Støtte til ny skive

Som den eneste på Sørlandet har sangerinnen Inger Marie Gundersen fått Norsk jazzforums musikerstipend for 2005.

Les mer...

Eik til Operaen fra Bosvik

Risør-firmaet Bosvik får oppdraget med å levere eik til det nye operahuset.

Les mer...

Ga 80.000 til Frelsesarmeen i julegave

Med rockestjerner som Unni Wilhelmsen og Trang Fødsel og fullt hus i Kulturhuset kunne APL-sjef Carl Arnet gi 80.000 kroner til Frelsesarmeen og den nye kulturprisen til regissøren Stephan Hergel.

Les mer...

Nytt fra Rikskonsertene: Åse Kleveland ny direktør

Kulturminister Trond Giske har tilbudt Åse Kleveland stillingen som direktør for Rikskonsertene.

Les mer...

Kulturpris til Canal Street

Canal Street, Arendal jazz- og blues-festival, ble i går kveld tildelt Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris for 2005.

Les mer...

Arendal kulturhus trenger penger

Arendal kulturhus har solgt nesten dobbelt så mange billetter som budsjettert i år, men de trenger ekstra penger fra Arendal kommune.

Les mer...

Drillefint på Drømmekonsert

Med den kvaliteten på korpsmusikken som Risør Skolemusikkorps leverte under årsfesten, lover det godt for 17. mai! Drillpikene håndterte paraplyene fra Sparebanken Sør som om de aldri skulle ha gjort annet.

Les mer...

Canal Street reddet

Jazz- og bluesfestivalen Canal Street i Arendal får en million kroner i støtte og er berget økonomisk.

Les mer...

Jostein og Anne-Christine slutter

Jostein Grolid har fått jobb som kantor i Drøbak, og dermed flytter han og familien fra Risør i mars neste år. Kantorene Jostein og Anne-Christine Pittet Grolid gjør en solid innsats for musikklivet i Risør.

Les mer...

St. Olav til Bråten Berg

Kongen har utnevnt sølvsmed og folkemusiker Kirsten Marie Bråten Berg fra Setesdal til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden.

Les mer...

Aust-Agder Teaterråd stiftes på Dahlske mandag

Dramamiljøet på Dahlske vil bli en ressurs for virksom-heten til Aust-Agder teaterråd.

Les mer...

Framtida i norsk jazz

Mandag 21. og tirsdag 22. november kan publikum i hhv Kristiansand og Oslo lytte til framtida når Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter presenterer tre band og elleve unge musikere fra Sør- og Østlandet.

Les mer...

Populært kultur- prisvinnerpar

Det er mange som drar det musikk-kulturelle lasset i Risør, men det er noen som yter langt mer enn man har rett til å forvente.

Les mer...

Kulturhuset ble kino

20 års kulturhusdrift ble plutselig historie. 1. juli i år forsvant både navn og logo til Grimstad kulturhus fra kinoannonsene. Plutselig hadde Grimstad på ny fått et etablissement ved navn Grimstad kino, rundt 20 år siden den gamle kinoen i Skolegaten ble revet. Men nå med logoen til en kino i Kristiansand.

Les mer...

Messias – stor kirkemusikalsk satsning i Risør

Risør Motettkor har kastet seg ut i en gedigen stor oppgave, nemlig barokkomponisten Georg Friedrich Händels hovedverk, Messias. Førstkommende søndag blir dette fantastiske verket fremført i Frydendal kirke med profesjonelle solister og orkester.

Les mer...

Lager egen Birkenes-revy

De har skrevet manuset selv, og er i full gang med å øve. 4. november er det première på Birkenes-revyen «De nære ting».

Les mer...

Giske gleder!

Trond Giske kommer til å bli en tøff kultuminister som vi ser frem til å samarbeid med, sier Terje Adde i Norsk musikkråd. Giske ble mandag 17/10 utnevnt som ny kulturminister, og det er stor glede i Norsk musikkråd over Stoltenbergs valg.

Les mer...

Mye talent for lite publikum

De altfor få fremmøtte fikk en bred presentasjon av hva Lillesand - og Birkenes - kan by på av talent i Rotunden i går kveld.

Les mer...

Vann fylkes-finale

Byklaren Tor Hoslemo vann kappleiken Seljord.

Les mer...

Utfordrer med korsang

Arendalskoret Happiness Choir Project utfordrer Sørlandstoppen med sangen "Still my Heart".

Les mer...

En annerledes gudstjeneste

Aldri har Tvedestrand mannskor prestert bedre enn i Flosta kirke søndag.

Les mer...

Konserthus i 2011

Det planlagte teater- og konserthuset i Kristianand til 1,1 milliard kroner blir trolig ferdig til 2011.

Les mer...

Svikt i konsertinntektene for Da'ene

Sviktende konsertinntekter gjør at LillesandsDa'ene nå søker om 100.000 i kommunalt tilskudd for 2006.

Les mer...

Happiness-Stein spredde glede

Stein Jonassen har vært musikalsk leder for Happiness Choir Project siden han var 16 år. Lørdag ledet han lanseringskonserten for korets tredje CD.

Les mer...

Rolf Gupta blir sjefdirigent og kunstnerisk leder for symfoniorkesteret

Les mer...

Gjorde gull av kulturhuset

TV-reporterne Hildegunn og Morten stakk av med en ettertraktet gullpris da lokal-TV-bransjen hedret de små TV-stasjonene.

Les mer...

Søk om midler

Næs Jernverks-museum og skolemusikken i Tvedestrand har allerede fått midler av Sparebank-stiftelsen DnB Nor. Nå er det klart for en ny tildelingsrunde. Banksjef i DnB Nor i Tvedestrand, Oddvar Pedersen, oppfordrer lokale lag og foreninger til å søke.

Les mer...

Kulturhusmylder for en million

Ubetinget suksess! Bystyrets "ekstramillion" har oppfylt hensikten: Å få flere lag og foreninger til å bruke det nye kulturhuset.

Les mer...

Musikkfest åpnet i Bykle

I går åpnet Ragnhild Furholt og Leiv Solberg den nye folkemusikk-festivalen på Sørlandet - Árinn.

Les mer...

Skjærgårds topper kristenfestivalene

Med over 6000 solgte billetter er Skjærgårds Music & Mission festival i Risør Norges desidert største kristne festival, skriver KPK.

Les mer...

Klart for en uke med folkemusikk

Tirsdag begynner folkemusikk-festivalen Árinn i Bykle kyrkje. Fra torsdag foregår den på Christiansholm i Kristiansand.

Les mer...

Rocka idealisme

Møllafestivalen er blitt en veldig god kombinasjon av bra musikk, trolsk natur og reinspikka idealisme som trolig ikke fins maken til noe annet sted. Denne unike kombinasjonen lokket om lag 800 mennesker til skogs denne helgen.

Les mer...

Canal Street frister med ønskeliste

Ønsker du at en av artistene skal komme tilbake neste år, og hvem er din drømmeartist? Jazz og blues entusiastene i Canal Street vil gjerne vite hva du mener.

Les mer...

Programslipp for Arendal kulturhus!

Nå er høstens proram for Arendal kulturhus lagt ut, - og vi kan love at godbitene og høydepunktene står i kø! Det gjelder å sikre seg billetter til forestillingene og du kan bestille billetter på kulturhusets nettside: www.arendal.kulturhus.no

Les mer...

Stemningsfylt Andersen-konsert på Arken

Norskamerikaneren Eric Andersen er blitt kalt en levende legende. I går kveld spilte han for kun 35 tilskuere på Arken kulturhus i Lillesand.

Les mer...

Flott minnekonsert etter Otto Furholt

Det var spelemannen Gunnar Stubseid som stod for samansetninga av minne-konserten etter Otto Furholt. Stubseid leia også programmet under sjølve konserten sist fredag kveld.

Les mer...

Fra Emma til Brand i Fjæreheia

Agder Teater unngår budsjettunderskudd på musikalen «Emma». Neste år ønsker de å sette opp Henrik Ibsens «Brand» i Fjæreheia.

Les mer...

Flygende favoritter

Jim Stärk leide helikopter for å rekke Canal Street-konserten på Sam Eydes plass, der 1.600 mennesker trosset regnet for å få en musikalsk helaften.

Les mer...

Opera til folket

Lars Anders Tomter har en våt drøm om å spille opera. Leif Ove Andsnes vil feire festivalen med stil. Turid Birkeland er storforbruker av kultur, og vil så fryktelig gjerne dele kammermusikken med Risør-folk. Det er slikt det blir storprosjekter av.

Les mer...

Et stykke Arendal for flygel og video

Musikken kombineres med foto, grafikk og video, forteller Bugge Wesseltoft om bestillingsverket til Canal Street.

Les mer...

Fra orgelkrakken til kongelig heder

Han gikk rett fra orgelkrakken til Kongens fortjenestemedalje i sølv under gudstjenesten i Risør Frikirke søndag. Vi snakker selvfølgelig om 88-årige Mathias Mork, som fikk hederen for sin store, samfunnsnyttige innsats gjennom et langt liv. Selv ble han målløs.

Les mer...

I korkø for Hove-festival

Til helga samles 18 kor på Hove for 8. gang. Kor fra hele Sør-Norge står i kø for å få være med.

Les mer...

Vegår Vocale besto eksamen

«Vegår Vocale» og «Faun» tok publikum med storm etter at de hadde tatt oss med på en musikalsk reise i poeten André Bjerkes diktning.

Les mer...

Nytt styre og ny organisasjon

Terje Adde ble gjenvalgt som styreleder i Norsk musikkråd i helgen i Stavanger. Med seg i styret fikk han Kjersti Vikør fra Norsk rockforbund Grete Berntzen fra Norges barne- og ungdomskorforbund Kai Lennert Johansen fra Musikk i skolen og Alise Narjord fra Ung kirkesang.
Les mer...

Grimstad kulturhus blir privat

Petter Benestad satser på flere kinonyheter til Grimstad når Kristiansand Kino Drift AS nå overtar driften av Grimstad kulturhus.

Les mer...

Drar til USA for å feire 17. mai

I dag reiser Arendal Veterankorps til USA for å delta i den store paraden i Brooklyn i forbindelse med feiringen av den norske nasjonaldagen.

Les mer...

Pengedryss over fattige korps

Dette var et kjærkomment lysglimt for oss, sa Aud Kari Staaland fra Øyestad skolemusikkorps, da de og fire andre korps til sammen fikk 100.000 kroner.

Les mer...

Bygger ny folkemusikkfestival

Øyvind Nyvoll (36) er ansatt i full stilling for å bygge opp den nye folkemusikkfestivalen Árinn i Kristiansand og Valle.

Les mer...

Big Band Experience

Terningkast 5 fikk denne forestillingen av Agderposten etter premieren i Arendal kulturhus 4. mai. Bandet gjentok suksessen i Grimstad fredag 6/5, og onsdag 11. mai kl 20.30 i Risørhuset er siste sjanse til å oppleve Big Band Experience med Arendal Big Band i denne omgang!

Les mer...

Ny dirigent i Bygdekoret

Christine Marøy, ny dirigent for Bygdekoret for Evje og Hornnes og Bygland. Bygdekoret for folk frå Evje og Hornnes og Bygland har fått ny dirigent.
Setesdølen var med på øvinga før vårkonserten sist helg og møtte mezzosopranen Christine Marøy (32) frå Bergen. Ein engasjert songpedagog som trivest med det friske koret ho no har fått ansvar for.

Fantastisk Carmina

I kveld er Arendal absolutt verdt et besøk: Carmina Burana i kulturhuset er en storslått, vakker og gripende forestilling.

Les mer...

Hornmusikk for Sri Lanka

Med konsert og auksjon i parken skal Hornmusikken samle inn penger til skoleprosjektet på Sri Lanka.

Les mer...

Kjempeforestilling i Arendal

22. og 23. april fremfører 200 aktører Carl Orffs mest kjente verk Carmina Burana i Arendal kulturhus. Forestillingen blir til i et samarbeid mellom amatører og profesjonelle fra begge Agderfylkene. Det er den største oppsetningen i åpningsukene for Arendals nye storstue.

Les mer...

Carmina Burana i kjempeformat!

Fredag 22. og lørdag 23. april braker det løs når et av verdens mest spilte musikkspill Carmina Burana inntar Arendal kulturhus. Dette blir den desidert største produksjonen i kulturhuset i vår, så gå ikke glipp av denne opplevelsen! Det er fortsatt billetter igjen, så løp og kjøp!

Les mer...

Mozart tykkeste røde tråd

Om det blir en rød tråd på årets kammermusikkfest? Mozart blir i hvert fall den tykkeste, utbryter Lars Anders Tomter og Leif Ove Andsnes.

Les mer...

Spelemann i Arendal

Bak oppsetningen av "Spelemann på taket" i Arendal ligger et halvt års intens dugnadsinnsats. Interessen for forestillingen er stor. Tre av de fire forestillingene av musikalen "Spillemann På Taket" er solgt ut dagen før premieren.

Les mer...

Velkommen til våre nye hjemmesider

Etter at sidene våre har vært nede et par måneder kan vi endelig kan vi presentere våre nye nettsider. Vi håper de vil bli brukt flittig og vi tar gjerne i mot tips, rettelser etc.

Les mer...

Musikkrådet på plass i Arendal kultur- og rådhus

I løpet av mars måned har Aust-Agder musikkråd flyttet kontorene over i Regionalt senter i Arendal kultur- og rådhus. Musikkrådet er fylkets service- og kompetansesenter, og har i tillegg sekretariatet for Sørnorsk Jazzsenter, Arendal korfestival og Foreningen Norske Kordirigenter.

Les mer...

Unge talenter med flott finalekonsert i Arendal kulturhus!

Finalen  i "Unge talenter 2005" ble avviklet under Arendal Griegfestival. 6 finalister holdt en flott konsert og resultatet ble som følger:
1. Erik Haugan Aasland, piano
2. Marthe Franksson, sang
3. Silje Mygland, sang og gitar
Kathleen McKie, cello, Christiane Peltz, blokkfløyte og Ingrid Sofie Nygård, kornett delte 4 .prisene. Erik vant også Grieg-prisen som ble delt ut for første gang i år. Vi gratulerer finalistene med flott innsats!

Les mer...

Pengedryss over arrangørene

Les mer...

Klappet og klart for kulturfesten

Les mer...

Vegar Vocale ga alt i maratonkonsert

Les mer...

Ekte musikkglede på rådhuset

Les mer...

Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART