Her er turneer for 2011

Theisen-Orlin

Nå stunder det mot advent

Turneperiode 14. november - 6. desember

Den siste turneen i 2011 kommer Kristin Theisen og Ivan Kantardijev på besøk. “Det stunder mot advent” er en konsert hvor man kan sette seg ned og nyte flott høstmusikk, og musikk som man forbinder med adventstiden. Musikerne er topp profesjonelle utøvere og blant de beste innen sin genre i landet, ikke minst på grunn av den levende framføringen som de alltid legger stor vekt på. De har vært på turne tidligere. Siste gang i 2009. Programmet vil blant annet bestå av musikk av Joseph Kosma “Høstgule blader” (Les feuilles mortes), Kurt Weil” September song”, Vamp “Tir n `a noir”, Potpourri av Reidar Thommesen, Johannes Brahms og Erna Tauros` “Høstvisa”.

Kristin Theisen er en av våre store sangerinner. Fra debuten i 1979 har hun sunget seg gjennom konsert- og operascener rundt om i Europa. Hun er en mye benyttet konsertsangerinne i Norge, og har holdt konserter fra Kristiansand til Longyearbyen. Hun har også bak seg en rekke TV- og radio-opptak, og har vært solist med samtlige norske symfoniorkestre. Kristin har også utgitt 5 CD-er og har mottatt Oslo bys kulturstipend etter sin tolking av Griegs Haugtussa-sanger. Hun underviser på Rælingen kulturskole, Oslo Internasjonale skole og har i tillegg en del privatelever. Kristin har også i det siste hatt en del oppdrag i Østerrike. Operetter og Wienermusikk ligger nok hennes hjerte nærmest.

Ivan Kantardijev er uteksaminert med høyeste karakter i solist, piano og kammermusikk ved det Bulgarske Statlige Konservatorium i Sofia. Der ble han ansatt som akkompagnatør etter avsluttet eksamen i 1974. Han var i 1977 og 78 pianist i musikkteateret i Leipzig før han kom til Norge i 1978. Han er nå kapellmester på Theatercaféen og har jevnlig oppdrag som akkompagnatør i mange forskjellige sammenhenger. Han er også ansatt som repetitør for Operaballetten og på balletthøgskolen.

Jenny-Jenssen-2011

Grand Prix gjennom tidene

Turneperiode 17.oktober - 8. november

Jenny Jenssen elsker Melodi Grand Prix, kostymene og showene! Hun vil i denne konserten hylle, musikalsk og verbalt, fenomenet Melodi Grand Prix og gi publikum en reise i MGP-historien med norske og internasjonale slagere som enten har gått til topps nasjonalt eller internasjonalt.

Jenny Jenssen er en av landets mestselgende artister.Hun har innkassert en rekke gullplater og har gjort seg bemerket på TV i program som; TVNorges "4-stjerners middag" og "Roast fra Chat Noir", NRK1`s "Lyden av lørdag" og "MAESTRO".Hun har også vært programleder på NRK1. Jenny deltok selv i Melodi Grand Prix med sangen"Vil du ha svar" med stor suksess.

Tor Søreng er Jennys ektemann. Tor tar seg av akkompagnementet og er Jennys støttespiller på denne turneen.

Noen av melodiene som dere kan høre er:- Voi, Voi- Lykken er- Litt mer frihet (Ein Bischen Frieden)- Waterloo- La det swinge- Do re mi- Främling- Vil du ha svar- Fairytale- MGP-medley

Einar-Rose

Sol ute, sol inne - en Einar Rose Cabaret

Turneperiode 19.september - 11. oktober

Mange vil nok huske Einar Roses sanger og minnes tiden da Rose, Lalla Karlsen med flere sto på revyscenene i Oslo. I denne konserten vil dere få høre sanger som Rose sang på scenen, og ga ut på plate.Noen av melodiene som vil bli framført er: Sol ute sol inne, Bestefarsvalsen, Bare rundt omkring, Karl Johan og jeg, Svigermor og Evensen og Kjerringa og jeg, Nå går'n på gummisåler, Serru serru Ken Dahle og Petter Anton Næss vil også innby til allsang for de som vil.

Ken Dahle er skuespiller og sanger som har deltatt i mange forestillinger, bl.a. "Les Miserables" med hele 7 roller. Han har spilt roller som Leopold i "Sommer i Tyrol", Henrik i "Den spanske flue" og mange andre roller. For tiden er han aktuell med forestillingen/konserten "En mann, En poet, En artist, Et Liv" En musikalsk reise gjennom Evert Taubes liv.

Petter Anton Næss er en meget benyttet kapellmester og arrangør og jobber med alt som inneholder musikk, det være seg teater og show, film og revy, kor og orkester, korps og kor. Fra TV til Jan Werner og Bettan, fra Hoys til Rognan har han levert musikk.

Marstad

Allsang for alle

Turneperiode 22. august - 13. september

Konsertserien starter høsten friskt med allsang etter en lang sommerferie. På den sjette turneen i 2011 kommer ekteparet Mårstad med friskt humør og stemmer som er klare for allsang.

Terje Mårstad er norsk musiker og komponist. Han begynte sin karriere som 16-åring i Oslo-bandet Lucky Band sammen med noen skolekamerater. De seneste årene har han opptrådt som soloartist. Terje har vært utøvende musiker siden 1976, og har deltatt i forskjellige band; January, Banana Airlines, Scandinavia m.fl. Han har dessuten vært korist for Sissel Kyrkjebø og Trine Rein har vært kordame på hans solo-turneèr. Han har utgitt to soloplater. Terje har også medvirket på ca. 30 produksjoner med andre band og artister, som korist, arrangør eller låtskriver.

Ann-Kristin har i mange år skrevet tekster til sin mann Terje`s låter, og dette samarbeidet har virkelig høstet frukter! Det har resultert i at de har skrevet musikk og tekst for mange band i hele skandinavia. Hele denne tiden har de også vært aktive med spilleoppdrag.Etter gjentatte spillinger på cruisebåter og firmaevents, har Terje og Ann-Kristin forstått hva som gjelder når det skal være allsang!

"Sanger folk kjenner utført på en ekte og varm måte - vi håper og tror du får det hyggelig!"

Asne-Berre-Persen

Allsang for alle med Åsne Berre

Turneperiode 30. mai - 21 juni

Den andre av tre allsang turneer for 2011, kommer Åsne Berre Persen igjen på besøk. Her kan man stemme i med kjente og kjære sommersanger. Dette trekløveret har vært på turne flere ganger og er blitt godt kjent med institusjonene. Med på laget har hun to dyktige pianister, Arne Borg og Trond Kleven, som vil bytte på å spille. Hun er en erfaren allsangleder som bla legger vekt på gleden av å synge sammen. Sangene er tilpasset slik at alle kan stemme i.

Åsne Berre Persen er forfatter, kursholder, skribent og artist. Høsten 2007 kom hun med boken Syng ut - den livgivende sangen. Åsne er utdannet musikkviter og har i tillegg en praktisk utdannelse i stemmebruk og livs- og scenekunst. I tillegg holder Åsne kurs der stemmen og sanggleden står i sentrum der hun synger og opptrer selv.Videre er hun opptatt av å finne det stedet der man kan synge og uttrykke seg med glede og oppriktighet. Hun har beskjeftiget seg mye med den hårfine balansegangen mellom glede og bekymring; flyt versus blokkeringer; mestring versus følelsen av ikke å synge bra nok.

Vegard Øye

Spellemannsdrømmen

Turneperiode 25. april - 24. mai

I den fjerde konserten i år får vi bli med på en musikalsk reise med 19 år gamle Vegard Storbråten Øye fra Eidsvoll som spiller torader. Publikum får et gjensyn med kjente og kjære melodier som Livet på Finnskogen og Lokkern, svingende gammeldansmusikk fra hele landet, lokale tradisjonslåter, arrangerte konsertstykker og hans egne komposisjonerDet blir alt fra rask reel og polka, til masurka og lyarslåtter. Dette hele krydres med korte historier mellom melodiene. Vi kan nærmest garantere rykkende dansefot, og det blir mulighet for en svingom for de som ønsker det.

Vegard Storbråten Øye er bare 19 år gammel, og kommer fra Råholt i Eidsvoll. Han har spilt torader siden han var 9 år, og fått topplasseringer i en rekke konkurranser. Den unge toraderspellemannen har hatt hundrevis av spilleoppdrag, gitt ut egen CD og spilt med artister som Stian Carstensen, Ole Ivars, GT-Sara og Viggo Sandvik. Vegard har også hatt oppdrag i radio og TV, deriblant i Sommeråpent på NRK. Han er kjent for sitt gode humør og innlevelse, vektlegger å bevare tradisjoner og har fokus på god dansetakt, driv og rytme.

Asne-Berre-Persen

Allsang for alle med Åsne Berre

Turneperiode 7. mars - 29. mars.

Åsne Berre Persen var på turne for Akershus musikkråd i 2010 med allsang. Hun fikk masse erfaring på dette området og denne gangen vil hun bruke disse erfaringene slik at allsangstunden blir ennå bedre. Med på laget har hun to dyktige pianister, Arne Borg og Trond Kleven som vil bytte på å spille. Åsne er en erfaren allsangleder og legger blandt annet vekt på gleden av å synge sammen. Sangene er tilpasset slik at alle kan stemme i.Hun har holdt en rekke kurs for kor som ønsker inspirasjon, selvtillit, scenenærvær og et mer levende uttrykk. Åsne har holdt inspirasjonsforedrag for institusjoner, særlig innen helsesektoren. Hun holder også kurs for kor - for bedre stemmebruk, scenenærvær og utstråling.

Åsne Berre Persen er forfatter, kursholder, skribent og artist. Høsten 2007 kom hun med boken Syng ut - den livgivende sangen. Åsne er utdannet musikkviter og har i tillegg en praktisk utdannelse i stemmebruk og livs- og scenekunst. I tillegg holder Åsne kurs der stemmen og sanggleden står i sentrum der hun synger og opptrer selv. Videre er hun opptatt av å finne det stedet der man kan synge og uttrykke seg med glede og oppriktighet. Hun har beskjeftiget seg mye med den hårfine balansegangen mellom glede og bekymring; flyt versus blokkeringer; mestring versus følelsen av ikke å synge bra nok.

Engelberg-Andersen

Musikkens vinder

Turneperiode 7. februar - 1. mars.

På årets andre turne presenterer Roar Engelberg (panfløyte) og Harry Andersen (trekkspill) en konsert med variert program på sine instrumenter. Til tross for at de er meget erfarne musikere begge to, er det første gangen de samarbeider, men de har allerede rukket å ha mange konserter.Vi får nok aldri vite hvem det var som først bandt sammen et antall piper med forskjellig lengde for å lage en primitiv panfløyte. Men det er lenge siden at instrumentet ble en del av Europeisk mytologi, som pipene spilt av Pan, Naturens Gud.I moderne tid har panfløyten fått en utbredt bruk i Latin Amerikansk- og Balkanmusikk. Spesielt i Romania har fløyten fått stor anerkjennelse. Senere har den også tiltrukket seg oppmerksomhet i resten av Europa. Den blir brukt over alt i Rumensk folkemusikk, fra virtuose folkedanser til den melankolske og bluesaktige Doina.

Roar Engelberg er fra Romedal i Hedmark og begynte å spille panfløyte allerede i 12 års alderen. Han utviklet seg snart til å bli landets ledende panfløytist på tross av at han var selvlært. Som den første profesjonelle utøver i Skandinavia har han utviklet panfløyten til å bli et fullverdig soloinstrument. Roar har opptrådt i en mengde musikalske sammenhenger og har holdt konserter med populær- og kammermusikk, tradisjonell panfløytemusikk fra Romania og Sør-Amerika, samt vært solist med ulike symfoniorkestre. I 1989 avsluttet han som den første i Vest-Europa soliststudiet på panfløyte ved Amsterdaamse Hoeghschoole für die Kunsten hvor han fikk høyeste oppnåelige karakter.Han har blitt kjent for et bredt publikum gjennom en rekke radio- og TV-opptredener og har gitt ut åtte soloalbum. Roar har turnert landet rundt flere ganger med mange av de mest anerkjente musikerne i Norge, og har også holdt konserter i Sverige, Danmark, Færøyene, Finland, Tyskland, Østerrike, Nederland, Belgia, Romania, USA, Korea og Japan.

Harry Andersen startet å spille trekkspill på Toten i gutteårene. Da var Carl Jularbo den store helten. I 1970 startet Harry musikkstudium ved Universitet i Oslo. Der fikk han ta trekkspill som hovedinstrument.Han har allsidig bakgrunn også fra korps, storband og danseband. Harry er meget dyktig på sitt instrument og behersker mange stilarter.

Kavalkade

Csardasfyrstinnen


Turneperiode 10. januar - 1. februar

Kavalkade (Torill Eriksen, Øyvind Denstad og Roald Nygård) har gleden av å kunne tilby en kortversjon av operetten Csardasfyrstinnen. Emmerich Kalmans operette var en av de mest spilte i forrige århundre. Ved premieren i Wien i 1915 var første verdenskrig i full gang Man danset, spilte operette og moret seg i hemningsløs desperasjon på randen av stupet. Teksten er av Leo Stein og Bela Jenbach, Operetten inneholder flere både morsomme og mer seriøse duetter og enkeltnumre, som de fleste har et forhold til og vil kjenne igjen. "Csardasfyrstinnen" gir også store muligheter for dans og bruk av flotte kostymer fra denne perioden.Kavalkade har vært på flere turneer for Akershus musikkråd med utdrag fra kjente operetter og musikaler som bla. Den glade enke, My fair lady og Trost i taklampa.

Torill Eriksen har vært ansatt som mezzosopran ved Den Norske Opera siden 1981. Hun har innehatt store og varierte oppgaver ved denne institusjonen. Fra repertoiret kan nevnes: Carmen i flere oppsetninger, Hanna Glavari i Den Glade Enke, Cheru bino i Figaros Bryllup, Lady Mac beth i Macbeth, Madame Croissy i Karmelittsøstrene, Volven i Olav Tryggvason, Gudrun i Spelet om Heilag Olav, Fru Inger i Olav Engelbrektson m.m. T.E. har reist mye for Rikskonsertene, både på skolekonsertturneer og institusjonsturneer. T.E. har også hatt oppdrag med Oslo Filharmonien, Bergen Filharmonien etc., dessuten har hun deltatt i mange TV- og radioprogram.

Roald Nygård er utdannet fra Statens Opera-høgskole og har siden 1976 vært ansatt i koret i Den Norske Opera der han har hatt mange solistoppgaver. Roald har opptrådt med bl.a. Opera Mobile, Trondheims Operaselskap, Kristiansund Opera- festival. Han har også reist på flere turneer for Rikskonsertene og Akershus musikkråd, og vært solist ved mange kirkekonserter rundt om i landet.

Øyvind Denstad er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Han har solid erfaring som akkompagnatør for sangere i ulike sjangere og som organist og teatermusiker. For tiden er han musikklærer ved Follo folkehøgskole.