Sangens gode minner

25.05.2018 13:07 Skrevet av Leif Lillejordet

Turneperiode 28. mai - 20. juni

På den siste konserten denne våren kommer Emil Solli Tangen og Trond Akerø-Kleven på besøk. De skal holde en konsert med et repertoar som vil vekke gode minner hos tilhørerne. Emil selv vil også dele sine egne minner med publikum om flere av melodiene.

Emil Solli Tangen er utdannet klassisk tenor og har et bredt musikalsk repertoar fra klassiske romanser (Grieg, Peterson-Berger m.fl) til kjære operette- og operaperler, ispedd en fin dose norske viser av gamle stjerner som Jens Gundersen og Christian Hauger. Med sitt lune og humørfylte vesen og sansen for det gamle og evigvarende har Emil flere ganger vært en varmt velkommen sanger på en rekke institusjonskonserter. Oppvokst utenfor Porsgrunn i Telemark begynte Emil sin musikalske karriere som klassisk gitarist allerede som 12-åring. Senere ble han plukket opp av Operasanger Anders Vangen, som også underviste hans bror Didrik.
De begynte smått med mindre konserter i hjemområdet, men utviklet seg snart til å bli et navn på folks lepper i Telemark.


Trond Akerø-Kleven er Emils faste akkompagnatør, og har ved flere anledninger gjennomført konsertturnéer av ulik art for Akershus Musikkråd. Trond Akerø-Kleven er en mye etterspurt pianist og akkompagnatør. Han har sin klaverutdanning fra Norges Musikkhøgskole (NMH) i Oslo med Geir Henning Bråten og Håvard Gimse som lærere. I 2004 avla Akerø-Kleven sin klavereksamen med beste karakter, og på programmet sto verker av Sergej Prokofiev, Carl Nielsen & Johannes Brahms. Etter endt klavereksamen tok han videre utdanning i komposisjon med Kjell Habbestad og Asbjørn Schaathun ved NMH. Siden 2005 har Akerø-Kleven jobbet freelance som pianist, akkompagnatør, repetitør og komponist, og er aktiv innenfor flere sjangre. Han har spesielt interessert seg for akkompagnement og har jobbet i utstrakt grad med sangere. Han har vært delaktig i en rekke radio- og TV-produksjoner og bidratt på mange cd-innspillinger. I tillegg til konserter rundt i Norge, har han opptrådt i en rekke europeiske og asiatiske land, bl.a i Kina under Verdensutstillingen (EXPO) i Shanghai. Akerø-Kleven har også en 2-årig mastergrad i utøving, operarepetitør, fra Norges Musikkhøgskole.

/share/mime/48/pdf.png Turneliste 1805 (14. mai)
(turneliste_1805.pdf, 1MB)

/share/mime/48/pdf.png Program 1805
(1805_program_web.pdf, 382kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1805
(1805_plakat_web.pdf, 454kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1805 - pårørende
(1805_plakat_parorende.pdf, 455kB)

Tips en venn om denne konserten
Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART