Fra Emma til Brand i Fjæreheia

Agder Teater unngår budsjettunderskudd på musikalen «Emma». Neste år ønsker de å sette opp Henrik Ibsens «Brand» i Fjæreheia.


- Nå har vi hatt over 10.000 betalende publikummere i Fjæreheia, og med det går vi akkurat i null, sier teatersjef ved Agder Teater, Alex Scherpf.
Det å satse på oppsetninger i steinbruddet beskriver han som et økonomisk sjansespill.

- Å sette opp forestillinger i Fjæreheia er forferdelig dyrt, men det er verdt å ta sjansen, sier han og forklarer at det er flere grunner til at de i år kommer i mål økonomisk.

- Først og fremst er det et bra stykke, men vi har vært heldige både med været og anmeldelsene. Jeg er godt fornøyd både kunstrisk og økonomisk.

Han påpeker at selv om det ønskede overskuddet fra «Emma» uteblir, vil ikke det ha noen innvirkning på høstens egenproduksjoner vet teateret.

Ibsen-jubileum
Til neste år er det en gjenganger som inntar steinbruddet, Henrik Ibsen. Fra før av har tre av hans stykker blitt satt opp i Fjæreheia. «Peer Gynt», «Når vi døde vågner» og «Catilina». I 2006 er det hundre år siden dramatikeren gikk bort, og det ønsker Agder Teater å markere med hans drama «Brand» fra 1866.

- Vi er fortsatt veldig tidlig i planleggingsprosessen, men hvis vi får gjennomført planene som eksisterer blir det «Brand» til neste sommer. Det er et stykke som passer veldig bra i Fjæreheia, sier Scherpf.

Ibsen ga ut boken «Brand» i 1866, og var vist nok ikke ment for scenen fra forfatterens side. Det var for så vidt heller ikke «Peer Gynt». Først nitten år etter utgivelsen ble stykket satt opp i sin helhet ved Nye Teatern i Stockholm. Oppsetningen varte i seks og en halv time. Når «Brand» kommer til Fjæreheia vil det nok være betraktelig kortere.

Les mer i

Fædrelandsvennen

Fædrelandsvennen


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART