"Dansespel for kropp og sjel"

20.01.2016 13:25 Skrevet av Leif Lillejordet

Turneperiode 11. januar - 3. februar

Vi kan love muntre toner og rykkende dansefot når spellemann og gledesspreder Vegard Storbråten Øye kommer med sin torader.

Det vil bli gjenhør med kjente og kjære melodier av legender som Carl Jularbo og Gotthard Erichsen, svingende gammeldansmusikk, lokal tradisjonsmusikk, arrangerte konsertstykker og hans egne komposisjoner. Det blir alt fra reel og reinlender til bygdedans og brudemarsjer. Det hele knytter han sammen med små historier og anekdoter.

Dette er musikk mange har sterke minner og tilknytning til fra sine yngre dager – datidens popmusikk. Nå får du muligheten til å gjenoppleve dette. Så drøm deg tilbake, eller børste støvet av danseskoene og bli med. Dette er en flott alternativ medisin for både kropp og sjel, som vi håper og tror vil spre glede og godt humør.

Vegard Storbråten Øye (24 år) fra Eidsvoll i Akershus begynte å spille torader da han var ni år i Steinsgårdskroken spell- og danselag i Nannestad, og er kjent for sitt smittende humør og innlevelse i musikken. Vegard har flere topplasseringer fra ulike musikkonkurranser, har gitt ut egen CD, spilt sammen med flere kjente artister og hatt en rekke opptredener i radio og TV - deriblant i Sommeråpent på NRK.

Den unge toraderspellemannen har de siste ti årene hatt hundrevis av konserter og opptredener i både inn- og utland. Noen vil kanskje huske han fra institusjonsturneen han gjorde for Akershus musikkråd i 2011. I fjor sommer reiste han landet rundt og spilte på institusjoner og sykehjem på kryss og tvers I hele Norge.

Her er en smakebit

 

/share/mime/48/pdf.png Turneliste 1601 (18. desember)
(turneliste_1601.pdf, 265kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1601
(1601_plakat_web.pdf, 486kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1601 - pårørende
(1601_plakat_parorende.pdf, 487kB)

/share/mime/48/pdf.png Program 1601
(1601_program_web.pdf, 561kB)

Tips en venn om denne konserten

Med panfløyte og trekkspill på vei mot jul

Turmeperiode 21. november - 15. desember

På siste turne i 2016 kommer Roar Engelberg og Harry Andersen med julerepertoar. Det vil bli både tradisjonelle og noen litt ukjente julemelodier.

Med panfløyte og trekkspill på vei mot jul - les hele sakenSwingin` 60s

Turneperiode 31. oktober - 23. november

Swingende dansbarhet, smakfull autentisitet og stor formidlingskraft er beskrivelser som går igjen på konsertene til Dæhli/Berger duo. 

Swingin` 60s - les hele sakenBli med til Syden!

Turneperiode 26. september - 26. oktober

Bella Italia og Viva España! Vi nordmenn har lenge gledet oss over å reise til Syden for å få sol og varme samt for å nyte deilig mat og oppleve fargerik kultur.

Bli med til Syden! - les hele sakenSchlagerparade med Jenny Jenssen

Turneperiode 29. august - 21. september

Høstens konsertserie starter frisk med en parade av schlagere presentert av Jenny Jenssen

Schlagerparade med Jenny Jenssen - les hele sakenAllsang med Malin og Trond

Turneperiode 23. mai - 15. juni

Den andre allsang-turnéen i 2016 er det Malin Skjolde og Trond Akerø-Kleven som står for. De byr opp til allsang med kjente og kjære melodier som sikkert alle kan stemme i.

Allsang med Malin og Trond - les hele sakenHistoriske Anita

Turneperiode 18. april - 12.mai

Anita Hegerland var bare 8 år gammel da hun sang seg inn i tusenvis av hjerter. Med sin store musikalitet, utstråling, jordnærhet og varme, ble hun tidlig omtalt som vidunderbarn på 70-tallet i Norge og deretter Sverige, Tyskland og i en rekke europeiske land.

Historiske Anita - les hele saken"Syng Evert Taube med Jostein"

Turneperiode 7. mars - 11. april

Evert Taube ble en av Sveriges og Nordens aller mest kjente og folkekjære visesanger og komponist, selv om han selv helst ville bli betraktet som forfatter. Denne gangen er det Jostein Sjøhaug som skal lede allsangen med viser av Evert Taube.


"Syng Evert Taube med Jostein" - les hele saken"Mykt lys og søt musikk"

Turneperiode 8. februar - 2. mars

Musikken som presenteres av trioen "Mykt lys og søt musikk" på denne turnéen, er basert på kjente og kjære slagere og melodier som er gjort kjent av bl.a.  Alice Babs, Wenche Myhre og Nora Brockstedt.

"Mykt lys og søt musikk" - les hele saken
Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART