Framtida i norsk jazz

Mandag 21. og tirsdag 22. november kan publikum i hhv Kristiansand og Oslo lytte til framtida når Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter presenterer tre band og elleve unge musikere fra Sør- og Østlandet.


Mandag 21. og tirsdag 22. november kan publikum i hhv Kristiansand og Oslo LYTTE TIL FRAMTIDA når Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter presenterer tre band og elleve unge musikere fra Sør- og Østlandet:

PICIDAE seiler inn fra konservatoriet i Kristiansand med engleharper og trompetskyer, SPLASHGIRL samler troppene fra studiestedene i Kristiansand, NMH i Oslo og høgskolen i Göteborg og THE SOUND CIRCUS rister av seg sagspon fra manesjen og gjør seg klare til å entre jazzklubb-land.

Man 21.nov KRISTIANSAND JAZZKLUBB (Frk larsen) Dørene åpner 20:00 / Konsertstart 21:00. Bill: 50 / gratis for medlemmer

Tirs 22.nov BLÅ, Oslo. Dørene åpner 19:30 / Konsertstart 20:00. Bill: 50 / gratis for medlemmer

11 unge jazztalenter - framtida i norsk jazz:

PICIDAE (latinsk for hakkespett) :
Eirik Dørsdal - trompet (fra Risør)
Tara Øverland - vokal og lyre (fra Kristiansand)

Hvert ledige øyeblikk siden de traff hverandre på musikkonservatoriet i Kristiansand i fjor høst har Eirik og Tara komponert melodier og skrevet sanger om ting så trygge og nære som sild og bjeller. Puffbukser og snurresko hører også hjemme hos duoen, sammen med lyden av en liten engleharpe på en trompetsky. Renessanse-aktig barnemusikk for voksne, med andre ord.

Lytt til Picidae på http://www.nrk.no/urort

SPLASHGIRL
Andreas Løwe - piano (fra Larvik)
Jo Berger Myhre - bass (fra Sandefjord)
Andreas Lønmo Knudsrød - trommer (fra Re i Vestfold)

Medlemmene i Splashgirl inspireres av alt fra minimalistisk pling-plong til alternativ rock og myk, melodisk jazz. De tre har spilt sammen i ulike settinger siden de gikk sammen på musikklinja ved Sandefjord VG. I 2004 debuterte de som trio, og de har planer om å gi ut plate i 2006. Andreas Løwe studerer for tida ved konservatoriet i Kristiansand, mens Jo Bergen Myhre er utvekslingsstudent ved musikkhøgskolen i Göteborg og Andreas Knudsrød holder til på Musikkhøgskolen i Oslo. Splashgirl skriver musikk hvor målet er å likestille de tre instrumentene, slik at bandet ikke blir en tradisjonell pianotrio med komp og piano. Løwe og Myhre skriver alle låtene til trioen, og titlene inkluderer blant annet "Hals", "Smaapluck", "Filtfingre" og "Done Fishing".

Lytt til Splashgirl på www.splashgirl.tk

THE SOUND CIRCUS:
Fredrik Sydow Hage - saksofon
Nicolai Andreas Eckhoff - saksofon
Sigurd Øien - trombone
Einar Næss Haugseth - tangenter
Peder Simonsen - tuba
Arild Brøter - trommer

The Sound Circus er en svært energisk gjeng som spiller egenkomponert musikk i landet mellom funk, frijazz og progrock. Seksmannsorkesteret har spilt sammen siden de gikk på musikklinja på Foss VGS i Oslo, og de har de siste åra opptrådt både under Oslo jazzfestival og på Rock for Røkkla i Oslo. Tre av dem går fortsatt på Foss VGS, og de andre tre er opptatt med siviltjeneste og studier når de ikke er å finne på øvingsrommet. Det er bare å finne fram danseløvene og komme seg på konsert; Fredrik, Nicolai, Sigurd, Einar, Peder og Arild lover et uforglemmelig lydsirkus!

iha


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART