Big Band Experience

Terningkast 5 fikk denne forestillingen av Agderposten etter premieren i Arendal kulturhus 4. mai. Bandet gjentok suksessen i Grimstad fredag 6/5, og onsdag 11. mai kl 20.30 i Risørhuset er siste sjanse til å oppleve Big Band Experience med Arendal Big Band i denne omgang!


Arendal Big Band gjør nok et utradisjonelt valg av musikk og er det første storbandet i landet som vier et helt konsertprogram til Jimi Hendrix og Janis Joplin. Bandet ønsker å hedre disse to artistene med konsertprogrammet "Big Band Experience" 35 år etter deres død. Det er duket for en herlig kveld med heftige og sugende gitarriff i beste Hendrix-stil og såre bluesballader i beste Janis-ånd! Spilles ons. 4. mai i Arendal kulturhus, fre. 6.mai på Luftslottet i Grimstad og ons. 11. mai i Risørhuset.

Musikk av Janis Joplin og Jimi Hendrix.
Janis Joplin´s musikk er for første gang arrangert for storband, til dette konsertprosjektet. Musikken til Jimi Hendrix er allerede blitt gjort av bl.a. Gil Evans og Sting, og det er disse arrangementene Arendal Big Band har fått tak i. Dessuten har bandet kjøpt inn arrangementer
av den kjente svenske storbandarrangøren Örjan Fahlström. Jimi Hendrix sin musikk ikledd jazz og storband-format er utrolig spennende og ABB gleder seg til å presentere dette for konsertpublikummet i regionen. Det blir garantert en konsert med høy gjenkjennelsesfaktor for alle som har levd en stund.

Grunnen til at bandet har koblet disse to artistene, er at begge på hvert sitt vis representerte starten på en ny æra innen blues og rock, og de var begge artister utenom det vanlige. Vokalisten Janis Joplin var mer i fokus som selvstendig artist enn andre kvinner før henne, og Jimi Hendrix var en nyskaper som gitarist og låtskriver. Det er svært få gitarister som ikke har Jimi Hendrix på lista over gitarister som har inspirert dem.

Arendal Big Band har vanlig storbandbesetning pluss tre vokalister, og Audun Dertz er musikalsk leder.

Konsertene spilles onsdag 4. mai i Arendal kulturhus, fredag 6.mai på Luftslottet i Grimstad og onsdag 11. mai i Risørhuset.

Les mer på hjemmesiden til

Arendal Big Band

Jon G. Olsen - admin


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART