"Allsang for alle med Prøysen-melodier"

16.05.2014 15:35 Skrevet av Leif Lillejordet

Turneperiode 22.april - 15. mai

I år er 100 år siden Alf Prøysen ble født. Det må jo markeres. I denne allsangkonserten er det Roger Kristiansen som har med seg viser av Alf Prøysen og byr opp til allsang.

Alf Prøysen, født 23. juli 1914 som Alf Olafsen på Rudshøgdai Ringsaker, var en norsk visesanger og forfatter som var aktiv i perioden fra 1945 til sin død i 1970. Han arbeidet i flere ulike medier: bøker, aviser, scene, grammofonplater, radio og tv. Mange av sangene og fortellingene hans er blitt folkeeie i Norge.

Roger Kristiansen har spesialisert seg på å levere konserter og visestunder, tilpasset eldre. Musikk hjelper til med å bringe fram gode minner, og høyner livskvaliteten er Rogers motto. Roger har arbeidet med sang og musikk i eldreomsorgen de siste 4 årene, og har en kulturarv fra sine foreldre/besteforeldre innen den folkelige musikken, men sang også latinske salmer i Nidarosdomens guttekor som barn. Roger synger, spiller gitar, ukulele og munnspill. Hans repertoar kan deles inn i følgende hovedkategorier: Dansefavoritter fra 40-50-60-tallet - Jinten hass Prøysen - Miks av viser og slagere. Roger har også jobbet som kulturkoordinator, aktivitør og vikar for musikkterapeut. Noen av hans turneer har vært for Sykehjemsetaten i Oslo, Skedsmo, og Lørenskog. Et Prøysenprogram i Kulturhuset på Oppdal står også på listen over hva denne allsidige mannen ar gjort.

/share/mime/48/pdf.png Turneliste 1404 - "Allsang for alle med Prøysen-melodier" (16. april)
(1404_turneliste_160414.pdf, 217kB)

/share/mime/48/pdf.png Program 1404 "Allsang for alle"
(program_1404_web.pdf, 388kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1404 "Allsang for alle"
(plakat_1404_web.pdf, 486kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1404 "Allsang for alle"- pårørende
(plakat_1404_parorende_web.pdf, 487kB)

Tips en venn om denne konserten

"Adventskonsert"

Turneperiode 24. november - 16. desember

Barndommens adventstid var fylt med stemninger og forventning. Fugleneket skulle opp, både mat, gaver og pynt skulle forberedes. På den siste turne i 2014 blir det gjenhør med «Den gode melodi». De har siden 1992 turnert i hele landet med programmer som for eksempel «Evert Taube i ord og toner», «Alf Prøysen - et stykke norgeshistorie», «Erik Bye - mannen med det store hjertet».

"Adventskonsert" - les hele saken"Mitt hjerte er ditt - sanger om kjærlighet"

Turneperiode 27. oktober - 18. november

Kari Lise Høgseth - mezzosopran og Stian Aase - accordion/trekkspill har satt sammen et knippe kjærlighetssanger som kommer rett fra hjertet. Disse sangene vil de to artistene presentere i denne konserten, og de har tatt utgangspunkt i temaet kjærlighet. Kari Lise og Stian bruker musikk fra flere sjangere, både klassisk, viser, salmer og gamle slagere.

"Mitt hjerte er ditt - sanger om kjærlighet" - les hele saken"Sangtimen"

Turneperiode 29. september - 21. oktober

Hvem husker vel ikke sangtimen fra skolen, med sangbøkene til blandt annet Mads Berg. Dette er det vi får et gjenhør med i den andre turneen i høst. Da kan vi synge med på de visene som vi har glemt at vi husker.

"Sangtimen" - les hele saken"Norge i rødt, hvitt og blått- en festkonsert "

Turneperiode 1. september - 23. september

1814 -2014. Grunnloven er 200 år! Den feirer vi hvert eneste år med stor folkefest den 17. mai.  Nå er det imidlertid noe ekstra, og det skal bli jubileum for alle pengene!

"Norge i rødt, hvitt og blått- en festkonsert " - les hele saken"Fra Johan Sebastian Bach til Scott Joplin"

Turneperiode 2. juni - 25. juni

Bach, Mozart, Chopin og Grieg har alle skrevet flotte komposisjoner for klaver. Når vi føyer til Scott Joplin - «kongen av Ragtime» i dette selskapet - blir det variert klavermusikk!


"Fra Johan Sebastian Bach til Scott Joplin" - les hele saken"Kramgoa`låtar og svensktoppar"

Turneperiode 13. januar - 4. februar

Vi starter året 2014 med melodier og hits fra vårt naboland Sverige. Jostein Sjøhaug var på turne i 2013 med allsang. Denne gangen er det de gode gamle låtene fra vårt naboland Sverige som han har med seg i gitarkofferten sin. Lyckliga gatan, Sleng en slant ut i brönnen, Der björkarna susa er noen av melodiene du får høre

"Kramgoa`låtar og svensktoppar" - les hele saken


Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART