"Krafttak for sang -
Sang i eldreomsorgen"

i gang i Akershus!

21.12.2015 15:39 Skrevet av Leif Lillejordet

Akershus musikkråd er en av samarbeidspartnere i prosjektet.

Akershus musikkråd er en av samarbeidspartnere i prosjektet "Krafttak for sang - Sang i eldreomsorgen", og i midten av januar starter inspirasjonsseminarene for institsujonene i Akershus. Seks av våre institusjoner som er med i konsertserien deltar i prosjektet. Sang i eldreomsorgen er et pilotprosjekt som er landsdekkende. Sentralt her står bruk av sang i pleie- og omsorgsarbeidet.

Foreløpig er 14 institusjoner med i prosjektet. Det med glede vi kan fortelle at 6 av disse ligger i Akershus. De som er med er: Kløfta bo- og aktivitetssenter, Stalsberg bo- og omsorgssenter, Gullhella bo- og aktivitetssenter, Finstadtunet Sykehjem, Nannestad Sykehjem og Døli pleie- og omsorgssenter. Disse står klar til å bli en "Syngende eldreinstitusjon"

Programmet "Syngende eldreinstitusjoner" retter seg mot beboere og ansatte i institusjonene samt ressurspersoner og organisasjoner i miljøet rundt.
I en syngende eldreinstitusjon har ledelse og ansatte kunnskap om sangens positive egenskaper og er derfor motivert til å bruke sang i det daglige arbeidet. Bruken av sang er systematisert og går inn som en naturlig del av de daglige rutinene.
Det utvikles modeller tilpasset institusjonenes behov, forventninger og begrensninger. Modellene vil i stor grad inneholde felles elementer, men vil også inneholde elementer spesielt for den enkelte institusjon.
Det er også et mål å bygge et ressursmiljø rundt institusjonene bestående av frivillige enkeltpersoner, pårørende, kulturorganisasjoner, kulturinstitusjoner og andre i lokalmiljøet.

Krafttak for sang er en samhandlingsplattform for 25 frivillige organisasjoner og institusjoner i Norge. Vår visjon er et syngende samfunn der alle mennesker får del i sangen som kilde til glede, kreativitet, identitet, helse og egenutvikling. Dette skjer gjennom fem delprogrammer.

Her kan du lese mer om Sang i Eldreomsorgen

Her kan du lese mer om Krafttak for sang

Tips en venn om denne saken

Med panfløyte og trekkspill på vei mot jul

Turmeperiode 21. november - 15. desember

På siste turne i 2016 kommer Roar Engelberg og Harry Andersen med julerepertoar. Det vil bli både tradisjonelle og noen litt ukjente julemelodier.

Med panfløyte og trekkspill på vei mot jul - les hele sakenSwingin` 60s

Turneperiode 31. oktober - 23. november

Swingende dansbarhet, smakfull autentisitet og stor formidlingskraft er beskrivelser som går igjen på konsertene til Dæhli/Berger duo. 

Swingin` 60s - les hele sakenBli med til Syden!

Turneperiode 26. september - 26. oktober

Bella Italia og Viva España! Vi nordmenn har lenge gledet oss over å reise til Syden for å få sol og varme samt for å nyte deilig mat og oppleve fargerik kultur.

Bli med til Syden! - les hele sakenSchlagerparade med Jenny Jenssen

Turneperiode 29. august - 21. september

Høstens konsertserie starter frisk med en parade av schlagere presentert av Jenny Jenssen

Schlagerparade med Jenny Jenssen - les hele sakenAllsang med Malin og Trond

Turneperiode 23. mai - 15. juni

Den andre allsang-turnéen i 2016 er det Malin Skjolde og Trond Akerø-Kleven som står for. De byr opp til allsang med kjente og kjære melodier som sikkert alle kan stemme i.

Allsang med Malin og Trond - les hele sakenHistoriske Anita

Turneperiode 18. april - 12.mai

Anita Hegerland var bare 8 år gammel da hun sang seg inn i tusenvis av hjerter. Med sin store musikalitet, utstråling, jordnærhet og varme, ble hun tidlig omtalt som vidunderbarn på 70-tallet i Norge og deretter Sverige, Tyskland og i en rekke europeiske land.

Historiske Anita - les hele saken"Syng Evert Taube med Jostein"

Turneperiode 7. mars - 11. april

Evert Taube ble en av Sveriges og Nordens aller mest kjente og folkekjære visesanger og komponist, selv om han selv helst ville bli betraktet som forfatter. Denne gangen er det Jostein Sjøhaug som skal lede allsangen med viser av Evert Taube.


"Syng Evert Taube med Jostein" - les hele saken"Mykt lys og søt musikk"

Turneperiode 8. februar - 2. mars

Musikken som presenteres av trioen "Mykt lys og søt musikk" på denne turnéen, er basert på kjente og kjære slagere og melodier som er gjort kjent av bl.a.  Alice Babs, Wenche Myhre og Nora Brockstedt.

"Mykt lys og søt musikk" - les hele saken"Dansespel for kropp og sjel"

Turneperiode 11. januar - 3. februar

Vi kan love muntre toner og rykkende dansefot når spellemann og gledesspreder Vegard Storbråten Øye kommer med sin torader.

"Dansespel for kropp og sjel" - les hele saken


Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART