Deltakerne på kurset i 2007.

Endelig! - " Rockekurs For Gamlinger" igjen!

22.09.2015 10:23 Skrevet av Roy Botten

Etter mange års pause blir det kurs i å spille i band igjen for alle over 26 år! I år blir det igjen på Lillestrøm VGS lørdag 14. november kl. 10-18

Rockekurs For Gamlinger er et endags-kurs med gode instruktører for alle som enten spiller i band eller har lyst til å treffe likesinnede å spille sammen med.

Har du hatt lyst til å prøve å spille i band, men aldri funnet noen å spille sammen med? Spilte du i band i din ungdom for mange år siden, og har lyst til å gjenoppfriske dette?

Vi tar i mot alle mellom 25-100 år, med hovedvekt på trommer, bass, gitar, keyboard og sang.

Passer ypperlig for alle dusjsangere og hobbygitarister som aldri har fått prøvd seg sammen med andre. Vi setter sammen grupper etter hva dere kan/ikke kan fra før.

Du kan melde deg på enten som et helt band eller som enkeltperson. Vi setter sammen nye band etter instrument og ferdigheter.

Deltakeravgift på kun kr. 500,- pr. pers.

Vi har gode og erfarne instruktører i samspill, og vil også i løpet av dagen ha en bolk med generell info og bransjekunnskap for band.

Vi har rom med sang-anlegg stående klart, men ber om at de som har eget utstyr og instrumenter tar med dette. Det er både dyrt og tidkrevende å leie inn ekstra utstyr, så vi håper at vi slipper dette i alt for stor utstrekning. Vi ber derfor om forståelse for at vi tar en liten egenandel ekstra fra de som må låne utstyr fra oss.

 

Kurset går over 8 timer og vil i hovedtrekk ta for seg følgende:

Noen forskjellige (enkle!) taktarter. Vi prøver ut litt forskjellige stilarter innen rock og pop.

 

Hvordan får man det til å låte fint sammen? Vi stemmer instrumentene og prøver å spille samme tonene i samme tempo.

 

Vi avslutter kurset med å spille litt av det vi har lært for de andre deltakerne.

 

PRAKTISKE OPPLYSNINGER

 

Hva må jeg kunne…

Kurset krever i utgangspunktet ingen forkunnskaper, men det er en fordel om dere har prøvd å spille instrumenter før. Vi setter sammen grupper ut ifra hva dere kan. 

 

Påmeldingsavgift

Kurset koster kr. 500,- (som dekker profesjonelle instruktører og leie av lokaler). Vi gjør oppmerksom på at påmeldingen er bindende. Faktura kommer på mail, og skal være betalt før kurset starter.

 

Hva får jeg igjen..?

Du får oppleve (ev. gjenoppleve) følelsen av samspill med andre rockemusikanter. Hvem vet? Kanskje du treffer noen på kurset som vil spille videre med deg etterpå?

Påmeldingsskjema Rockekurs For Gamlinger

Bilder og info om tidligere års kurs:

Bilder fra kurs 2007

Artikkel i Østlandets Blad

Fra kurset i 2008

Historien om Rockekara

En deltaker skriver om kurset på facebook

Artikkel i Romerikes Blad


Musikkformidling i kor

Akershus sangerforum og Koraliansen inviterer til kurs hvor skuespiller og regissør Tom Sterri skal lære oss mer om musikkformidling. Vi bruker mye tid på å lære oss å synge repertoaret som skal framføres, men venter ofte til den siste øvelsen før konserten før vi tenker på hvordan musikken skal formidles til publikum. Hvordan kan vi presentere musikken, uansett om det er pop eller klassisk, slik at konserten blir en opplevelse for både øye og øre.

Musikkformidling i kor - les hele sakenVellykket økonomikurs på Kjeller

22. mars var det tid for økonokurs i Akershus musikkråds lokaler på Kjeller. Det var Akershus sangerforum og Korpsnett Norge som inviterte til kurset, og hovedtemaene var tilskuddsordninger, økonomistyring og styremedlemmenes økonomkiske ansvar. Deltakerne kom både fra kor og korps, og var meget engasjert og fikk med seg mange gode råd og mye nyttig kunnskap.

Vellykket økonomikurs på Kjeller - les hele sakenStorsatsing på dans og musikk frå Akershus på Sørmarkakurset i år

Det tradisjonelle Sørmarkakurset i regi av SAFFA har et svært spennende program. Årets storsatsing er musikk og dans fra Akershus, ikke minst springdansen fra Akershus som har fått en ny renessanse de to siste årene. Det blir også et flott kurs i folkemusikk for barn, og kurs i spill og komp i den populære Rørospolsen.

Storsatsing på dans og musikk frå Akershus på Sørmarkakurset i år - les hele saken"Jeg kan ikke synge" kurs

Det er mange som har lyst til å synge, men tror de ikke kan. Dette er spesialkursene for dem. Vi gjennomfører tre forskjellige nivåer på disse kursene.

Høsten 2013 starter vi opp med "Jeg kan ikke synge" kurs, kurset holdes i Lillestrøm.

"Jeg kan ikke synge" kurs - les hele sakenStrålende Sørmarka-kurs

På det meste var det 175 dansarar, songarar og spelemenn i aktivitet på det årlege helgekurset på Sørmarka kurs og konferansesenter utafor Oslo helga den 12. og 13. januar. Av dette var det 50 barn i alderen frå 8 til 12 år.

Strålende Sørmarka-kurs - les hele sakenAkershus sangerforum: KURS - Økonomi i kor

Når ---- Torsdag 24. januar kl. 18.30 – 21.00
Hvor --- Oppegård evt. Kjeller
(Sted vil bli avklart når vi ser hvilke kor som melder seg på)

Akershus sangerforum: KURS - Økonomi i kor - les hele sakenFolkemusikk- og folkedans-kurs

Spennende kurs i folkemusikk og folkedans på Sørmarka (Ski) i januar hvert år. Kurset arrangeres av SAFFA i samarbeid med Akershus musikkråd og har de siste årene blitt en tradisjon med stadig større deltakelse. I 2012 var det over 160 fornøyde, unge og eldre spellemenn og dansere som koste seg en hel helg.

HER FINNER DU PROGRAM, TIMEPLAN OG
MER INFORMASJON OM KURSET.Nybegynner-kurs i PA

Lær å skru lyd på konserter. Vi tar for oss letteste måten å få lyd i et PA-anlegg.

Nybegynner-kurs i PA - les hele saken


Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART