"Snurr film - filmslagere gjennom 80 år"

13.11.2013 14:35 Skrevet av Leif Lillejordet

Turneperiode 21. oktober - 12. november

Hva var vel filmen uten musikk! Rolf Nicolasien og Håvard Svendsrud tar oss med på en reise i filmmusikkens verden. De tar for seg filmmusikken de siste 80 år, og presenterer et knippe slagere fra noen utvalgte filmer

Du kan bla får høre: Hva var vel livet uten deg, Easter Parade, Kalle på Spången, Pølsemaker, pølsemaker og mange flere. Med Rolfs smittende og gode humør, akkompagnert av Håvard, vil du garantert synge med!

Rolf Nicolaisen er født i Oslo og har vokst opp på Grorud.
Sangen har vært bærekraft i hele hans liv. Han startet sin ”sangkarriære” som sopransolist i det kjente kirkeguttekoret ”Olavsguttene”, og fikk sin sangutdannelse som voksen av korets dirigent, sangpedagog Ragnvald Bjarne.
Rolf Nicolaisen er utdannet teolog og ble på 80-tallert landskjent for sine familiegudstjenester/kulturgudstjenester på NRK-TV. Fra 1997 var han leder i 12 år for Kirkens Bymisjon, Ammerudhjemmet bo- og kultursenter i Bydel Grorud. I år 2000 ble han tildelt Bydel Groruds Kulturpris for sitt arbeide der. Rolf Nicolaisen gikk av med pensjon i 2009 og jobber nå som freelands-artist med allsangkonserter i eldresentre, kultursentre, sykehjem og kirker som sitt spesialområde.

Håvard Svendsrud er profesjonell utøver innen klassisk og folkloristisk musikk. Han har sin musikkutdannelse fra Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo med trekkspill som hovedinstrument. Han vant diverse klasser ved NM på trekkspill i 1992, 1993 og 1994, og den nordiske finalen i Frosini Grand Prix i 1993. Håvard Svendsrud har i mer enn 10 år vært en sterkt etterspurt og hyppig brukt artist i radio og fjernsyn, og han har medvirket på og utgitt flere CD -er. Han har også vært aktiv som teatermusiker, bl.a. ved Nationaltheateret i Oslo, og han har medvirket i forestillinger som Spelemann på taket og Tolvskillingsoperaen. I dag arbeider Håvard Svendsrud som frilansmusiker, og er blant de mest etterspurte på sitt instrument.

/share/mime/48/pdf.png Program 1308 "Snurr film - filmslagere gjennom 80 år"
(program_1308_web.pdf, 464kB)

/share/mime/48/pdf.png Plakat 1308 "Snurr film - filmslagere gjennom 80 år"
(plakat_1308_web.pdf, 373kB)

/share/mime/48/pdf.png Turneliste 1308 (2. oktober)
(turne_1308_lister_021013.pdf, 224kB)

/share/mime/48/pdf.png Sanghefte "Snurr film"
(snurr-film-filmslagere-1940-1980-akershusturne-host2013.pdf, 415kB)


Julekonsert med "KAVALKADE"

Turneperiode 18. november - 13. desember

Når KAVALKADE reiser på turne til dere i førjulstiden, er det med et ønske å formidle med ord, toner og sceniske virkemidler julens rikholdige og varierte sangskatter. Vi pynter juletreet vårt med alt fra de sangene og fortellingene alle kjenner, til nyere sanger som oser av julestemning!

Julekonsert med "KAVALKADE" - les hele saken"Musikalske erindringer"

Turneperiode 23. september - 15. Oktober

Roar Engelberg og Harry Andersen var sist på turne for Akershus musikkråd i 2011. De ble veldig godt mottatt og derfor er det flott å kunne presentere dem også denne høsten. Roar og Harry vil gi dere et trivelig program med mye norsk musikk og litt eksotisk musikalsk krydder.

"Musikalske erindringer" - les hele saken"Grappelli - konsert"

Turneperiode 8. august - 20. september

Stéphane Grappelli (1908–1997) var en fransk-italiensk jazzfiolinist som sammen med Django Reinhardt stiftet «Quintette du Hot Club de France». Grappelli lærte å spille fiolin og piano på egen hånd, og uten å ha hatt en eneste lærer klarte han opptaksprøven til musikkhøgskolen i Paris. Det er denne musikken Magne Askeland og Ola Slaaen skal presentere på høstens første turnè

"Grappelli - konsert" - les hele saken"Sommerkonsert med Jostein Sjøhaug"

Turneperiode 16. - 18. juli.

Sommeren kan ofte være en stille - og litt kjedelig periode for de som bor i institusjon. Derfor har Akershus musikkråd i år et tilbud om en sommerturne i konsertserien. Det er Jostein sjøhuag som har med seg gitaren og skaper sommerstemning rundt i institusjonene.

"Sommerkonsert med Jostein Sjøhaug" - les hele saken"Allsang for alle"

Turneperiode 3. juni - 28. juni

Da er det tid for den siste turneen før sommeren. Da blir det allsang med Åsne Berre Persen og Trond Akerø-Kleven

"Allsang for alle" - les hele saken"Erik Bye - mannen med det store hjertet"

Turneperiode 15. april - 8. mai

Duoen Den gode melodi har underholdt eldre i over tjue år. Denne gangen presentere de en konsert om Erik Bye, historien om en av Norges første medie-helter.

"Erik Bye - mannen med det store hjertet" - les hele sakenKjente låter og anekdoter i et artistliv

Turneperiode 4. mars - 27. mars

Pianisten og orkesterlederen Kjell Eriksen har passert 75 år, men er i aller høyeste grad still going strong! Gjennom hans lange karriere har han spilt med det fremste av norske artister.

Kjente låter og anekdoter i et artistliv - les hele saken"Allsang for alle" med Josten Sjøhaug

Turneperiode 11. februar - 5. mars

Musikeren Jostein Sjøhaug er opprinnelig fra Sørvågen og blant annet kjent som stemmen til Sjøboden Joviale i den populære tv-serien om redningsskøyta Elias.

"Allsang for alle" med Josten Sjøhaug - les hele saken“Årstidene i musikk og bilder”

Turneperiode 7. januar - 29. januar

Soprano/piano er en duo som har vært på turne flere ganger før. Denne gangen presenterer de en konsert med en 30 minutters nasjonal stemning, med norsk musikk og bilder fra norsk natur.

“Årstidene i musikk og bilder” - les hele sakenTV.no

Mange gode konserter i 2012

Konserter i sosiale institusjoner fylte 20 år i 2012. Prosjektet er fortsatt en suksess og 50 institusjoner i Akershus er med i denne ordningen.

Mange gode konserter i 2012 - les hele saken


Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART