Penger til kurs og kompetansehevende tiltak - frist 15. desember

01.03.2016 09:27 Skrevet av

KOMP er en støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk, viser mm.

KOMP støtter kveldskurs, dagskurs, helgekurs, ukekurs og sommerkurs. Det gis primært støtte til innhenting av eksterne instruktører (honorar, reise, opphold), evt også særskilte kostnader til leie av seminarlokaler. Søknadsfrist 15. desember. Les mer om ordningen, og finn søknadsskjema på siden til norsk musikkråd:

 

http://www.musikk.no/musikk/komp/hjem/soknadsfrist-fo1/


I støpeskjeen - frivillighetskonferanse 2018

Styremedlemmer og ressurspersoner i de frivillige fylkesorganisasjonene i Akershus inviteres til FRIVILLIGHETSKONFERANSE 17. APRIL KL. 16.30 - 21.30 i Galleriet i Oslo.
Temaet er "Omstilling til Viken".
PÅMELDING HER

I støpeskjeen - frivillighetskonferanse 2018 - les hele sakenRaymond overtar etter Roy i Akershus musikkråd

Raymond Egge overtar stafettpinnen etter Roy Botten, som sluttet i Akershus musikkråd 1. februar. Raymond overtar Roys oppgaver og Akershus musikkråd ønsker han hjertelig velkommen i staben. Vi gleder oss og både håper og tror at Raymond vil fylle jobben på en utmerket måte. Les mer om hva Raymond sier om seg selv.

Raymond overtar etter Roy i Akershus musikkråd - les hele sakenSki musikkråd utvider - og får heder og penger

Ski musikkråd er i vinden for tiden. Selv om det er to år til kommunen skal slås sammen med Oppegård til Nordre Follo kommune begynner medlemssøknadene fra Oppegård-lag å komme inn. På det siste møtet i året kom varaordfører innom og ga kr 100.000,- til musikkrådet til innkjøp av ny mobil scene. Og som om ikke dette var nok, kommunen har også valgt ut musikkrådets leder Thomas Myrhaug til å være en av kommunens "ildsjeler". Og "Nyttårsfestspillene" 28. januar 2018 er årets første stormarkering fra Ski musikkråd. Så her er musikkrådet virkelig i vinden!

Ski musikkråd utvider - og får heder og penger - les hele sakenStatsbudsjettet reddet voksenopplæringstilskuddet

Det varslede kuttet i tilskudd til voksenopplæring ble opphevet i den endelige statsbudsjettet. Mellompartiene klarte å få regjeringen med på at 2017-bevilgningen blir videreført i 2018. Dette redder den gode opplæringen som gjøres i lokale lag og foreninger rundt om i Akersuhs og i landet for øvrig.

Statsbudsjettet reddet voksenopplæringstilskuddet - les hele sakenVellykket økonomikurs i Eidsvoll

19. oktober inviterte Eidsvoll muskkråd til økonomikurs for medlemslagee. Hele 16 økonomiinteresserte deltakere fikk med seg en interessant medlemskveld med daglig leder Jon G. Olsen fra Akershus musikkråd som foredragsholder.

Vellykket økonomikurs i Eidsvoll - les hele sakenLæringsfestivalen 2017 er over for denne gang

På Skedsmo VGS 17. oktober 2017 var det 14 forskjellige kurs man kunne være med på. Over 100 deltakere hadde meldt seg på. Det var kurs i økonomi for frivillige organisasjoner, birøkt, trening i sal, slektsgranskning, styrejus, festivalkor,  samspill og øvingskurs for trekkspillere, «dans ropte fela til Marianne»  pluss mange fler…  Noe for enhver smak.  

Læringsfestivalen 2017 er over for denne gang - les hele sakenNeon Vokal fra Akershus Norgesmestre for kor

Vokalgruppen Neon Vokal fra Skedsmokorset ble i helgen Norgesmestre for Kor i Trondheim. Akeshus musikkråd gratulerer på det hjerteligste. Koret, som er en vokalgruppe for unge mellom 17 og 22 år,  springer ut av barne- og ungdomskoret Skedsmo Voices og har også bemerket seg i Akershus, blant annet i UKM i 2017.

Neon Vokal fra Akershus Norgesmestre for kor - les hele sakenStatsministeren besøkte Syngende institusjon!

Under sitt besøk i Asker besøkte Erna Solberg Gullhella bo- og aktivitetssenter. Gullhella er en av de syngende institusjoner i Akershus.

Statsministeren besøkte Syngende institusjon! - les hele sakenVi arrangerer UKM hele helgen!

UKM Akershus sin fylkesmønstring foregår på Lillestrøm kultursenter fredag 21. til søndag 23. april. Hele 709 ungdommer i alderen 10-20 år deltar med musikk, dans, kunst, teater og film. Ta en tur dit og opplev fantastisk ung kultur!

Vi arrangerer UKM hele helgen! - les hele sakenSyngende eldreinstitusjoner i Akershus mot nye høyder!

Som en av operatørene for Krafttak for sang - Syngende eldrenstitusjoner, samlet Akershus musikkråd kjernetroppene fra 4 institusjoner i Akershus til erfarings- og statusmøte.

Syngende eldreinstitusjoner i Akershus mot nye høyder! - les hele sakenEndelig - folkemusikkonsulent i Akershus !

Endelig får Akershus sin egen folkemusikkonsulent. Marianne Tomasgård starter i august opp arbeidet med å samle inn (mer), systematisere, spre og formidle folkemusikken og folkedansen fra Akershus - som en fast stilling i Akershus musikkråd. Stillingen er knyttet til Dokumentasjonssenteret for musikk i Akershus og skal bli en viktig faktor i kulturlivet i fylket framover.

Endelig - folkemusikkonsulent i Akershus ! - les hele sakenAkershus søker etter folkemusikk-konsulent

Akershus har opprettet stilling som folkemusikkonsulent!
Det er endelig klart for at folkemusikken i Akershus får sin naturlige plass. Det skal tilsettes en folkemusikkonsulent for Akershus, og det er Akershus musikkråd som etter samarbeid med fylkeskommunen nå endelig kan lyse ut en hel stilling som får ansvar for å systematisere og spre folkemusikk og folkedans fra Akershus.

Akershus søker etter folkemusikk-konsulent - les hele sakenNy generalsekretær i Norsk musikkråd

Tidligere leder i LNU, Bjarne Dæhli, er ansatt som ny generalsekretær i Norsk musikkråd fra nyttår. "Han har den perfekte kombinasjonen av bred politisk forståelse, erfaring fra både organisasjonslivet og privat sektor, og et stort engasjement for feltet. Vi er overbevist om at vi har funnet den riktige lederen i Bjarne Dæhli", sier styreleder Eline Moe Melgalvis.

Ny generalsekretær i Norsk musikkråd - les hele sakenBare 4 kulturlokaler fikk statstilskudd

Selv med 30 godkjente prosjekter og over 30 millioner i godkjent søknadssum ble det kun 4 prosjekter i Akershus som måtte dele på de 6,1 millionene som sto til rådighet i 2016. "Dette gjør nesten hele tilskuddsordningen til en vits", sier daglig leder Jon G. Olsen i en kommentar.

Bare 4 kulturlokaler fikk statstilskudd - les hele sakenGratulerer med ny kulturplan

Akershus musikkråd gratulerer Akershus fylkeskommune  med sin nye kulturplan. Planen ble endelig vedtatt i fylkestinget 12. september, og fastsetter fylkeskommunens prioriteringer på kulturområdet fram til 2023. Og joda - musikk er et viktig område.

Gratulerer med ny kulturplan - les hele saken"Kulturfordel" er lansert

Norsk musikkråd lanserte 25. februar sitt nye fordelsprogram for alle medlemmer, Kulturfordel. Hanne Kolstø sto for musikken og flere av samarbeidspartnerene stilte opp med infostand, konkurranser og premier.

"Kulturfordel" er lansert - les hele sakenMusikkutstyrsordningens neste søknadsfrist er 1. mars

Musikkutstyrsordningen er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. Ordningens formål er å sikre tilgang til gode øvingslokaler over hele lander, og gode tekniske vilkår for framføring av rytmisk musikk.

Musikkutstyrsordningens neste søknadsfrist er 1. mars - les hele sakenHvor mye synges det i Norge?

Krafttak for sang vil gjerne dokumentere hvor mye som skjer av sangaktiviteter hver dag over hele landet. Derfor ønsker de å registrere så mye som mulig av slikt som foregår i perioden 6. til 20. mars. Registrer deres sangaktiviteter ved å følge lenken under.

Hvor mye synges det i Norge? - les hele sakenFølg oss på sosiale medier

Du kan kommunisere med Akershus musikkråd gjennom sosiale medier. Følg oss på Facebook eller Twitter.

Følg oss på sosiale medier - les hele sakenKjedeligste kulturbudsjett på mange år

Her var det lite å bry seg om for det lokale musikklivet. Verken mye å hisse seg opp over, eller noe å glede seg over. At det går an å lage et kulturbudsjett med så lite innhold - kommenterer daglig leder i Akershus musikkråd, Jon G. Olsen. Og når ministeren fremhever at det lokale musikklivet sparer kr 135,- per år siden årsavgiften i Frivillighetsregisteret fjenes, viser det med all tydelighet at dette budsjettet er en kjedelig kopi.

Kjedeligste kulturbudsjett på mange år - les hele sakenSkedsmo musikkråd-valgmøte

Skedsmo musikkråd inviterer til møte om kulturpolitikken i Skedsmo og utfordrer partiene, 2. september kl 18:30 i Black Box på Lillestrøm kultursenter.

Skedsmo musikkråd-valgmøte - les hele sakenDialogmøte om musikklivet i Akershus

Akershus fylkeskommune inviterer til dialogmøte om musikk i forbindelse med den nye kulturplanen. Connect på Lillestrøm kultursenter torsdag 17. september 2015, kl. 14-18.

Dialogmøte om musikklivet i Akershus - les hele sakenBlir Lørenskog Norges beste musikk-kommune? i 2014?

Kommunene Hamar, Lørenskog og Radøy er nominerte til den gjeve tittelen som Norges musikkommune i 2014. Prisen deles ut for andre gang, og har som mål å gjøre stas på norske kommuner som gjør en ekstra innsats for sitt lokale musikkliv.

Blir Lørenskog Norges beste musikk-kommune? i 2014? - les hele sakenBjørn Hansen gjenvalgt som styreleder i Akershus musikkråd

Bjørn Hansen ble gjenvalgt som styreleder da Akershus musikkråd hadde årsmøte 22. april i lokalene på Kjeller, Årsmøtet viste en organisasjon i god utvikling og med meget stor og omfattende aktivitet. Partnerskapsavtalen med fylkeskommunen var en av nyhetene som ble presentert i møtet.

Bjørn Hansen gjenvalgt som styreleder i Akershus musikkråd - les hele sakenAkershus musikkråd + Akershus fylkeskommune = sant

Akershus fylkeskommune inngikk 22. april formell partnerskapsavtale med Akershus musikkråd. Avtalen bekrefter det gode samarbeidet mellom partene og sikrer en videreutvikling av samarbeidet de kommende 4 år. "Vi er veldig fornøyd med avtalen, den legger et godt grunnlag for videre utvikling på musikkområdet i Akershus", sier styreleder Bjørn Hansen i en kommentar til avtalen.

Akershus musikkråd + Akershus fylkeskommune = sant - les hele sakenÅrsmøte i Akershus musikkråd

Akershus musikkråd holder sitt årsmøte onsdag 22. april i møtelokalene til kontoret på Kjeller. Medlemsorganisasjoner og lokale musikkråd har fått tilsendt saksdokumenter direkte.

Årsmøte i Akershus musikkråd - les hele sakenInnføringskurs i musikkteori

Skal du søke Musikklinja på Videregående Skole denne våren?

Stovner Rockefabrikk tilbyr nå innføringskurs i musikkteori, skreddersydd for opptaksprøven ved musikklinja.

 

Innføringskurs i musikkteori - les hele sakenSpennende korpsvår

Korpsnett Norge inviterer til Landsstevne for voksenkorps og NM i marsjering. På Smågardistvestivalen blir det tattoo med Alexandria Marching Band fra Minnesota og H.M. Kongens Garde blant deltakerne.

Spennende korpsvår - les hele sakenSøknadsfrist for KOMP 10. februar 2015

Da har Kulturdepartementet bekreftet at KOMP skal videreføres, og fortsatt administreres av Norsk musikkråd. Online søknadsfrist er åpnet.

Søknadsfrist for KOMP 10. februar 2015 - les hele sakenVi gratulerer Kongen med 80-års dag!

Nei, det er ikke Harald. Det er han andre...  Elvis Presley ville fylt 80 år i dag, og her på kontoret spilles det bare kongelig musikk i hele dag! Ryktene vil også ha det til at en av de ansatte drar helt til Graceland i Memphis for å komme med en nærmere posthuman gratulasjon.

Vi gratulerer Kongen med 80-års dag! - les hele sakenHUFF og HUFF og HUFF

"Et slag i ansiktet for det frivillige musikklivet", sier daglig leder Jon G. Olsen i en første kommentar til statsbudsjettet. Store kutt i tilskudddene til opplæring og kvalitet, og til gode lokaler og arenaer svir, og det er lite annet å glede seg over enn litt ekstra til de korene som vinner i lotteriet om konsertstøtte.

HUFF og HUFF og HUFF - les hele sakenGrunnlovsjubileet 1814 -2014

Vi har feiret, vi har sunget, vi har gått i sangertog!         
3 ganger HURRA for korene som har vært med og feiret Grunnloven i sammen med Akershus sangerforum. Uten dere hadde vi ikke kunnet gjennomført dette flotte arrangementet.

Grunnlovsjubileet 1814 -2014 - les hele sakenSpennende møte med lokale musikkråd

6. mai var musikkrådene fra kommunene i Akershus samlet på Kjeller  til et inspirasjons- og informasjonsmøte. Hele 9 musikkråd deltok, og fikk presentert seg, fikk høre om den nye akustikkstandarden og samarbeid medllom musikkrådene og kommunene.

Spennende møte med lokale musikkråd - les hele sakenMusikkrådet på landssamling i Bodø

Alle fylkesavdelingene av Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund var samlet i Bodø 2,.4. april. Akershus musikråd var selvsagt med, og fikk mye inspirasjon fra de andre kollegene rundt i landet.

Musikkrådet på landssamling i Bodø - les hele sakenNyttårsfestspill 2014 i Ski, 26. januar

De siste årene har Ski musikkråd arrangert Nyttårsfestspill i Rådhusteatret den siste søndagen i januar.

Nyttårsfestspill i 2014 blir derfor søndag 26. januar - og det blir det femte i rekken!

Her kan du se plakat for Nyttårsfestspill 2014

Nyttårsfestspill 2014 i Ski, 26. januar - les hele sakenØkt grense for skattefri utbetaling

Grensen for skattefrie utbetalinger til enkeltpersoner for frivillinge lag og foreninger er vedtatt hevet fra kr 4.000,- pr år til kr 6.000,- pr år, med virkning fra og med 2014.

Økt grense for skattefri utbetaling - les hele sakenSøknadsfrist KOMP 15. desember

KOMP er en støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk mm. 

Søknadsfrist KOMP 15. desember - les hele saken

Spennende halvårsmøte i Ski musikkråd

Halvårsmøte 21. oktober var viet øvelokaler for musiklivet i Ski. Akershus musikkråd presenterte de nedslående resultatene fra akustikkmålingene i kommunen. Det gjenstår fortsastt noen få målinger, men allerede nå kan vi fastslå at opp mot 90% av musikklokalene i Ski ikke er egnet til det de brukes til.

Spennende halvårsmøte i Ski musikkråd - les hele sakenInspirerende frivillighetsdag i Akershus

Mer enn 50 personer fant tid til å delta i Konferanse for regionale frivillige organisasjoner «Kultur, frivillighet og folkehelse» som ble arrangert i Fylkestingssalen.  Konferansen var ment å være en ettermiddag for inspirasjon og kompetanseheving for frivillige organisasjoners regionale ledd og fylkespolitikere.  Det ble det.

Inspirerende frivillighetsdag i Akershus - les hele sakenUkens styreleder:
Bjørn Hansen, Akershus musikkråd

Hver uke presenterer Norsk musikkråd en av sine styreledere. Denne uken er det vår egen Bjørn Hansen som er i fokus.

Jeg heter Bjørn Hansen og er styreleder i Akershus musikkråd. Jeg er også styremedlem i Ski musikkråd og medlem i Korpsnett Norge i tillegg til at jeg driver som selvstendig næringsdrivende.

Ukens styreleder:
Bjørn Hansen, Akershus musikkråd - les hele sakenSpennende møte for frivillige organisasjoner

25 . september arrangerer Akershus musikkråd, i samarbeid med Akershus Idrettskrets, Akershus Barne- og Ungdomsråd og VOFO i Akershus en spennende ettermiddag for alle tillitsvalgte i fylkets regionale frivillige organisasjoner. Med spennende foredragsholdere og dialoger mellom deltakerne blir dette en ettermiddag som blir både nyttig, interessant og hyggelig.

Spennende møte for frivillige organisasjoner - les hele sakenAkershus musikkråd og Kulturmeldingen

Akershus musikkråd lar seg høre om Kulturutredningen 2014.
Musikkrådet er fornøyd med en grundig og god utredning, og er spesielt fornøyd med at det np anbefales klart at det er "Tid for et lokalt kulturløft". De lokale musikklagene, korene, korpsene, bandene, visegruppene osv utgjør en stor del av "Den kulturelle grunnmuren" - som utredningen nå sier må få bedre arbeidsvilkår.

Akershus musikkråd og Kulturmeldingen - les hele sakenAdresseforandring Akershus musikkråd

Vi befinner oss fortsatt på akkurat samme sted, men adressen har blitt forandret. Så nå er riktig postadresse og besøksadresse:
Akershus musikkråd,
Trondheimsveien 50E, 2007 Kjelle
r.Spennende kulturutredning fra regjeringen

Det er mye spennede å lese i kulturutredningen. Ikke minst det store fokus på lokalt kulturliv, nå er det de lokale kor, korps, storband, trekkspillklubber, konserter mm som skal i fokus. Vi er spent på hva dette fører til i praksis, men uansett: Vi gleder oss over mye positivt.

Spennende kulturutredning fra regjeringen - les hele sakenKårer Norges beste musikkommune

Til våren vil én av landets 428 kommuner bli utropt til  «Norges musikkommune 2012». Målet er å sette fokus på hvilke ambisjoner norske kommuner har for sitt lokale musikkliv og hedre kommuner som satser helhetlig og langsiktig.

Foreslå din kommune her

Kårer Norges beste musikkommune - les hele sakenStor påmelding til nettverksmøte for arrangører

Onsdag 20. mars kl. 17.00 inviterer MØST og Akershus musikkråd til et faglig innholdsrikt møte for alle som arrangerer konserter og festivaler i området rundt Lillestrøm.

Stor påmelding til nettverksmøte for arrangører - les hele sakenSyng i kanon

Når du blir lei av Fader Jakob og Hanen stend på stabburshella, finnes det nok av alternativer.

Syng i kanon - les hele sakenUnge arrangører på UKM

For første gang er både deltakere og arrangører ungdommer i Gjerdrum.

Les saken i Romerikes Blad herEtterlyser spillesteder for uetablerte og unge band

Det er få faste spillesteder for unge band på Romerike, sier Roy Botten til Romerikes Blad.

Etterlyser spillesteder for uetablerte og unge band - les hele sakenAkershus først ute

Akershus er første fylke ut med nye nettsider i musikkrådsystemet. De nye nettsidene er mer moderne og skal også være lettere å finne fram i. Utseendet er også tilpasset nye lese-enheter, nettbrett og mobiltelefon. "Vi er ikke helt ferdig med tilpasningene til mindre nettbrett og mobiltelefoner enda, men dette kommer i løpet av måneden", sier daglig leder Jon G. Olsen - som også er en av de som har stått bak utviklingen av den nye malen.

Akershus først ute - les hele sakenLæringspris til Follo Seniororkester

Follo seniororkester fikk læringspris på 5000 kr for godt voksenopplæringsarbeid og for å skape gode opplevelser i nærmiljøet.

Læringspris til Follo Seniororkester - les hele sakenRomeriksmesterskapet i Rock!

I år kan band fra hele Akershus være med og kjempe om spillejobber, pengepremier og utstyr. Allerede nå kan band melde seg på for å bli ett av i alt 8 band som får spille på den store finalen på Lillestrøm lørdag 10. november.

Romeriksmesterskapet i Rock! - les hele sakenNannestad kommunehus -
fint for kor

Storsalen i Nannestad kommunehus er godt egnet til kor, kanskje i største laget til øving men godt egnet til konserrter for kor.

Nannestad kommunehus -
fint for kor - les hele saken"Allsang for alle"

Turneperiode 29. mai- 22. juni

Den andre av tre allsang-turneer for 2012, kommer Åsne Berre Persen og Trond Akerø-Kleven igjen på besøk. Da er det bare å renske stemmen for kjente og kjære sanger som passer til varme sommerdager og lyse sommernetter.


"Allsang for alle" - les hele sakenSKI Kulturfestival 2012

SKI Kulturfestival starter lørdag 2. juni kl 11.00.

Her er det mange spennende aktiviteter å være med på. Les mer om festivalen her.

Festivalen arrangeres av Ski Kulturforum, Ski Musikkråd og Ski kommune kultur og fritid.Kolbotn Konsertorkester enig med Akershus musikkråd!

I dagens utgave av Kulturnytt på NRK Radio sier Kolbotn Konsertorkester at det lokale kulturlivet er de store taperne når nye kulturhus bygges.
.

Kolbotn Konsertorkester enig med Akershus musikkråd! - les hele sakenSpennende fagseminar om akustikk

Akershus musikkråd er en av iniativtakerne til fagseminar i akustikk for arrangører, teknikere og andre lydinteresserte. 11-13 september i Oslo, Bergen og Trondheim.

Spennende fagseminar om akustikk - les hele sakenArve Tellefsen enig med Akershus musikkråd!

I dagens utgave av Kulturnytt på NRK Radio sier Arve Tellefsen at de nye kulturhusene er ubrukelige til akustisk musikk. 

Arve Tellefsen enig med Akershus musikkråd! - les hele saken"Vår felles fortid"

Turneperiode 16. april  - 15. mai

Per Husby vil være kjent for de fleste fra NRKs populære «Da Capo» - sendinger, som samlet et stort publikum på tirsdagskveldene gjennom elleve år. Som pianist og kapellmester presenterte han sammen med Vidar Lønn-Arnesen et bredt tverrsnitt av sanger som er blitt en del av den norske sangskatten.

"Vår felles fortid" - les hele sakenMålinger i Eidsvoll viser varierende kvalitet

Målingene i Eidsvoll viser varierende kvalitet på øvelokalene. Som et resultat av Akershus musikkråd i AKUSTIKKÅRET 2012 utfører tre gratis målinger i alle kommuner med musikkråd, er Råholt menighetssal, gymsalen på Vilberg skole og musikkskolens bandrom målt og analysert.

Målinger i Eidsvoll viser varierende kvalitet - les hele saken


Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART