Her er turneer for 2017

Anitahegerland

Jul med Anita Hegerland

Turneperiode 20.november - 13. desember

Anita Hegerland er en av Norges mest folkekjære og suksessfulle artister gjennom tidene. Lille Anita tok Norge med storm da hun slo igjennom som barnestjerne, solgte tusenvis av plater og imponerte med sin store musikalitet, ekthet og utstråling. Lille Anita var bare 8 år gammel da hun sang seg inn i tusenvis av hjerter. Med sin store musikalitet, utstråling, jordnærhet og varme, ble hun tidlig omtalt som vidunderbarn på 70-tallet i Norge og deretter Sverige, Tyskland og i en rekke europeiske land. Hun fikk braksuksess i Skandinavia og Europa på 70-tallet, spesielt i Tyskland og de tysktalende land. Hun opptrådte i mange av Europas største tv-show og satte publikumsrekorder mange steder som en fantastisk ambassadør for Norge og som en inspirasjon og forbilde for flere av Norges største artister. Hvem husker vel ikke hennes barnehits som «Du skulle kjøpe deg en tyrolerhatt» og «Hvis jeg var en fugl» Melodier som «Mitt sommarlov», 1. plass på Svensktoppen i 1970 og hennes hit i Tyskland” Schön ist es auf der Welt zu sein” sammen med Roy Black.«Musikk er som en livslang reise gjennom blåner og fjell som utfordrer renser og begeistrer Sinn og sjel», sier Anita! Hun var på besøk på institusjonene i Akershus i 2016. Denne gangen kommer hun med sitt juleprogram som gir den rette stemningen for årstiden.

Ginanordby

Allsang med Gina Nordby

Turneperiode 16.oktober - 8. november

Gina Nordby – blant annet kjent fra PULS på NRK, holder allsangkonsert i Akershus i oktober. Hun er utdannet sykepleier med stort hjerte for eldreomsorgen! Dette brennende engasjementet har ført henne både til sykehjem, hjemmetjenesten og med seniorveiledning. De siste årene har hun dessuten fått kombinere arbeidet som sykepleier med en annen givende jobb - nemlig som musiker! I løpet av de siste årene har Gina formidlet musikk og stemning til blant annet utallige sykehjemsbeboere og seniorsenterbrukere, brudepar og gravferdsfølge, pensjonister og jubilanter - gamle som unge. Gina vil presentere allsanger fra sitt repertoar som er tilpasset publikum på eldreinstitusjon.

Belg

Med belg og streng

Turneperiode 18. september - 11. oktober

I konsertprogrammet ”Med belg og streng” tar Håvard Svendsrud og Svein Haugen for seg musikk i ulike varianter. Publikum får bl.a. høre noen av de mest kjente trekkspillvalsene, argentinsk og europeisk tango, fransk musette og mye annet. Publikum kan vente seg en festlig stund med varierte toner. Her blir det både ”Fagre Stryn” av Per Bolstad og ”Tango sjalusi” av Jacob Gade.

Håvard Svendsrud er aktiv med turneer i Norge og internasjonalt, og er kjent fra både radio og tv, og utallige CD-innspillinger.

Svein Haugen har bak seg 38 år som kontrabassist i Oslo filharmoniske orkester. Kjent fra sigøynerensemblet Sturm und drang.

Underholdningsvogna

Syng og le med Underholdningsvogna

Turneperiode 22. mai - 16. juni

"Syng og le" med Underholdningsvogna er en annerledes sangstund med Fru Barra og Fru Kroken, der publikum inviteres til å stemme i! Fruene byr på lystige melodier og slagere som vekker gamle minner. Musikk og erindring står i fokus og rekvisitter, pianospill og fengende rytmer vekker sangglede og entusiasme. Melodier av artister som Otto Nielsen, Sølvi Wang og Arne Bendiksen kommer som perler på en snor. Vi får blant annet møte "Karl Johan" og "Billy Boy", og mens du danser "Sønnavindsvalsen" drømmer andre om "En stille flørt". Stemningsskapende toner leder an enten vi får lyst til å smile, gråte danse eller le. I denne sangstunden er alt lov, så slipp deg løs og bli med når vi skaper samhold og har det gøy med musikk!

Fru Barra kommer fra øyen Sotra utenfor Bergen, men er bosatt i Oslo. Hun har bachelorgrad i utøvende musikk fra Paul McCartney-skolen LIPA og pedagogisk utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Hun jobber som musikalartist og har medvirket i musikalene Evita, Jeppe, West Side Story og Hellemyrsfolket ved Den Nationale Scene i Bergen. Tidligere har Barra jobbet som showartist på cruisebåt, for Wallmans On Tour og turnert med forestillingene” That’s amore” og ” Tea for two” i regi av Sykehjemsetaten i Oslo. I Underholdningsvogna har hun medvirket i forestillingene «That’s Life,» «På en grønnmalt benk i haven,» «Slagere med Sommerflørt» og «The Andrews Sisters,» og var også med da gruppen gjestet «Beat for Beat» på NRK 1 i november 2015.

Fru Kroken kommer fra Gjerdrum i Akershus og bor i et hvitt lite hus på landet. Hun har en bachelorgrad i musikk fra University of Chichester, England og pedagogisk utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Fru Kroken har jobbet som utøvende sanger i England hvor hun sang i jentegruppen Miss Fitz som bl.a. var med på X- faktor og Melodi Grand Prix på BBC. I Norge jobber Kroken i ulike eventband bl.a. The HITSTERs som var husband på Sommeråpent, NRK 2016. I Underholdningsvogna har hun medvirket i forestillingene «That’s Life,» «På en grønnmalt benk i haven» og «The Andrews Sisters,» og var også med da gruppen gjestet «Beat for Beat» på NRK 1 i november 2015.

Bjelleklang

Gladsang med Bjelleklang

Turneperiode 21. august - 13. september

I 1986 ble den norske vokalgruppen Bjelleklang startet. Foruten å synge i ren a cappella-stil kombinerte de sanger akkompagnert av blant annet gitar, eller mer utradisjonelle instrumenter som stekepanne og nattpotte.Repertoaret bestod av egne sanger og norskspråklige versjoner av kjente sanger fra andre artister, ofte med humoristiske tekster. De ble kjent på begynnelsen av 1990-tallet med sanger som «Hyttetur», «For meg sjøl ei stønn» og «Rød rød vin». Bjelleklang har gitt ut flere plater og de var en av 90-tallets mestselgende norske artister. Frank ble med fra 1989, mens Robert har vært medlem siden starten. I denne konserten presenterer de en del av melodiene som er gitt på plate og spilt på radio og TV. Mange vil garantert huske mange av disse melodiene.

Frank Øren lærte tidlig gitar av bestemor i Mo i Rana og bestefar spilte trekkspill, og som nyinnflytta i Lørenskog spilte han i Lørenskog Musikkorps. Han har også vært korist og sangsolist på tallrike showkonserter. Frank har vært med i blant annet ungdomskor som Sjibbolet, St. Bernhardskoret og Frankie comes from Lebanon og i bandene Piska Skinn og Machiavelli Orchestra. Ved siden av musikken er Frank sykepleier og trives sammen med folk. Instrumenter: Treblås, litt gitar og trefingra piano (tre fingre på hver hånd selvfølgelig).

Robert Skrolsvik startet sin musikalske løpebane i musikalsk barnehage på Veitvet, i Lørenskog 1. skolekorps og rockebandet Scrotum. Robert var profesjonell musiker i årene 1980 - 85, bl.a oboist i Forsvarets Musikkorps Østlandet, gitarist i Terje Fjærns orkester, treblåser og gitarist på Chat Noir og turnerte med diverse artister. Robert har vært dirigent og initiativtaker for flere kor på Nedre Romerike. Ellers jobber Robert som produsent på Lillestrøm Kultursenter, og er veldig glad i «Shadows-musikk». Instrumenter: Obo, engelsk horn, klarinett, saksofoner, gitar og piano.

Lars Nygaard-Leif Blix

Hytteturen

Turneperiode 24. april - 19. mai

Hytteturen er en cabaret om den tiden da hytter var små, lå øde til, hadde utedo og ikke innlagt vann. Her får vi musikalske minner om bilreisen til hytta, reiseradio og bål og dans på stranda i Setesdal Cabareten trekker fram tidstypiske ting som reisegrammofon, hårtørker og kaffelade. Minner om en bekymringsfri sommer med morsomme naboer. Blant annet: «Den førsta gång jag såg dig», "Så seile vi på Mjøsa", «Håvard Hedde» og «Et bitte lite miniskjørt»«Den gode melodi» har siden 1992 turnert i hele landet med programmer som for eksempel «Evert Taube i ord og toner», «Alf Prøysen - et stykke norgeshistorie», «Erik Bye -mannen med det store hjertet», og se- sangbaserte temakonserter. «Den gode melodi» består av Leif Blix og Lars Nygaard

Leif Blix er skuespiller og sanger, tekstforfatter og instruktør. Utdannet i London. Arbeidet ved Den Nationale Scene i Bergen, Nordland teater, Riksteateret og NRK. Medvirket i flere spillefilmer.

Lars Nygaard er musiker. Elev av trekkspillegenden Toralf Tollefsen. Medvirket på innspillinger både som trekkspiller og bassist med blant andre Stephen Ackles, Elsa Kvamme, Di Derre og Wenche Myhre. «Den gode melodi» har siden 1992 turnert i hele landet med programmer som for eksempel «Evert Taube i ord og toner», «Alf Prøysen - et stykke norgeshistorie», «Erik Bye -mannen med det store hjertet», og se- sangbaserte temakonserter.

Minde Tappel Web

På kjøkkenet med Elvis og Beatles

Turneperiode 6. mars - 29. mars

Bli med Kristin og Espen hjem på kjøkkenet i en leilighet på 50-tallet. Her får publikum møte en person som sitter på kjøkkenet og lytter til radioen i spent venting etter sine yndlingssanger .Forestillingen handler om å være ung på 50- og 60- tallet. Det å høre Elvis synge «love me tender», var virkelig verdt å vente på. Eller når Beatles kom og tok over hitlistene på radioen på starten av 60- tallet. I tillegg til at forestillingen spiller de mest populære sangene fra disse tiårene, trekkes det frem ulike høydepunkter som skjedde på denne tiden. Kristin Minde er sanger og forteller i forestillingen, og vi får vi også høre gitarist og medmusiker Espen Tappel traktere ulike gitarinstrumenter. Forestillingen har en åpen forteller-form og innbyr til dialog med publikum.

Kristin Minde er kjent som sanger, låtskriver og kordirigent. Men hun er også kulturleder i Kirkens bymisjon v/” Kulturhuset St. Hanshaugen eldre-senter i Oslo. Hun har gitt ut flere plater, og høsten 2013 gav hun ut sitt andre soloalbum til strålende kritikker. Kristins mangeårige erfaring fra å jobbe med kulturarrangement for eldre, har gjort henne til en ettertraktet sanger på sykehjem og eldresenter på Vest- og Østlandet.

Espen Tappel som jobber med flere prosjekter i ulike sjangre, fra pop og rock, til folkemusikk og viser. Espen har vokst opp med mye sang og musikk, hjemme i Stavanger. Der samlet brødrene seg rundt pianoet med gitar, bass og djembe, og sang.

1702 Odd Arne-Hans Olav

Allsang med Odd Arne og Hans Olav-melodier vi aldri glemmer

Turneperiode 6. februar - 1. mars

Per Johan Skjærstad reiste i 1973 landet rundt for å samle inn skillingsviser for å spille de inn på plate. Dette ble til plateserien «Frem fra glemselen»Denne duoen skal presentere et allsangprogram hvor repertoaret er fra denne plateserien. Dette er melodier som mange sikkert husker. Det er melodier som Barnetro, Lilla vackra Anna, Alpens ros, Mor kjære mor og mange flere. Det var vanskelig å få plateselskapene med på prosjektet, men Arve Sigvaldsen i det nystartede Talent Produksjon signerte til slutt prosjektet. Den første Frem fra Glemselen-platen kom like før jul 1974, og ble den første norske LP som solgte over 100 000 eksemplarer, forteller Per Johan Skjærstad i boken «Viser på vandring». Etter dette ble det utgitt minst en plate i året frem til 1987. NRK har også laget to TV-programmer om serien, «Viser på vandring» som gikk våren 1978, og «Frem fra glemselen» som ble sendt første gang i 1986. Plateserien «Frem fra Glemselen» er solgt i over 1,8 millioner eksemplarer.

Odd Arne Sørensen, er en norsk trekkspiller, pianist og plateprodusent. Norsk og nordisk mester i gammeldans som solist, og norsk mester med gammeldansorkesteret Finnskogkvintetten. Han er nok mest kjent som trekkspilleren i dansebandet Ingemars. Han takket for seg i desember 2010 etter å ha vært medlem i 11 år. Året før han ble medlem i bandet ga han ut sitt første soloalbum med navnet Du og jeg og dompappen. I 2011 ga han ut oppfølgeren Mitt barndomsparadis. Samme året ble han også tildelt prisen Gullskoen som Årets musiker 2011. Sommeren 2013 returnerte han tilbake til Ingemars til stor glede for fansen.

Hans Olav Trøen, er en norsk musiker, bassist, saksofonist og gitarist. Han er mest kjent som bassist og en av gründerne i bandet Vagabond i 2008. Han var med til bandet lagt på is i januar 2014. Før den tid var han bassist i coverbandet Exit fra 1992 til 1994, bassist i Torry Enghs fra 1994 til 1998. Han begynte deretter som bassist og saksofonist i Dænsebændet fra 1999 til han forlot bandet i 2007. Fra august 2014 er han bassist i bandet Contrazt.

Kafe-Paris

På kafé i Paris

Turmeperiode 9. januar - 1. februar

I årets første konsert skal vi drømme oss bort til et bord på en kafé i Paris. Magne Askeland, Anders Hofstad Sørås og Mari Sofie Askeland vil presentere både musikk og dans, og trioen gir smakebiter fra flere franske komponister.Konserten på «Kafé i Paris» er et utvidet program i forhold til Grappelli som de har spilt før men sangene vil være gjenkjennbare for de aller fleste som har levd noen år. Musikken blir spilt i en stil inspirert av de kjente franske jazzfiolinistene Stephane Grappelli og Didier Lockwood.Det blir også fortalt historier fra komponistene/musikere og Paris. Musikken er gjenkjennelige franske valser, argentinsk tango (Astor Piazzolla studerte i Paris) jazz i Grappelli - stil, både” up tempo” og langsomme melankolske låter. Dette er musikk som veldig mange kjenner igjen og har et forhold til.Ved siden av Magne, som spiller fiolin og Anders som spiller gitar, vil Mari Sofie som er nyutdannet danser, danse til disse franske melodiene.

Her er det bare å dekke bordene og drømme seg bort til våren i Paris!