Ny musikk i et komponistjubileum

Aust-Agder musikkråd har de siste årene produsert og arrangert konserter med fokus på samtidsmusikk fra landsdelen. I okt./nov. 2017 går årets turné til 9 konsertsteder fordelt på Agderfylkene, Buskerud, Oslo og Hedmark. 8 komponister står på programmet og byr blant annet på 2 urframføringer. Ensemblet Agder Camerata har i år 5 musikere med på turnéen. Årets turné er en fin markering av Norsk Komponistforenings 100-årsjubileum. Når årets turné avsluttes 4. nov. har dette prosjektet presentert hele 15 komponister med 57 musikkverk hvorav 24 urframføringer i alt. 17 musikere har medvirket og holdt 32 konserter på 16 ulike konserteder i 7 fylker. Vi er stolte av å kunne formidle norsk musikk så vidt og bredt - og satser på å videreføre prosjektet i 2018.

Kortreist kammermusikk med Agder Camerata

I perioden 26. oktober til 4. november turnerer Agder Camerata med norsk kammermusikk i Agderfylkene, Buskerud, Hedmark og Oslo. Hele 9 konsertsteder står på programmet herav 1 skolekonsert og 8 offentlige konserter. Du finner alle konsertene her.
Årets utgave av Agder Camerata har en utradisjonell og spennende besetning som skaper stor klangrikdom og variasjon. Ensemblet består av fiolin, cello, saxofon, gitar og piano. Åtte komponister har fått plass i programmet, og det blir 2 urfremføringer i løpet av turnéen. Turnéen er dermed også en flott markering av Norsk Komponistforenings 100-årsjubileum. Ensemblet lover spennende og varierte kammerkonserter med en rik musikalsk fargepalett! 

Kulturanlegg og breddekultur

Kilde: musikk.no
Vil fotballen få alle penga? Vi stilte spørsmålet under Arendalsuka, og fikk politikere, kommentatorer og organisasjonsfolk til å hjelpe oss med svaret: Etter en kraftig opptrapping og satsing på idrettsanlegg, synes det som at det er enighet om at breddekulturen nå må få et løft. Les mer her:  http://www.musikk.no/nmr/nyheter/kulturanlegg-og-breddekultur/

Risør kammermusikkfest og Risør UNG 2017

I år arrangeres Risør kammermusikkfest i perioden 28. juni - 2. juli 2017, og festivalen kan love store musikalske opplevelser i nær kontakt med musikk og musikere. Festivalen har alltid høy kvalitet og et konsertinnhold der etablerte internasjonale stjerner opptrer sammen med morgendagens solister. Slik skal det være i år også. I tillegg viderefører festivalen tilbudet for ungdom, Risør UNG, der ungdom mellom 18 og 30 år ved kjøp av festivalpass til svært gunstig pris, kr 1.000, får adgang til alle konserter, foredrag og egne tilbud under festivalen. Billettsalget er i gang og erfaringsmessig er det lurt å bestille i god tid. Programmet finner du her og på hjemmesiden www.kammermusikkfest.no.

Ny åndverkslov lagt fram for Stortinget

Før påske la Regjeringen fram lovproposisjon om ny åndsverklov for Storinget. Forbundsledewr i MFO Hans Ole Rian hilser lovforslaget velkommen og sier bl.a. at lovforslaget styrker opphaverens rettigheter og innebærer et mindre skjevt forhold mellom rettighetshaver og bruker, det er et godt utgangspunkt i en lov som er uhyre viktig for MFOs medlemmer.

AUDITION til musikkonkurransen UNG KLASSISK TALENT

UNG KLASSISK inviterer til audition til musikkonkurransen som utgjør en sentral del av festivalen som arrangeres 14. til 17. mars 2018.
Konkurransens målgruppe er musikkutøvende ungdom i alderen 8-25 år. Konkurransen er åpen for musikkutøvere bosatt i Agderfylkene, musikkstudenter på UiA, eller musikkstudenter fra Agderfylkene som studerer andre steder. Påmelding innen 24. november. Audition arrangeres i Arendal kulturhus lørd. 13. januar 2018. Påmeldingsinfo og skjema finner du HER

Musikklivet på Arendalsuka 2017

Flere aktører i musikklivet er på Arendalsuka med stand på Sam Eydes plass, kulturpolitisk debatt og arrangementer i løpet av uka. Kom innom musikklivets stand nr. 111 på Sam Eydes plass foran Arendal kultur og rådhus! I løpet av uka får du vite mer om det store nettverket som Norsk musikkråd representerer og flere av musikkrådes medlemsorganisasjoner nasjonalt, regionalt og lokalt vil ha sine økter på vår fellesstand. Få også med deg musikkrådets kulturdebatt om Ny kulturmelding onsdag 16. aug. kl 16:30 på No9 kaffe&platebar og påfølgende fest med levende musikk av bl.a. Lars Martin Myhre i teltet utenfor No9 etterpå. Vi sees!

Arendalsuka: Debatt, stand og fest!

Kilde: Norsk musikkråd - musikk.no
Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund vil være hjertelig tilstede under hele Arendalsuka 2017. Den etterhvert så tradisjonsrike politiske mønstringen går av stabelen 14. - 19. august. Vi kjører igang både fest og debatt, i tillegg til at vi som vanlig viser frem litt av det store mangfoldet i det musikklivet. Vi låner ut standen vår til musikkorganisasjoner som ønsker standplass noen timer - ta kontakt!

Viktig seier for musikkbyen Arendal

Torsdag 31. august er en merkedag for musikklivet i Arendal for da vedtok Arendal bystyre enstemmig at kulturskolen og fritidsmusikklivet skal få nye lokaler i byen! 16 års kamp for å få egnede øvingslokaler har nå tatt et gigantskritt i riktig retning, og i 2019 kan kulturskolen og store deler av byens musikkliv flytte inn i Kanalgården. Dette vil bli et stort løft og lokalene vil kunne ta unna svært mange musikklag som i dag øver i uegnede og tildels helseskadelige lokaler. Vi kan også glede oss over at nye Roligheten skole på Tromøya også vil få øvingslokaler for korps og andre musikklag når den står ferdig, - og at Stuenes skole på Saltrød som ble åpnet i 2015, også har øvingsfasiliteter for korps, kor, band og andre musikklag. På sikt håper vi at også de andre skolekretsene får gode lokaler til sine skolekorps, musikkgrupper og til kulturskolens desentraliserte undervisningstilbud. Vi gratulerer Arendals musikkliv med dagen, - og lover at Aust-Agder musikkråd skal fortsette arbeidet for å få fylkets kommuner til å satse på utbedring og nybygg av gode øvingslokaler for musikklivet! HER kan du lese Agderpostens oppslag om bystyrevedtaket.

Viktige søknadsfrister 1., 5. og 15. september!

Vi vil bare minne om søknadsfristen til Musikkutstyrsordningen 1. september (musikkutstyr/framføringsutstyr, musikkbinger, akustiske tiltak) - og en rekke viktige tilskuddordninger som Norsk kulturråd forvalter - frist 5. september. I tillegg er det søknadsfrist 15. sept. for Aktivitetsmidler for kor.  Ikke vent til siste dag, - søknadsportalene krever at du forbereder deg og sørger for å ha alle påkrevde vedlegg klare. Lykke til!

HUSK rapportfrist for tilskudd - senest 1. juli!

Alle dere som har søkt om kurs/ opplæringstilskudd for vårsemesteret 2017 må rapportere i Kursadmin innen 1 uke etter semesteret avsluttes og senest 1.juli for å få utbetalt tilskudd. Bruk gjerne veiledningene som du finner på lenken her, - og ta kontakt med oss på e-post aust-agder(a)musikk.no eller telefon 37 00 55 48 om du trenger hjelp eller har spørsmål. 1.juli er også tid for å sende søknad for høstsemesteret 2017. Lykke til!