"Mitt hjerte er ditt - sanger om kjærlighet"

Skrevet av Leif Lillejordet

Turneperiode 27. oktober - 18. november

Kari Lise Høgseth - mezzosopran og Stian Aase - accordion/trekkspill har satt sammen et knippe kjærlighetssanger som kommer rett fra hjertet. Disse sangene vil de to artistene presentere i denne konserten, og de har tatt utgangspunkt i temaet kjærlighet. Kari Lise og Stian bruker musikk fra flere sjangere, både klassisk, viser, salmer og gamle slagere.

Mellom visene blir det også plass til små dikt og anekdoter.

Kari Lise Høgseth er født og oppvokst i Skien. Sesongen 2009-2010 var hun solistpraktikant ved Den norske Opera og Ballett hvor hun var solist i blant annet Rusalka av Dvořak og barneforestillingen Forhekset. Kari Lise er utdannet ved Griegakademiet og Statens Operahøgskole. Hun har blant annet gjort rollen som Ramiro i Mozarts La finta Giardiniera, Mum i Brittens Albert Herring, Fidalma i Il matrimonio segreto av Cimarosa og Mercédès i Carmen av Bizet. Hun er også jevnlig solist i kirkemusikalske verker Oppdragsgivere har blant annet vært Bergen Domkantori, Cæciliaforeningen, Glogerakademiet og Den Norske Studentersangforening. Kari Lise har gjort en rekke barneforestillinger og opera- og operettekonserter med Operatrioen De Tre Damene i 2013 opptrådte trioen blant annet på Hurtigruta og under Festspillene i Bergen. Kari Lise mottok Telemark fylkeskommunes kunstnerstipend i 2009. I 2014 har hun blant annet en av rollene i Gisle Kverndokks nyskrevne opera Påske ved Opera Sør og deltar i oppsetningen av Rigoletto på Oscarsborg.

Stian Aase er oppvokst på Sotra. Han begynte å spille trekkspill hos Truls W. Barnung ni år gammel, og fortsatte senere hos Jostein Stalheim og Olav Ullestad. Han har gjennomført fem års utdannelse ved Norges Musikkhøgskole med utøvende studium på akkordeon/trekkspill hos Erik Bergene, Jon Faukstad samt pedagogikk hos Anders Grøthe. Stian Aase er en allsidig musiker som spiller musikk i mange ulike genre både som solist og med forskjellige grupper i konsertsaler så vel som på dansescenen. I tillegg er han mye brukt som teatermusiker, seminarinstruktør samt at han har etablert seg som en svært dyktig lærer på sitt instrument. Han jobber som kulturskolelærer ved Kulturskolen i Ås og Asker Kulturskole, og som musiker for Rikskonsertene. Han har turnert store deler av Norge med folkemusikkgruppa Draugtøva og med Lars Røyseng i Duo Jupiter med forestillingen ”Trekkspill på tur” som over 50 000 barn har fått oppleve. Stian Aase spiller både folkemusikk, tango og fransk musette i tillegg til klassisk konsertmusikk.

/share/mime/48/pdf.png Turneliste 1408 "Mitt hjerte er ditt" (4. september)
(1408_turneliste_040914.pdf, 212kB)

/share/mime/48/pdf.png Program 1408 "Mitt hjerte er ditt"
(program_1408_web.pdf, 441kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1408 "Mitt hjerte er ditt"
(plakat_1408_web.pdf, 530kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1408 "Mitt hjerte er ditt" - pårørende
(plakat_1408_parorende_web.pdf, 527kB)

Tips en venn om denne konserten

"Adventskonsert"

Turneperiode 24. november - 16. desember

Barndommens adventstid var fylt med stemninger og forventning. Fugleneket skulle opp, både mat, gaver og pynt skulle forberedes. På den siste turne i 2014 blir det gjenhør med «Den gode melodi». De har siden 1992 turnert i hele landet med programmer som for eksempel «Evert Taube i ord og toner», «Alf Prøysen - et stykke norgeshistorie», «Erik Bye - mannen med det store hjertet».

"Adventskonsert" - les hele saken"Sangtimen"

Turneperiode 29. september - 21. oktober

Hvem husker vel ikke sangtimen fra skolen, med sangbøkene til blandt annet Mads Berg. Dette er det vi får et gjenhør med i den andre turneen i høst. Da kan vi synge med på de visene som vi har glemt at vi husker.

"Sangtimen" - les hele saken"Norge i rødt, hvitt og blått- en festkonsert "

Turneperiode 1. september - 23. september

1814 -2014. Grunnloven er 200 år! Den feirer vi hvert eneste år med stor folkefest den 17. mai.  Nå er det imidlertid noe ekstra, og det skal bli jubileum for alle pengene!

"Norge i rødt, hvitt og blått- en festkonsert " - les hele saken"Fra Johan Sebastian Bach til Scott Joplin"

Turneperiode 2. juni - 25. juni

Bach, Mozart, Chopin og Grieg har alle skrevet flotte komposisjoner for klaver. Når vi føyer til Scott Joplin - «kongen av Ragtime» i dette selskapet - blir det variert klavermusikk!


"Fra Johan Sebastian Bach til Scott Joplin" - les hele saken"Allsang for alle med Prøysen-melodier"

Turneperiode 22.april - 15. mai

I år er 100 år siden Alf Prøysen ble født. Det må jo markeres. I denne allsangkonserten er det Roger Kristiansen som har med seg viser av Alf Prøysen og byr opp til allsang.

"Allsang for alle med Prøysen-melodier" - les hele saken"Kramgoa`låtar og svensktoppar"

Turneperiode 13. januar - 4. februar

Vi starter året 2014 med melodier og hits fra vårt naboland Sverige. Jostein Sjøhaug var på turne i 2013 med allsang. Denne gangen er det de gode gamle låtene fra vårt naboland Sverige som han har med seg i gitarkofferten sin. Lyckliga gatan, Sleng en slant ut i brönnen, Der björkarna susa er noen av melodiene du får høre

"Kramgoa`låtar og svensktoppar" - les hele saken


Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART