Drar til USA for å feire 17. mai

I dag reiser Arendal Veterankorps til USA for å delta i den store paraden i Brooklyn i forbindelse med feiringen av den norske nasjonaldagen.


Også for tre år siden spilte korpset i Brooklyns gater under paraden og i Leif Eriksson Park under festen etterpå. Opptredenen var så vellykket at arendalittene ble invitert tilbake til 17. mai og den sammenfallende feiringen av 100 års jubileet for unionsoppløsningen.
Dirigent Dagfinn Tynes har med seg drøyt 30 musikere, og en del av disse har med seg ektefelle, så det blir et solid innslag av arendalitter i Brooklyns gater til søndag. Der feires alltid den norske nasjonaldagen på den søndagen som faller nærmest 17. mai.
Arendal Veterankorps - eller Arendal World Wide Concert Band som de kaller seg på turen - har øvd inn et rikholdig repertoar for USA-turen. For det er ikke bare i paraden søndag de skal spille. Korpset er gjester hos Sons of Norway, så flere av deres losjer i området i og rundt New York skal besøkes.
Etter et par dager på egen hånd på Manhattan drar de ut til det norske gamlehjemmet i Brooklyn for å spille for pensjonærene der fredag ettermiddag. Samme kveld skal de spille på en fest på Fort Hamilton. Så går det slag i slag med flere konserter per dag - i parker, losjer og kirker. På selve nasjonaldagen - 17. mai - reiser korpset videre til hovedstaden Washington D.C. der de blant annet er invitert til hageselskap hos nestkommanderende ved den norske ambassaden. Videre blir det skolebesøk og konsert i Lincoln Memorial Park før de returnerer til Norge 19. mai.

Les mer i

Agderposten

Agderposten


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART