Sangens gode minner

21.02.2018 10:07 Skrevet av Leif Lillejordet

Turneperiode 28. mai - 20. juni

På den siste konserten denne våren kommer Emil Solli Tangen og Trond Akerø-Kleven på besøk. De skal holde en konsert med et repertoar som vil vekke gode minner hos tilhørerne. Emil selv vil også dele sine egne minner med publikum om flere av melodiene.

Emil Solli Tangen er utdannet klassisk tenor og har et bredt musikalsk repertoar fra klassiske romanser (Grieg, Peterson-Berger m.fl) til kjære operette- og operaperler, ispedd en fin dose norske viser av gamle stjerner som Jens Gundersen og Christian Hauger. Med sitt lune og humørfylte vesen og sansen for det gamle og evigvarende har Emil flere ganger vært en varmt velkommen sanger på en rekke institusjonskonserter. Oppvokst utenfor Porsgrunn i Telemark begynte Emil sin musikalske karriere som klassisk gitarist allerede som 12-åring. Senere ble han plukket opp av Operasanger Anders Vangen, som også underviste hans bror Didrik.
De begynte smått med mindre konserter i hjemområdet, men utviklet seg snart til å bli et navn på folks lepper i Telemark.


Trond Akerø-Kleven er Emils faste akkompagnatør, og har ved flere anledninger gjennomført konsertturnéer av ulik art for Akershus Musikkråd. Trond Akerø-Kleven er en mye etterspurt pianist og akkompagnatør. Han har sin klaverutdanning fra Norges Musikkhøgskole (NMH) i Oslo med Geir Henning Bråten og Håvard Gimse som lærere. I 2004 avla Akerø-Kleven sin klavereksamen med beste karakter, og på programmet sto verker av Sergej Prokofiev, Carl Nielsen & Johannes Brahms. Etter endt klavereksamen tok han videre utdanning i komposisjon med Kjell Habbestad og Asbjørn Schaathun ved NMH. Siden 2005 har Akerø-Kleven jobbet freelance som pianist, akkompagnatør, repetitør og komponist, og er aktiv innenfor flere sjangre. Han har spesielt interessert seg for akkompagnement og har jobbet i utstrakt grad med sangere. Han har vært delaktig i en rekke radio- og TV-produksjoner og bidratt på mange cd-innspillinger. I tillegg til konserter rundt i Norge, har han opptrådt i en rekke europeiske og asiatiske land, bl.a i Kina under Verdensutstillingen (EXPO) i Shanghai. Akerø-Kleven har også en 2-årig mastergrad i utøving, operarepetitør, fra Norges Musikkhøgskole.

/share/mime/48/pdf.png Turneliste 1805 (21. februar)
(turneliste_1805.pdf, 1MB)

/share/mime/48/pdf.png Program 1805
(1805_program_web.pdf, 382kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1805
(1805_plakat_web.pdf, 454kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1805 - pårørende
(1805_plakat_parorende.pdf, 455kB)

Tips en venn om denne konserten

Fra ”Pengegaloppen” til ”Husmannspolka” - et visemøte mellom Vidar Sandbeck og Alf Prøysen”. Elin Prøysen og Egil Johansson

Turneperiode 5.mars - 5. april

21. juli 1918 ble Vidar Sandbeck født på Åsta, og 23. juli fire år før var Alf Prøysen kommet til verden på Rudshøgda. Begge var fra Hedmark og begge kom fra fattige kår.

Fra ”Pengegaloppen” til ”Husmannspolka” - et visemøte mellom Vidar Sandbeck og Alf Prøysen”. Elin Prøysen og Egil Johansson - les hele sakenAllsang med Kristine og Vegard

Turneperiode 9. april - 3. mai

Kristine Hesjadalen og Vegard Øyen er et nytt bekjentskap for oss i Akershus. De har lang fartstid som underholdere, og har et repertoar med viser og allsang. Felles for alle sangene, er at de er lette å synge med på, og at de handler om lyse og lette temaer.

Allsang med Kristine og Vegard - les hele sakenHyllest til Cornelis - og hans damer

Turneperiode 15. januar  - 7. februar

Jenny Jenssen er godt kjent for de aller fleste i Akershus Hun har vært på turne for Akershus musikkråd flere ganger. Jenny kommer denne gang med en hyllest til Cornelis Vreeswijk. Konserten er basert på den folkekjære svensk - hollandske visekunstnerens udødelige sanger - bohemen, skandalemannen og kvinneforføreren.


Hyllest til Cornelis - og hans damer - les hele sakenAllsang med Odd Arne og Hans Olav

Turneperiode 12. februar - 7. mars

Odd Arne og Hans Olav presenterte denne allsangkonserten i fjor vinter med stor suksess. Denne populære duoen spiller melodier som er kjente og kjære for de fleste. Odd Arne spiller trekkspill og Hans Olav spiller gitar. De synger begge to. Det som kjennetegner disse to er at de opptrer med godt humør og energi som er smittende på alle.

Allsang med Odd Arne og Hans Olav - les hele saken


Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART