Med panfløyte og trekkspill på vei mot jul

27.12.2016 12:24 Skrevet av Leif Lillejordet

Turmeperiode 21. november - 15. desember

På siste turne i 2016 kommer Roar Engelberg og Harry Andersen med julerepertoar. Det vil bli både tradisjonelle og noen litt ukjente julemelodier.

Sist de var på turne for Akershus musikkråd var i 2013. Siden den gang har de gjort mange konserter over hele Østlandet. Med Roar sitt nydelige panfløytespill akkompagnert av Harry på trekkspill, blir det garantert julestemning.

Roar Engelberg er fra Romedal i Hedmark og begynte å spille panfløyte allerede i 12 års alderen. Han utviklet seg snart til å bli landets ledende panfløytist. Som den første profesjonelle utøver i Skandinavia har han utviklet panfløyten til å bli et fullverdig soloinstrument. Roar har opptrådt i en mengde musikalske sammenhenger og har holdt konserter med tradisjonell panfløytemusikk fra Romania og Sør-Amerika, samt vært solist med en rekke symfoniorkestre.

I 1989 avsluttet han som den første i Vest-Europa, soliststudiet på panfløyte ved Amsterdaamse Hoeghschoole für die Kunsten. Der fikk han høyeste oppnåelige karakter. Roar Engelberg har blitt kjent for et bredt publikum gjennom en rekke radio- og TV-opptredener og hele 13 plateutgivelser. Han har turnert landet rundt flere ganger med bl.a. Iver Kleive, Sondre Bratland, Anita Skorgan, Elisabeth Andreasson, Lars Klevstand, Guri Schanke og Øystein Wiik.

Harry Andersen er en av pionerne i trekkspill-Norge. Han var med på å bane vei for trekkspillet som instrument da han begynte sitt studium på Universitetet i Oslo i 1970. Han har bred musikalsk bakgrunn og har vært storbandleder og dirigent i tillegg til trekkspillsolist. Han var også med på å grunnlegge norsk rock på begynnelsen av 60-tallet da han var leder av Brio Band. De innførte bl.a. jenkadansen og var en periode Norges mest etterspurte danseband. Han har hatt en rekke turneer innenlands og utenlands, bl.a. i USA hvor han har mottatt stor anerkjennelse. Harry har også samlet inn og nedtegnet store mengder tradisjonsmusikk fra Østlandet.

/share/mime/48/pdf.png Turneliste 1609 (21. oktober)
(turneliste_1609.pdf, 1MB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1609
(1609_plakat_web.pdf, 406kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1609 - pårørende
(1609_plakat_parorende.pdf, 407kB)

/share/mime/48/pdf.png Program 1609
(1609_program_web.pdf, 551kB)

Tips en venn om denne konserten

Swingin` 60s

Turneperiode 31. oktober - 23. november

Swingende dansbarhet, smakfull autentisitet og stor formidlingskraft er beskrivelser som går igjen på konsertene til Dæhli/Berger duo. 

Swingin` 60s - les hele sakenBli med til Syden!

Turneperiode 26. september - 26. oktober

Bella Italia og Viva España! Vi nordmenn har lenge gledet oss over å reise til Syden for å få sol og varme samt for å nyte deilig mat og oppleve fargerik kultur.

Bli med til Syden! - les hele sakenSchlagerparade med Jenny Jenssen

Turneperiode 29. august - 21. september

Høstens konsertserie starter frisk med en parade av schlagere presentert av Jenny Jenssen

Schlagerparade med Jenny Jenssen - les hele sakenAllsang med Malin og Trond

Turneperiode 23. mai - 15. juni

Den andre allsang-turnéen i 2016 er det Malin Skjolde og Trond Akerø-Kleven som står for. De byr opp til allsang med kjente og kjære melodier som sikkert alle kan stemme i.

Allsang med Malin og Trond - les hele sakenHistoriske Anita

Turneperiode 18. april - 12.mai

Anita Hegerland var bare 8 år gammel da hun sang seg inn i tusenvis av hjerter. Med sin store musikalitet, utstråling, jordnærhet og varme, ble hun tidlig omtalt som vidunderbarn på 70-tallet i Norge og deretter Sverige, Tyskland og i en rekke europeiske land.

Historiske Anita - les hele saken"Syng Evert Taube med Jostein"

Turneperiode 7. mars - 11. april

Evert Taube ble en av Sveriges og Nordens aller mest kjente og folkekjære visesanger og komponist, selv om han selv helst ville bli betraktet som forfatter. Denne gangen er det Jostein Sjøhaug som skal lede allsangen med viser av Evert Taube.


"Syng Evert Taube med Jostein" - les hele saken"Mykt lys og søt musikk"

Turneperiode 8. februar - 2. mars

Musikken som presenteres av trioen "Mykt lys og søt musikk" på denne turnéen, er basert på kjente og kjære slagere og melodier som er gjort kjent av bl.a.  Alice Babs, Wenche Myhre og Nora Brockstedt.

"Mykt lys og søt musikk" - les hele saken"Dansespel for kropp og sjel"

Turneperiode 11. januar - 3. februar

Vi kan love muntre toner og rykkende dansefot når spellemann og gledesspreder Vegard Storbråten Øye kommer med sin torader.

"Dansespel for kropp og sjel" - les hele saken
Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART