Gjorde gull av kulturhuset

TV-reporterne Hildegunn og Morten stakk av med en ettertraktet gullpris da lokal-TV-bransjen hedret de små TV-stasjonene.


I 27 uker fulgte TVA-reporterne Hildegunn Mellesmo Aslaksen og Morten W. Jørgensen arbeidet med Arendals nye kulturhus. Og da lokal-TV-bransjen delte ut "Kanalgullet" i Bergen torsdag kveld vant de to i kategorien "Åpen klasse for serien "Huset". 23 TV-stasjoner konkurrerte om sju priser.

Anerkjennelse
Jørgensen og Mellesmo Aslaksen stråler om kapp med gullet, for endelig har de fått anerkjennelse for det de selv mener er et godt produkt.
-Vi har hele tiden ment selv at serien ble bra. Vi har vært stolte av "Huset" og vi synes det er et profesjonelt stykke arbeid. Det er gøy at andre ser det, sier Mellesmo Aslaksen.
For det meste som de to reporterne har lært seg om TV-makeri, har de stort sett funnet ut av på egen hånd. Det viktigste vinnerkriteriet tillegger de selv sitt gode humør og at de er et godt team.
Prisen består av en diplom og en plakett. Plaketten er et TV-kamera laget i Larviks-granitt.

70 bidrag
Kanalgullet har vært delt ut ti år, og år ble det totalt sendt inn 70 bidrag til de sju klassene, opplyser Halvor Borse i Norsk Forbund for lokal-TV. Agderpostens styreformann Willem Sijthoff var til stede for å ta imot prisen.
Juryen har bestått av Terje Giil Fugleberg fra NRK Kompetanse og Steffen Fjærvik fra Institutt for Journalistikk. Hovedkriteriet for prisen "Åpen klasse" er at bidraget skal ha sterk lokal profil, og i sin begrunnelse for sitt valg av TVA-prosjektet legger juryen vekt på utholdenheten i prosjektet. Tålmodigheten krediteres både intervjuobjekter, innbyggere, kommunen og TV-stasjonen.

Andre bidrag
TVA-sjef Peer L. Andreassen er imponert over prisvinnernes engasjement og arbeid, men synes gullet er en anerkjennelse til hele TVA-staben.
-Når noen jobber så mye med et prosjekt, må andre løpe mer og løse andre oppgaver. Spesielt med denne serien er at den satt seg godt ute blant publikum, i tillegg til at den var med på å bygge TVAs identitet, ettersom det var den første store serien vi gikk i gang med da vi ble selvstendig TV-stasjon, sier Andreassen.

Les mer i

Agderposten

Agderposten


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART