Drillefint på Drømmekonsert

Med den kvaliteten på korpsmusikken som Risør Skolemusikkorps leverte under årsfesten, lover det godt for 17. mai! Drillpikene håndterte paraplyene fra Sparebanken Sør som om de aldri skulle ha gjort annet.


Det var mer et orkester med slagkraft fremfor et korps som fremførte feiende flott musikk i Risørhuset på søndag. Med et program som var befriende fritt for de fremførelser man vanligvis forbinder med korpsmusikk, imponerte Risør Skolemusikkorps en fullsatt sal med finslipte festfanfarer.

Stemningsskapende
Temaet for kvelden var dramatiske stykker hentet fra filmens verden, og glansnumrene kom trillende på løpende bånd.

John Williams er filmmusikkens store virtuos, og har komponert flere verker som selv de minst oppmerksomme kinogjengere vil kjenne igjen med glede. Den umiskjennelige musikken fra Harry Potter og Star Wars-filmene ga gåsehud hos tilhørerne, og fremkalte gode minner fra filmlerretet.

Musikken er mektig og samtidig morsom, fordi man tydelig kan se for seg introduksjonsteksten til Star Wars filmene fly mot en for sitt indre blikk under fanfarene, og med ett blir en hensatt til en galakse langt, langt borte.

Drillpikene
Den imponerende drilltruppen sjarmerte publikum med godt innøvd koreografi, og så ut som om de stortrivdes på scenen. Publikum var solgt da de slo til med en synkronparaplyfremførelse som selv Mary Poppins og feiervennene hennes ville ha hatt problemer med å etterape.

Med den kreativitet og spilleglede som vistes hos skolemusikkorpset på søndag, ble det tydelig at korpsmusikk ikke er hva det en gang var. Ustemte instrumenter og ukontrollerte taktstokker er det bare å legge på hylla. Med et så høyt nivå på samspiltheten, vil det å vekkes til 17. mai av Risør skolemusikkorps bli en utelukkende positiv opplevelse.

Aust-Agder Blad

Aust-Agder Blad


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART