Husk å søke KOMP!

KOMP – støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, norsk og samisk folkemusikk, verdensmusikk, blues, viser, hip hop med mer – har søknadsfrist 15. desember 2017. 

For å få tilskudd må dere huske å rapportere innen fristen!

Det nærmer seg fristen for å rapportere for tilskudd til opplæring, øvelser og seminarer som har vært gjennomført høstsemesteret 2017. Alle som har søkt om tilskudd må rapportere i Kuradmin innen en uke etter siste kurs-/øvelsesdag og senest 1. januar. Samme frist gjelder for å sende inn nye søknader om tilskudd for vårsemesteret 2018. Trenger du hjelp til rapporteringen må du kontakte oss snarest og senest i uke 51. Kontoret er stengt i romjulen. Du finner veiledningsvideoer for avslutning/rapportering av kurs her.

Kortreist kammermusikk med Agder Camerata

I perioden 26. oktober til 4. november turnerer Agder Camerata med norsk kammermusikk i Agderfylkene, Buskerud, Hedmark og Oslo. Hele 9 konsertsteder står på programmet herav 1 skolekonsert og 8 offentlige konserter. Du finner alle konsertene her.
Årets utgave av Agder Camerata har en utradisjonell og spennende besetning som skaper stor klangrikdom og variasjon. Ensemblet består av fiolin, cello, saxofon, gitar og piano. Åtte komponister har fått plass i programmet, og det blir 2 urfremføringer i løpet av turnéen. Turnéen er dermed også en flott markering av Norsk Komponistforenings 100-årsjubileum. Ensemblet lover spennende og varierte kammerkonserter med en rik musikalsk fargepalett! 

Kulturanlegg og breddekultur

Kilde: musikk.no
Vil fotballen få alle penga? Vi stilte spørsmålet under Arendalsuka, og fikk politikere, kommentatorer og organisasjonsfolk til å hjelpe oss med svaret: Etter en kraftig opptrapping og satsing på idrettsanlegg, synes det som at det er enighet om at breddekulturen nå må få et løft. Les mer her:  http://www.musikk.no/nmr/nyheter/kulturanlegg-og-breddekultur/

Risør kammermusikkfest og Risør UNG 2017

I år arrangeres Risør kammermusikkfest i perioden 28. juni - 2. juli 2017, og festivalen kan love store musikalske opplevelser i nær kontakt med musikk og musikere. Festivalen har alltid høy kvalitet og et konsertinnhold der etablerte internasjonale stjerner opptrer sammen med morgendagens solister. Slik skal det være i år også. I tillegg viderefører festivalen tilbudet for ungdom, Risør UNG, der ungdom mellom 18 og 30 år ved kjøp av festivalpass til svært gunstig pris, kr 1.000, får adgang til alle konserter, foredrag og egne tilbud under festivalen. Billettsalget er i gang og erfaringsmessig er det lurt å bestille i god tid. Programmet finner du her og på hjemmesiden www.kammermusikkfest.no.

Flott finale på årets samtidsmusikkturné

Lørdag 4. nov. hadde Agder Camerata sin niende og siste konsert i årets konsertproduksjon med ny musikk fra Agder. Turnéen har besøkt Sørlandet og Østlandet og er blitt godt tatt i mot. Takket være turnéstøtte fra Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og fylkeskommunene kunne vi ta årets turné til hele 9 spillesteder, og har dermed nådd et stort publikum. Etter konserten fikk vi også en flott konsertanmeldelse i Arendals Tidende og på Sideblikk i Agderposten, ført i pennen av Egil S. Ødegård. Anmeldelsen kan du lese her.

AUDITION til musikkonkurransen UNG KLASSISK TALENT

UNG KLASSISK inviterer til audition til musikkonkurransen som utgjør en sentral del av festivalen som arrangeres 14. til 17. mars 2018.
Konkurransens målgruppe er musikkutøvende ungdom i alderen 8-25 år. Konkurransen er åpen for musikkutøvere bosatt i Agderfylkene, musikkstudenter på UiA, eller musikkstudenter fra Agderfylkene som studerer andre steder. Påmelding innen 24. november. Audition arrangeres på Dahlske vg. skole i Grimstad lørd. 13. januar 2018. Påmeldingsinfo og skjema finner du HER

Musikklivet på Arendalsuka 2017

Flere aktører i musikklivet er på Arendalsuka med stand på Sam Eydes plass, kulturpolitisk debatt og arrangementer i løpet av uka. Kom innom musikklivets stand nr. 111 på Sam Eydes plass foran Arendal kultur og rådhus! I løpet av uka får du vite mer om det store nettverket som Norsk musikkråd representerer og flere av musikkrådes medlemsorganisasjoner nasjonalt, regionalt og lokalt vil ha sine økter på vår fellesstand. Få også med deg musikkrådets kulturdebatt om Ny kulturmelding onsdag 16. aug. kl 16:30 på No9 kaffe&platebar og påfølgende fest med levende musikk av bl.a. Lars Martin Myhre i teltet utenfor No9 etterpå. Vi sees!

Ny musikk i et komponistjubileum

Aust-Agder musikkråd har de siste årene produsert og arrangert konserter med fokus på samtidsmusikk fra landsdelen. I okt./nov. 2017 går årets turné til 9 konsertsteder fordelt på Agderfylkene, Buskerud, Oslo og Hedmark. 8 komponister står på programmet og byr blant annet på 2 urframføringer. Ensemblet Agder Camerata har i år 5 musikere med på turnéen. Årets turné er en fin markering av Norsk Komponistforenings 100-årsjubileum. Når årets turné avsluttes 4. nov. har dette prosjektet presentert hele 15 komponister med 57 musikkverk hvorav 24 urframføringer i alt. 17 musikere har medvirket og holdt 32 konserter på 16 ulike konsertsteder i 7 fylker. Vi er stolte av å kunne formidle norsk musikk så vidt og bredt - og satser på å videreføre prosjektet i 2018.

Viktig seier for musikkbyen Arendal

Torsdag 31. august er en merkedag for musikklivet i Arendal for da vedtok Arendal bystyre enstemmig at kulturskolen og fritidsmusikklivet skal få nye lokaler i byen! 16 års kamp for å få egnede øvingslokaler har nå tatt et gigantskritt i riktig retning, og i 2019 kan kulturskolen og store deler av byens musikkliv flytte inn i Kanalgården. Dette vil bli et stort løft og lokalene vil kunne ta unna svært mange musikklag som i dag øver i uegnede og tildels helseskadelige lokaler. Vi kan også glede oss over at nye Roligheten skole på Tromøya også vil få øvingslokaler for korps og andre musikklag når den står ferdig, - og at Stuenes skole på Saltrød som ble åpnet i 2015, også har øvingsfasiliteter for korps, kor, band og andre musikklag. På sikt håper vi at også de andre skolekretsene får gode lokaler til sine skolekorps, musikkgrupper og til kulturskolens desentraliserte undervisningstilbud. Vi gratulerer Arendals musikkliv med dagen, - og lover at Aust-Agder musikkråd skal fortsette arbeidet for å få fylkets kommuner til å satse på utbedring og nybygg av gode øvingslokaler for musikklivet! HER kan du lese Agderpostens oppslag om bystyrevedtaket.

Viktige søknadsfrister 1., 5. og 15. september!

Vi vil bare minne om søknadsfristen til Musikkutstyrsordningen 1. september (musikkutstyr/framføringsutstyr, musikkbinger, akustiske tiltak) - og en rekke viktige tilskuddordninger som Norsk kulturråd forvalter - frist 5. september. I tillegg er det søknadsfrist 15. sept. for Aktivitetsmidler for kor.  Ikke vent til siste dag, - søknadsportalene krever at du forbereder deg og sørger for å ha alle påkrevde vedlegg klare. Lykke til!

Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART