"Musikalske erindringer"

13.11.2013 14:35 Skrevet av Leif Lillejordet

Turneperiode 23. september - 15. Oktober

Roar Engelberg og Harry Andersen var sist på turne for Akershus musikkråd i 2011. De ble veldig godt mottatt og derfor er det flott å kunne presentere dem også denne høsten. Roar og Harry vil gi dere et trivelig program med mye norsk musikk og litt eksotisk musikalsk krydder.

Det blir livlige valsetakter, lyriske visetoner, friske fjelltraller og virtuose bravurnumre, samt nyoppdaget folkemusikk samlet inn av bl.a. Harry Andersen. De sier selv at de prøver å tilrettelegge konserten for å skape et musikalsk “erindringsrom”.

 God fornøyelse!

Roar Engelberg er fra Romedal i Hedmark og begynte å spille panfløyte allerede i 12 års alderen. Han utviklet seg snart til å bli landets ledende panfløytist. Som den første profesjonelle utøver i Skandinavia har han utviklet panfløyten til å bli et fullverdig soloinstrument. Roar har opptrådt i en mengde musikalske sammenhenger og har holdt konserter med tradisjonell panfløytemusikk fra Romania og Sør-Amerika, samt vært solist med en rekke symfoniorkestre. I 1989 avsluttet han som den første i Vest-Europa, soliststudiet på panfløyte ved Amsterdaamse Hoeghschoole für die Kunsten. Der fikk han høyeste oppnåelige karakter. Roar Engelberg har blitt kjent for et bredt publikum gjennom en rekke radio- og TV-opptredener og hele 13 plateutgivelser. Han har turnert landet rundt flere ganger med bl.a. Iver Kleive, Sondre Bratland, Anita Skorgan, Elisabeth Andreasson, Lars Klevstand, Guri Schanke og Øystein Wiik.

Harry Andersen er en av pionerne i trekkspill-Norge. Han var med på å bane vei for trekkspillet som instrument da han begynte sitt studium på Universitetet i Oslo i 1970. Han har bred musikalsk bakgrunn og har vært storbandleder og dirigent i tillegg til trekkspillsolist. Han var også med på å grunnlegge norsk rock på begynnelsen av 60-tallet da han var leder av Brio Band. De innførte bl.a. jenkadansen og var en periode Norges mest etterspurte danseband. Han har hatt en rekke turneer innenlands og utenlands, bl.a. i USA hvor han har mottatt stor anerkjennelse. Harry har også samlet inn og nedtegnet store mengder tradisjonsmusikk fra Østlandet.

/share/mime/48/pdf.png Program 1307 "Musikalske erindringer"
(program_1307_web.pdf, 401kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1307 "Musikalske erindringer"
(plakat_1307_web.pdf, 339kB)

/share/mime/48/pdf.png Turneliste 1307 (23. spetember)
(turne_1307_lister_230913.pdf, 235kB)


Julekonsert med "KAVALKADE"

Turneperiode 18. november - 13. desember

Når KAVALKADE reiser på turne til dere i førjulstiden, er det med et ønske å formidle med ord, toner og sceniske virkemidler julens rikholdige og varierte sangskatter. Vi pynter juletreet vårt med alt fra de sangene og fortellingene alle kjenner, til nyere sanger som oser av julestemning!

Julekonsert med "KAVALKADE" - les hele saken"Snurr film - filmslagere gjennom 80 år"

Turneperiode 21. oktober - 12. november

Hva var vel filmen uten musikk! Rolf Nicolasien og Håvard Svendsrud tar oss med på en reise i filmmusikkens verden. De tar for seg filmmusikken de siste 80 år, og presenterer et knippe slagere fra noen utvalgte filmer

"Snurr film - filmslagere gjennom 80 år" - les hele saken"Grappelli - konsert"

Turneperiode 8. august - 20. september

Stéphane Grappelli (1908–1997) var en fransk-italiensk jazzfiolinist som sammen med Django Reinhardt stiftet «Quintette du Hot Club de France». Grappelli lærte å spille fiolin og piano på egen hånd, og uten å ha hatt en eneste lærer klarte han opptaksprøven til musikkhøgskolen i Paris. Det er denne musikken Magne Askeland og Ola Slaaen skal presentere på høstens første turnè

"Grappelli - konsert" - les hele saken"Sommerkonsert med Jostein Sjøhaug"

Turneperiode 16. - 18. juli.

Sommeren kan ofte være en stille - og litt kjedelig periode for de som bor i institusjon. Derfor har Akershus musikkråd i år et tilbud om en sommerturne i konsertserien. Det er Jostein sjøhuag som har med seg gitaren og skaper sommerstemning rundt i institusjonene.

"Sommerkonsert med Jostein Sjøhaug" - les hele saken"Allsang for alle"

Turneperiode 3. juni - 28. juni

Da er det tid for den siste turneen før sommeren. Da blir det allsang med Åsne Berre Persen og Trond Akerø-Kleven

"Allsang for alle" - les hele saken"Erik Bye - mannen med det store hjertet"

Turneperiode 15. april - 8. mai

Duoen Den gode melodi har underholdt eldre i over tjue år. Denne gangen presentere de en konsert om Erik Bye, historien om en av Norges første medie-helter.

"Erik Bye - mannen med det store hjertet" - les hele sakenKjente låter og anekdoter i et artistliv

Turneperiode 4. mars - 27. mars

Pianisten og orkesterlederen Kjell Eriksen har passert 75 år, men er i aller høyeste grad still going strong! Gjennom hans lange karriere har han spilt med det fremste av norske artister.

Kjente låter og anekdoter i et artistliv - les hele saken"Allsang for alle" med Josten Sjøhaug

Turneperiode 11. februar - 5. mars

Musikeren Jostein Sjøhaug er opprinnelig fra Sørvågen og blant annet kjent som stemmen til Sjøboden Joviale i den populære tv-serien om redningsskøyta Elias.

"Allsang for alle" med Josten Sjøhaug - les hele saken“Årstidene i musikk og bilder”

Turneperiode 7. januar - 29. januar

Soprano/piano er en duo som har vært på turne flere ganger før. Denne gangen presenterer de en konsert med en 30 minutters nasjonal stemning, med norsk musikk og bilder fra norsk natur.

“Årstidene i musikk og bilder” - les hele sakenTV.no

Mange gode konserter i 2012

Konserter i sosiale institusjoner fylte 20 år i 2012. Prosjektet er fortsatt en suksess og 50 institusjoner i Akershus er med i denne ordningen.

Mange gode konserter i 2012 - les hele saken


Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART