Engasjerte unge folkemusikere i aksjon Foto: Knut Utler

Strålende Sørmarka-kurs

31.01.2013 17:06 Skrevet av SAFFA

På det meste var det 175 dansarar, songarar og spelemenn i aktivitet på det årlege helgekurset på Sørmarka kurs og konferansesenter utafor Oslo helga den 12. og 13. januar. Av dette var det 50 barn i alderen frå 8 til 12 år.

For flere bilder klikk her.

SAFFA si satsing på barn og unge med Marianne Tomasgård som prosjektleiar har alt gitt store resultat. Det har vore ein jamn og god auke i oppslutninga om kurshelga  dei siste åra og det har utvikla seg til eit spennande møte mellom dei beste fagfolka i landet og amatøren/brukaren som gjerne vil utvida sin  kunnskap om- og  sitt perspektiv på feltet.

Nye kurs i år var "Klarinetten i folkemusikken" med Olav Sæta som instruktør og kurset i Nyckelharpa med svenske Peter Hedlund. Klarinetten har tidlegare vore mykje brukt i den gamle dansemusikken, og i Store Norske leksikon står det: "Nyckelharpa forekom tidligere også i  Norge.” Her er det dermed to områder der SAFFA vil bidra til å gjeninnføra gamle tradisjonar.

Ein interesseant sekvens i kurset, var ei økt om den historiske utviklinga av tretaktmusikken/springdansmusikk. Innleiarar var Tom Willy Rustad, Mats Johansson, Mats Berglund og Olav Sæta. Dette "panelet" representerer noko av det beste som er å få på området, og temaet blei belyst på ein god måte og frå fleire sider.

I tråd med dette, har SAFFA starta ein prosess med å prøva å finna grunnlag for korleis rytmen i springdansen i Akershus har vore praktisert frå gammalt av - før masurkaen kom og sette sitt preg. Martin Myhr og Trine S. Melby presenterte si tolking av kjeldemateriale frå Høland  - nå med "korttrear", som det finst solid dokumentasjon på i slåttematerialet frå regionen. Prosessen vidare vil visa korleis denne tenkinga blir tatt i mot  - om "den nye" Akershus-springdansen vil finna si form - og fanga interesse i miljøet.


Musikkformidling i kor

Akershus sangerforum og Koraliansen inviterer til kurs hvor skuespiller og regissør Tom Sterri skal lære oss mer om musikkformidling. Vi bruker mye tid på å lære oss å synge repertoaret som skal framføres, men venter ofte til den siste øvelsen før konserten før vi tenker på hvordan musikken skal formidles til publikum. Hvordan kan vi presentere musikken, uansett om det er pop eller klassisk, slik at konserten blir en opplevelse for både øye og øre.

Musikkformidling i kor - les hele sakenVellykket økonomikurs på Kjeller

22. mars var det tid for økonokurs i Akershus musikkråds lokaler på Kjeller. Det var Akershus sangerforum og Korpsnett Norge som inviterte til kurset, og hovedtemaene var tilskuddsordninger, økonomistyring og styremedlemmenes økonomkiske ansvar. Deltakerne kom både fra kor og korps, og var meget engasjert og fikk med seg mange gode råd og mye nyttig kunnskap.

Vellykket økonomikurs på Kjeller - les hele sakenStorsatsing på dans og musikk frå Akershus på Sørmarkakurset i år

Det tradisjonelle Sørmarkakurset i regi av SAFFA har et svært spennende program. Årets storsatsing er musikk og dans fra Akershus, ikke minst springdansen fra Akershus som har fått en ny renessanse de to siste årene. Det blir også et flott kurs i folkemusikk for barn, og kurs i spill og komp i den populære Rørospolsen.

Storsatsing på dans og musikk frå Akershus på Sørmarkakurset i år - les hele sakenEndelig! - " Rockekurs For Gamlinger" igjen!

Etter mange års pause blir det kurs i å spille i band igjen for alle over 26 år! I år blir det igjen på Lillestrøm VGS lørdag 14. november kl. 10-18

Rockekurs For Gamlinger er et endags-kurs med gode instruktører for alle som enten spiller i band eller har lyst til å treffe likesinnede å spille sammen med.

Endelig! - " Rockekurs For Gamlinger" igjen! - les hele saken"Jeg kan ikke synge" kurs

Det er mange som har lyst til å synge, men tror de ikke kan. Dette er spesialkursene for dem. Vi gjennomfører tre forskjellige nivåer på disse kursene.

Høsten 2013 starter vi opp med "Jeg kan ikke synge" kurs, kurset holdes i Lillestrøm.

"Jeg kan ikke synge" kurs - les hele sakenAkershus sangerforum: KURS - Økonomi i kor

Når ---- Torsdag 24. januar kl. 18.30 – 21.00
Hvor --- Oppegård evt. Kjeller
(Sted vil bli avklart når vi ser hvilke kor som melder seg på)

Akershus sangerforum: KURS - Økonomi i kor - les hele sakenFolkemusikk- og folkedans-kurs

Spennende kurs i folkemusikk og folkedans på Sørmarka (Ski) i januar hvert år. Kurset arrangeres av SAFFA i samarbeid med Akershus musikkråd og har de siste årene blitt en tradisjon med stadig større deltakelse. I 2012 var det over 160 fornøyde, unge og eldre spellemenn og dansere som koste seg en hel helg.

HER FINNER DU PROGRAM, TIMEPLAN OG
MER INFORMASJON OM KURSET.Nybegynner-kurs i PA

Lær å skru lyd på konserter. Vi tar for oss letteste måten å få lyd i et PA-anlegg.

Nybegynner-kurs i PA - les hele saken


Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART