På kjøkkenet med Elvis og Beatles

06.03.2017 14:08 Skrevet av Leif Lillejordet

Turneperiode 6. mars - 29. mars

Bli med Kristin og Espen hjem på kjøkkenet i en leilighet på 50-tallet. Her får publikum møte en person som sitter på kjøkkenet og lytter til radioen i spent venting etter sine yndlingssanger.

Forestillingen handler om å være ung på 50- og 60- tallet. Det å høre Elvis synge «love me tender», var virkelig verdt å vente på. Eller når Beatles kom og tok over hitlistene på radioen på starten av 60- tallet.

I tillegg til at forestillingen spiller de mest populære sangene fra disse tiårene, trekkes det frem ulike høydepunkter som skjedde på denne tiden. Kristin Minde er sanger og forteller i forestillingen, og vi får vi også høre gitarist og medmusiker Espen Tappel traktere ulike gitarinstrumenter. Forestillingen har en åpen forteller-form og innbyr til dialog med publikum.

Kristin Minde er kjent som sanger, låtskriver og kordirigent. Men hun er også kulturleder i Kirkens bymisjon v/” Kulturhuset St. Hanshaugen eldre-senter i Oslo. Hun har gitt ut flere plater, og høsten 2013 gav hun ut sitt andre soloalbum til strålende kritikker. Kristins mangeårige erfaring fra å jobbe med kulturarrangement for eldre, har gjort henne til en ettertraktet sanger på sykehjem og eldresenter på Vest- og Østlandet.

Med seg har hun gitaristen Espen Tappel som jobber med flere prosjekter i ulike sjangre, fra pop og rock, til folkemusikk og viser. Espen har vokst opp med mye sang og musikk, hjemme i Stavanger. Der samlet brødrene seg rundt pianoet med gitar, bass og djembe, og sang.

/share/mime/48/pdf.png Turneliste 1703 (23. februar)
(turneliste_1703.pdf, 1MB)

/share/mime/48/pdf.png Program 1703
(1703_program_web.pdf, 570kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1703
(1703_plakat_web.pdf, 440kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1703 - pårørende
(1703_plakat_parorende.pdf, 441kB)

Tips en venn om denne konserten

Jul med Anita Hegerland

Turneperiode 20.november - 13. desember

Anita Hegerland er en av Norges mest folkekjære og suksessfulle artister gjennom tidene. Lille Anita tok Norge med storm da hun slo igjennom som barnestjerne, solgte tusenvis av plater og imponerte med sin store musikalitet, ekthet og utstråling.  

Jul med Anita Hegerland - les hele sakenAllsang med Gina Nordby

Turneperiode 16.oktober - 8. november

Gina Nordby – blant annet kjent fra PULS på NRK, holder allsangkonsert i Akershus i oktober. Hun er utdannet sykepleier med stort hjerte for eldreomsorgen! Dette brennende engasjementet har ført henne både til sykehjem, hjemmetjenesten og med seniorveiledning.

Allsang med Gina Nordby - les hele sakenMed belg og streng

Turneperiode 18. september - 11. oktober

I konsertprogrammet ”Med belg og streng” tar Håvard Svendsrud og Svein Haugen for seg musikk i ulike varianter.

Med belg og streng - les hele sakenSyng og le med Underholdningsvogna

Turneperiode 22. mai - 16. juni

"Syng og le" med Underholdningsvogna er en annerledes sangstund med Fru Barra og Fru Kroken, der publikum inviteres til å stemme i! Fruene byr på lystige melodier og slagere som vekker gamle minner.

Syng og le med Underholdningsvogna - les hele sakenGladsang med Bjelleklang

I 1986 ble den norske vokalgruppen Bjelleklang startet. Foruten å synge i ren a cappella-stil kombinerte de sanger akkompagnert av blant annet gitar, eller mer utradisjonelle instrumenter som stekepanne og nattpotte.

Gladsang med Bjelleklang - les hele sakenHytteturen

Turneperiode 24. april - 19. mai

Hytteturen er en cabaret om den tiden da hytter var små, lå øde til, hadde utedo og ikke innlagt vann. Her får vi musikalske minner om bilreisen til hytta, reiseradio og bål og dans på stranda i Setesdal

Hytteturen - les hele sakenAllsang med Odd Arne og Hans Olav-melodier vi aldri glemmer

Turneperiode 6. februar - 1. mars

Per Johan Skjærstad reiste i 1973 landet rundt for å samle inn skillingsviser for å spille de inn på plate. Dette ble til plateserien «Frem fra glemselen»


Allsang med Odd Arne og Hans Olav-melodier vi aldri glemmer - les hele sakenPå kafé i Paris

Turmeperiode 9. januar - 1. februar

I årets første konsert skal vi drømme oss bort til et bord på en kafé i Paris. Magne Askeland, Anders Hofstad Sørås og Mari Sofie Askeland vil presentere både musikk og dans, og trioen gir smakebiter fra flere franske komponister.

På kafé i Paris - les hele saken


Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART