En annerledes gudstjeneste

Aldri har Tvedestrand mannskor prestert bedre enn i Flosta kirke søndag.


Mannskoret har vokst, både kvantitets- og kvalitetsmessig, og sjarmerte en fullsatt kirke i senk under konserten de hadde kalt «En annerledes gudstjeneste». Noe det ble på alle vis.

Etter at Ole Devold, nestleder i Flosta menighetsråd, hadde øns-ket velkommen, tok korets dirigent, Richard Borge, over kommandoen og geleidet oss smidig gjennom et variert og meningsfylt to timers program, bare avbrutt av en kort kaffe- og lefsepause.

Underveis fikk vi høre kjente og kjære sanger. Og Borge vet å involvere publikum, og inviterte til allsang, en utfordring forsamlingen viste å sette pris på med gjallende sang.

Dette er andre gangen Tvedestrand mannskor og Flosta menighetsråd går sammen om å arrangere konsert i Flosta kirke, og garantert ikke den siste.

- Nå har vi innledet en tradisjon, bekrefter Richard Borge.

- Mannskoret er en viktig støttespiller for oss her i Flosta, og vi ser det som en viktig oppgave å få menigmann inn i kirken, også de som ikke er tradisjonelle kirkegjengere, supplerer Ole Devold.

I første avdeling holdt Kjell Sjursen en enkel, men tankevek-kende tale over temaet frigjøring.

- Frigjøring dreier seg om at vi vanlige folk må ta affære og gjøre som Trond Viggo Torgersen sier; vi må tenke sjæl!

I talen hadde han forøvrig flettet inn velvalgte minneord om sangerkollegaen Ole Siljedal som gikk bort for kort tid siden.

- Hadde Ole vært med oss i kveld, skulle han ha framført samtlige vers i diktet Terje Vigen til akkompagnement av Richard Borge. Men skjebnen ville det annerledes, sa Sjursen.

Livets forgjengelighet skulle forsamlingen også bli minnet om da Arvid Hagen, mangeårig formann i Flosta menighetsråd og medlem av Tvedestrand mannskor, tok ordet og hilste sine sangervenner og publikum umiddelbart etter pausen.

- Jeg er rammet av kreft, og har få måneder igjen å leve, fortalte en tydelig beveget og gråtkvalt Arvid Hagen.

- Jeg skulle så gjerne ha vært med i koret, men i kveld får jeg nøye meg med å høre på. Når det er sagt, ønsker jeg å benytte anledningen til å si farvel til dere alle, sa Hagen i sin meget gripende avskjedshilsen før mannskoret inviterte til fellessang med Henrik Wergelands «Det er min sjel en frydefull trang», og det med en slik innlevelse at det var like før taket løftet seg på Flosta kirke.

Mannskoret bød på seg selv i sang og diktlesning ved Geir Wigdel som leste sitt eget dikt «Frihet» og Einar Skjæråsens «Sommer ved svenskegrensen».

Konserten ble avsluttet med den stillferdige salmen «La meg for alltid være ditt barn, o Herre Gud» som fellessang.

Sakset fra

Tvedestrandsposten

Tvedestrandsposten


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART