Gladsang med Bjelleklang

21.08.2017 10:51 Skrevet av Leif Lillejordet

I 1986 ble den norske vokalgruppen Bjelleklang startet. Foruten å synge i ren a cappella-stil kombinerte de sanger akkompagnert av blant annet gitar, eller mer utradisjonelle instrumenter som stekepanne og nattpotte.

Repertoaret bestod av egne sanger og norskspråklige versjoner av kjente sanger fra andre artister, ofte med humoristiske tekster. De ble kjent på begynnelsen av 1990-tallet med sanger som «Hyttetur», «For meg sjøl ei stønn» og «Rød rød vin».  Bjelleklang har gitt ut flere plater og de var en av 90-tallets mestselgende norske artister. Frank ble med fra 1989, mens Robert har vært medlem siden starten. I denne konserten presenterer de en del av melodiene som er gitt på plate og spilt på radio og TV.  Mange vil garantert huske mange av disse melodiene.

Frank Øren lærte tidlig gitar av bestemor i Mo i Rana og bestefar spilte trekkspill, og som nyinnflytta i Lørenskog spilte han i Lørenskog Musikkorps. Han har også vært korist og sangsolist på tallrike showkonserter. Frank har vært med i blant annet ungdomskor som Sjibbolet, St. Bernhardskoret og Frankie comes from Lebanon og i bandene Piska Skinn og Machiavelli Orchestra. Ved siden av musikken er Frank sykepleier og trives sammen med folk. Instrumenter: Treblås, litt gitar og trefingra piano (tre fingre på hver hånd selvfølgelig).

Robert Skrolsvik startet sin musikalske løpebane i musikalsk barnehage på Veitvet, i Lørenskog 1. skolekorps og rockebandet Scrotum. Robert var profesjonell musiker i årene 1980 - 85, bl.a oboist i Forsvarets Musikkorps Østlandet, gitarist i Terje Fjærns orkester, treblåser og gitarist på Chat Noir og turnerte med diverse artister. Robert har vært dirigent og initiativtaker for flere kor på Nedre Romerike. Ellers jobber Robert som produsent på Lillestrøm Kultursenter, og er veldig glad i «Shadows-musikk». Instrumenter: Obo, engelsk horn, klarinett, saksofoner, gitar og piano.

/share/mime/48/pdf.png Turneliste 1706 (2. august)
(turneliste_1706.pdf, 1MB)

/share/mime/48/pdf.png Program 1706
(1706_program_web.pdf, 580kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1706
(1706_plakat_web.pdf, 548kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1706 pårørende
(1706_plakat_parorende.pdf, 549kB)

Tips en venn om denne konserten

Jul med Anita Hegerland

Turneperiode 20.november - 13. desember

Anita Hegerland er en av Norges mest folkekjære og suksessfulle artister gjennom tidene. Lille Anita tok Norge med storm da hun slo igjennom som barnestjerne, solgte tusenvis av plater og imponerte med sin store musikalitet, ekthet og utstråling.  

Jul med Anita Hegerland - les hele sakenAllsang med Gina Nordby

Turneperiode 16.oktober - 8. november

Gina Nordby – blant annet kjent fra PULS på NRK, holder allsangkonsert i Akershus i oktober. Hun er utdannet sykepleier med stort hjerte for eldreomsorgen! Dette brennende engasjementet har ført henne både til sykehjem, hjemmetjenesten og med seniorveiledning.

Allsang med Gina Nordby - les hele sakenMed belg og streng

Turneperiode 18. september - 11. oktober

I konsertprogrammet ”Med belg og streng” tar Håvard Svendsrud og Svein Haugen for seg musikk i ulike varianter.

Med belg og streng - les hele sakenSyng og le med Underholdningsvogna

Turneperiode 22. mai - 16. juni

"Syng og le" med Underholdningsvogna er en annerledes sangstund med Fru Barra og Fru Kroken, der publikum inviteres til å stemme i! Fruene byr på lystige melodier og slagere som vekker gamle minner.

Syng og le med Underholdningsvogna - les hele sakenHytteturen

Turneperiode 24. april - 19. mai

Hytteturen er en cabaret om den tiden da hytter var små, lå øde til, hadde utedo og ikke innlagt vann. Her får vi musikalske minner om bilreisen til hytta, reiseradio og bål og dans på stranda i Setesdal

Hytteturen - les hele sakenPå kjøkkenet med Elvis og Beatles

Turneperiode 6. mars - 29. mars

Bli med Kristin og Espen hjem på kjøkkenet i en leilighet på 50-tallet. Her får publikum møte en person som sitter på kjøkkenet og lytter til radioen i spent venting etter sine yndlingssanger.

På kjøkkenet med Elvis og Beatles - les hele sakenAllsang med Odd Arne og Hans Olav-melodier vi aldri glemmer

Turneperiode 6. februar - 1. mars

Per Johan Skjærstad reiste i 1973 landet rundt for å samle inn skillingsviser for å spille de inn på plate. Dette ble til plateserien «Frem fra glemselen»


Allsang med Odd Arne og Hans Olav-melodier vi aldri glemmer - les hele sakenPå kafé i Paris

Turmeperiode 9. januar - 1. februar

I årets første konsert skal vi drømme oss bort til et bord på en kafé i Paris. Magne Askeland, Anders Hofstad Sørås og Mari Sofie Askeland vil presentere både musikk og dans, og trioen gir smakebiter fra flere franske komponister.

På kafé i Paris - les hele saken


Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART