: Ny Norsk Standard sikrer bedre musikklokaler - les hele sakenTil 2014 landsmønstring fra Akershus

Etter en heidundrende helg på Lillestrøm kultursenter er det over for i år. På avslutningsarrangementet ble det klart hvem som skal repreesntare Akershus på årets landsfestival i Trondheim, og hvem som fikk årets UKM-stipendier.

Hele årets fylkesmønstring ble sedndt direkte på UKM-TV. Alle innslagene ligger også ute på nettet slik at du kan se det du ønsker. Gå til UKMs nettside og klikk deg fram til oversikten over alle innslagene her: http://ukm.no/akershus/pameldte/

Til 2014 landsmønstring fra Akershus - les hele sakenUKM fylkesmønstring på Lillestrøm

Da er vi i gang igjen med fylkesmønstring. Følg med på UKM.no - i år også LIVE STREAMING fra fylkesmønstringen. Eller om du heller vil se alle sceneinnslagene i etterkant - alt fra fylkesmønstringen i år blir lagrety slik at dere kan se i etterkant.

GÅ TIL UKM.NO/AKERSHUS for reportasjer fra mønstringen.Musikkrådet på landssamling i Bodø

Alle fylkesavdelingene av Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund var samlet i Bodø 2,.4. april. Akershus musikråd var selvsagt med, og fikk mye inspirasjon fra de andre kollegene rundt i landet.

Musikkrådet på landssamling i Bodø - les hele sakenNyttårsfestspill 2014 i Ski, 26. januar

De siste årene har Ski musikkråd arrangert Nyttårsfestspill i Rådhusteatret den siste søndagen i januar.

Nyttårsfestspill i 2014 blir derfor søndag 26. januar - og det blir det femte i rekken!

Her kan du se plakat for Nyttårsfestspill 2014

Nyttårsfestspill 2014 i Ski, 26. januar - les hele sakenØkt grense for skattefri utbetaling

Grensen for skattefrie utbetalinger til enkeltpersoner for frivillinge lag og foreninger er vedtatt hevet fra kr 4.000,- pr år til kr 6.000,- pr år, med virkning fra og med 2014.

Økt grense for skattefri utbetaling - les hele saken"Kramgoa`låtar og svensktoppar"

Turneperiode 13. januar - 4. februar

Vi starter året 2014 med melodier og hits fra vårt naboland Sverige. Jostein Sjøhaug var på turne i 2013 med allsang. Denne gangen er det de gode gamle låtene fra vårt naboland Sverige som han har med seg i gitarkofferten sin. Lyckliga gatan, Sleng en slant ut i brönnen, Der björkarna susa er noen av melodiene du får høre

"Kramgoa`låtar og svensktoppar" - les hele sakenSøknadsfrist KOMP 15. desember

KOMP er en støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk mm. 

Søknadsfrist KOMP 15. desember - les hele sakenNesten 700.000,- til musikklivet i Akershus

Nå er utbetalingene for kursene våren 2013 gjennomført. Nesten 700.000,- er utbetalt i voksenopplæringstilskudd til musikklag og -foreninger over hele fylket, som tilskudd til den opplæringen som lagene gir både egne medlemmer og andre.

Nesten 700.000,- til musikklivet i Akershus - les hele sakenJulekonsert med "KAVALKADE"

Turneperiode 18. november - 13. desember

Når KAVALKADE reiser på turne til dere i førjulstiden, er det med et ønske å formidle med ord, toner og sceniske virkemidler julens rikholdige og varierte sangskatter. Vi pynter juletreet vårt med alt fra de sangene og fortellingene alle kjenner, til nyere sanger som oser av julestemning!

Julekonsert med "KAVALKADE" - les hele saken

Spennende halvårsmøte i Ski musikkråd

Halvårsmøte 21. oktober var viet øvelokaler for musiklivet i Ski. Akershus musikkråd presenterte de nedslående resultatene fra akustikkmålingene i kommunen. Det gjenstår fortsastt noen få målinger, men allerede nå kan vi fastslå at opp mot 90% av musikklokalene i Ski ikke er egnet til det de brukes til.

Spennende halvårsmøte i Ski musikkråd - les hele saken"Snurr film - filmslagere gjennom 80 år"

Turneperiode 21. oktober - 12. november

Hva var vel filmen uten musikk! Rolf Nicolasien og Håvard Svendsrud tar oss med på en reise i filmmusikkens verden. De tar for seg filmmusikken de siste 80 år, og presenterer et knippe slagere fra noen utvalgte filmer

"Snurr film - filmslagere gjennom 80 år" - les hele sakenInspirerende frivillighetsdag i Akershus

Mer enn 50 personer fant tid til å delta i Konferanse for regionale frivillige organisasjoner «Kultur, frivillighet og folkehelse» som ble arrangert i Fylkestingssalen.  Konferansen var ment å være en ettermiddag for inspirasjon og kompetanseheving for frivillige organisasjoners regionale ledd og fylkespolitikere.  Det ble det.

Inspirerende frivillighetsdag i Akershus - les hele saken"Musikalske erindringer"

Turneperiode 23. september - 15. Oktober

Roar Engelberg og Harry Andersen var sist på turne for Akershus musikkråd i 2011. De ble veldig godt mottatt og derfor er det flott å kunne presentere dem også denne høsten. Roar og Harry vil gi dere et trivelig program med mye norsk musikk og litt eksotisk musikalsk krydder.

"Musikalske erindringer" - les hele sakenENDELIG - Akustikkstandard på høring

ENDELIG er den her!
Musikklivet har i alle år slitt med lite egnede lokaler til både øving og konserter. Spesielt har det lokale musikklivet, kor, korps og band måttet øve og i mange tilfeller også holde sine konserter i lokaler som langt fra passer til deres type musikk. «Etter flere tiårs arbeid ønsker vi en norsk standard for akustikk i musikklokaler hjertelig velkommen», sier Jon G. Olsen som er leder i Norsk musikkråds utvalg for musikklokaler.

ENDELIG - Akustikkstandard på høring - les hele sakenTusenvis av nye CDer til Doksenteret

Rikskonsertenes samling av CD-er er gitt til Dokumentasjonssenteret for musikk i Akershus. Dette vil bli en flott tilvekst på flere tusen CD-er. Og dette er altså CD-er som musikkinteresserte kan låne helt gratis. «En kjempegave», sier daglig leder Jon G. Olsen i Akershus musikkråd og Arne Thomassen i fylkebiblioteket, og er veldig glade.

Tusenvis av nye CDer til Doksenteret - les hele sakenUkens styreleder:
Bjørn Hansen, Akershus musikkråd

Hver uke presenterer Norsk musikkråd en av sine styreledere. Denne uken er det vår egen Bjørn Hansen som er i fokus.

Jeg heter Bjørn Hansen og er styreleder i Akershus musikkråd. Jeg er også styremedlem i Ski musikkråd og medlem i Korpsnett Norge i tillegg til at jeg driver som selvstendig næringsdrivende.

Ukens styreleder:
Bjørn Hansen, Akershus musikkråd - les hele sakenSpennende møte for frivillige organisasjoner

25 . september arrangerer Akershus musikkråd, i samarbeid med Akershus Idrettskrets, Akershus Barne- og Ungdomsråd og VOFO i Akershus en spennende ettermiddag for alle tillitsvalgte i fylkets regionale frivillige organisasjoner. Med spennende foredragsholdere og dialoger mellom deltakerne blir dette en ettermiddag som blir både nyttig, interessant og hyggelig.

Spennende møte for frivillige organisasjoner - les hele saken"Grappelli - konsert"

Turneperiode 8. august - 20. september

Stéphane Grappelli (1908–1997) var en fransk-italiensk jazzfiolinist som sammen med Django Reinhardt stiftet «Quintette du Hot Club de France». Grappelli lærte å spille fiolin og piano på egen hånd, og uten å ha hatt en eneste lærer klarte han opptaksprøven til musikkhøgskolen i Paris. Det er denne musikken Magne Askeland og Ola Slaaen skal presentere på høstens første turnè

"Grappelli - konsert" - les hele saken"Jeg kan ikke synge" kurs

Det er mange som har lyst til å synge, men tror de ikke kan. Dette er spesialkursene for dem. Vi gjennomfører tre forskjellige nivåer på disse kursene.

Høsten 2013 starter vi opp med "Jeg kan ikke synge" kurs, kurset holdes i Lillestrøm.

"Jeg kan ikke synge" kurs - les hele saken"Sommerkonsert med Jostein Sjøhaug"

Turneperiode 16. - 18. juli.

Sommeren kan ofte være en stille - og litt kjedelig periode for de som bor i institusjon. Derfor har Akershus musikkråd i år et tilbud om en sommerturne i konsertserien. Det er Jostein sjøhuag som har med seg gitaren og skaper sommerstemning rundt i institusjonene.

"Sommerkonsert med Jostein Sjøhaug" - les hele sakenAkershus musikkråd og Kulturmeldingen

Akershus musikkråd lar seg høre om Kulturutredningen 2014.
Musikkrådet er fornøyd med en grundig og god utredning, og er spesielt fornøyd med at det np anbefales klart at det er "Tid for et lokalt kulturløft". De lokale musikklagene, korene, korpsene, bandene, visegruppene osv utgjør en stor del av "Den kulturelle grunnmuren" - som utredningen nå sier må få bedre arbeidsvilkår.

Akershus musikkråd og Kulturmeldingen - les hele sakenAkershus Dansar !!!

Det nasjonale prestisjeprosjektet "Bygda Dansar" er nå tildelt Akershus !! I sterk konkurranse med andre fylker, bl.a. Rogaland, trakk Akershus det lengste strået om å bli neste fylke, med oppstart høsten 2014. "Bygda dansar" er et nasjonalt danseprosjekt for elever i videregående skole med formidling av folkedans og folkemusikk fra et fylke, og nå er det altså Akershus som settes på kartet. Det er Akershus musikkråd, SAFFA og Akershus fyklkeskommune som samarbeider om prosjektet.

Akershus Dansar !!! - les hele sakenRekordutbetaling til musikklivet i Akershus

Musiikkens studieforbund har i disse dager betalt ut hele 605 746,- kroner i opplæringstilskudd til musikklivet i Akershus. "Det er utbetalingene for opplæringen høsten 2012 som nå er foretatt, og beløpet er det største på svært mange år," sier daglig lede i Akershus musikkråd i en kommentar.

Rekordutbetaling til musikklivet i Akershus - les hele saken"Allsang for alle"

Turneperiode 3. juni - 28. juni

Da er det tid for den siste turneen før sommeren. Da blir det allsang med Åsne Berre Persen og Trond Akerø-Kleven

"Allsang for alle" - les hele sakenSki kulturfestival 2013

Få med deg en spennende festival førstkommende lørdag 1. juni, med blant annet Vinnie som attraksjon. I tillegg til kor og masse annen underholdning.

Ski kulturfestival 2013 - les hele sakenBedre klang for kor og korps - ny standard for musikklivet

17. mai er like rundt hjørnet og tusenvis av barn er ute i gatene for å spille. Mange må ta til takke med små og dårlige øvingslokaler gjennom vinteren. Akustikken er gjerne dårlig og i ytterste konsekvens kan spillerne få hørselsproblemer.
Etter initiativ fra Norsk musikkråd og deres medlemsorganisasjoner, har Standard Norge satt i gang med å utvikle en Norsk Standard for lydforhold og kriterier for musikklokaler og øvingsrom.

Bedre klang for kor og korps - ny standard for musikklivet - les hele sakenVidere til landsmønstringen fra Akershus!

Noen er så heldige å få representere Akershus på UKMs landsfestival også. Hvem som representerer Akershus i år ble klart ved slutten av fylkesmønstringen, søndag kl 20.00. Da var landets største fylkesmønstring over, og juryen plukket ut de bidragene som skal videre til landsfestivalen i Larvik 23.-27. juni 2013.
KLIKK HER FOR Å SE HVEM SOM FIKK ÅRETS STIPENDIER

Videre til landsmønstringen fra Akershus! - les hele sakenUKM fylkesmønstring 2013 i gang!

Og videre til landsfestivalen går: Årets fylkesmønstring i Akershus for 2013 er i gang. Landets største UKM-arrangement i antall deltakere og antall innslag skjer på Lillestrøm Kultursenter 26.-28. april. I år er det hele 745 deltakre, på scene, i utstilling og i arrangørtementsteaet - og det er hele 357 innslag. Kom og opplev ung kulturutfoldelse i proffe omgivelser. Stikk inom Lillestrøm kultursenter og opplev det yrende kulturlivet - og den høye kvaliteten ungdommene presenterer !

UKM fylkesmønstring 2013 i gang! - les hele sakenAdresseforandring Akershus musikkråd

Vi befinner oss fortsatt på akkurat samme sted, men adressen har blitt forandret. Så nå er riktig postadresse og besøksadresse:
Akershus musikkråd,
Trondheimsveien 50E, 2007 Kjelle
r.Spennende kulturutredning fra regjeringen

Det er mye spennede å lese i kulturutredningen. Ikke minst det store fokus på lokalt kulturliv, nå er det de lokale kor, korps, storband, trekkspillklubber, konserter mm som skal i fokus. Vi er spent på hva dette fører til i praksis, men uansett: Vi gleder oss over mye positivt.

Spennende kulturutredning fra regjeringen - les hele sakenKjente låter og anekdoter i et artistliv

Turneperiode 4. mars - 27. mars

Pianisten og orkesterlederen Kjell Eriksen har passert 75 år, men er i aller høyeste grad still going strong! Gjennom hans lange karriere har han spilt med det fremste av norske artister.

Kjente låter og anekdoter i et artistliv - les hele sakenKårer Norges beste musikkommune

Til våren vil én av landets 428 kommuner bli utropt til  «Norges musikkommune 2012». Målet er å sette fokus på hvilke ambisjoner norske kommuner har for sitt lokale musikkliv og hedre kommuner som satser helhetlig og langsiktig.

Foreslå din kommune her

Kårer Norges beste musikkommune - les hele sakenStor påmelding til nettverksmøte for arrangører

Onsdag 20. mars kl. 17.00 inviterer MØST og Akershus musikkråd til et faglig innholdsrikt møte for alle som arrangerer konserter og festivaler i området rundt Lillestrøm.

Stor påmelding til nettverksmøte for arrangører - les hele sakenFolkemusikk fra Akershus på landeveien

I disse dager får skolebarn i Follo oppleve forestillingen «Laus levande», der all musikk og dans for første gang i Den Kulturelle Sskolesekkens historien er hentet kun fra vårt eget fylke!

Folkemusikk fra Akershus på landeveien - les hele saken"Allsang for alle" med Josten Sjøhaug

Turneperiode 11. februar - 5. mars

Musikeren Jostein Sjøhaug er opprinnelig fra Sørvågen og blant annet kjent som stemmen til Sjøboden Joviale i den populære tv-serien om redningsskøyta Elias.

"Allsang for alle" med Josten Sjøhaug - les hele sakenTV.no

Mange gode konserter i 2012

Konserter i sosiale institusjoner fylte 20 år i 2012. Prosjektet er fortsatt en suksess og 50 institusjoner i Akershus er med i denne ordningen.

Mange gode konserter i 2012 - les hele sakenUnge arrangører på UKM

For første gang er både deltakere og arrangører ungdommer i Gjerdrum.

Les saken i Romerikes Blad herEtterlyser spillesteder for uetablerte og unge band

Det er få faste spillesteder for unge band på Romerike, sier Roy Botten til Romerikes Blad.

Etterlyser spillesteder for uetablerte og unge band - les hele sakenPenger til kurs i Akershus

KOMP-ordningen har 23. januar gitt 114.500,- i tilskudd til kurs og opplæring i Akershus. Jazz-sektoren er den store vinneren med hele 76.500,- mens SAFFAs storkurs i folkemusikk og folkedans er den største enkelt-tildelingen med kr 20.000,-.

Penger til kurs i Akershus - les hele sakenStrålende Sørmarka-kurs

På det meste var det 175 dansarar, songarar og spelemenn i aktivitet på det årlege helgekurset på Sørmarka kurs og konferansesenter utafor Oslo helga den 12. og 13. januar. Av dette var det 50 barn i alderen frå 8 til 12 år.

Strålende Sørmarka-kurs - les hele sakenVellykket arrangørweekend UKM Akershus

Omkring 25 ungdommer fra fem forskjellige kommuner var i helgen samlet for en pangstart på ”Unge Arrangører” i Akershus. Kurset ble avholdt på Radar Ungdomskafe i Asker, hvor ungdommene sto for alt fra matlaging til sosialt opplegg. Deltagerne fikk virkelig føle på ”stresset” ved det å arrangere, samt få erfaringer, kloke tips og nye venner.

Vellykket arrangørweekend UKM Akershus - les hele sakenAkershus først ute

Akershus er første fylke ut med nye nettsider i musikkrådsystemet. De nye nettsidene er mer moderne og skal også være lettere å finne fram i. Utseendet er også tilpasset nye lese-enheter, nettbrett og mobiltelefon. "Vi er ikke helt ferdig med tilpasningene til mindre nettbrett og mobiltelefoner enda, men dette kommer i løpet av måneden", sier daglig leder Jon G. Olsen - som også er en av de som har stått bak utviklingen av den nye malen.

Akershus først ute - les hele sakenAkershus sangerforum: KURS - Økonomi i kor

Når ---- Torsdag 24. januar kl. 18.30 – 21.00
Hvor --- Oppegård evt. Kjeller
(Sted vil bli avklart når vi ser hvilke kor som melder seg på)

Akershus sangerforum: KURS - Økonomi i kor - les hele saken1. desember startet påmeldingen til UKM 2013!

Påmelding til årets Ungdommens kulturmønstring er igang! Det er 27. gang UKM arrangeres i Akershus. UKM er fortsatt like stor i Akershus, og alle kommuner arrangerer også i år lokalmønstringer. Fylkesmønstringen skjer i år 26.-28. april, i Lillestrøm Kultursenter.

Les mer for å se når mønstringene skal arrangeres og gå til påmeldingsskjema.

1. desember startet påmeldingen til UKM 2013! - les hele sakenVoksenopplæring

Tilskudd til øving og opplæringsaktivitet.

Voksenopplæring - les hele sakenLæringspris til Follo Seniororkester

Follo seniororkester fikk læringspris på 5000 kr for godt voksenopplæringsarbeid og for å skape gode opplevelser i nærmiljøet.

Læringspris til Follo Seniororkester - les hele sakenRomeriksmesterskapet i Rock!

I år kan band fra hele Akershus være med og kjempe om spillejobber, pengepremier og utstyr. Allerede nå kan band melde seg på for å bli ett av i alt 8 band som får spille på den store finalen på Lillestrøm lørdag 10. november.

Romeriksmesterskapet i Rock! - les hele sakenNannestad kommunehus -
fint for kor

Storsalen i Nannestad kommunehus er godt egnet til kor, kanskje i største laget til øving men godt egnet til konserrter for kor.

Nannestad kommunehus -
fint for kor - les hele saken


Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART