Happiness-Stein spredde glede

Stein Jonassen har vært musikalsk leder for Happiness Choir Project siden han var 16 år. Lørdag ledet han lanseringskonserten for korets tredje CD.


Dere må gjerne danse, hvis dere føler for det, innleder nyutnevnt hverdagshelt Solfrid Jonassen på scenen.
Hun står ved siden av koret som hun tok initiativet til for 27 år siden. I salen Lille Torungen er det ganske god plass; cirka 80 mennesker står ute på gulvet. Det er ingen sitteplasser på denne konserten, nettopp for at det skal gå an å danse.
Happiness Choir Project skal ikke fremføre tradisjonell korsang, men noe mer rocka.


Skaperglede
Litt bortenfor Solfrid Jonassen sitter sønnen Stein, bak keyboardet. Han begynte som sanger i det som den gangen var barnekor, men var blitt musikalsk leder før han ble voksen.
Nå har han vært korets musikalske leder i 20 år. Han leder koret og orkesteret gjennom åpningssangen "There for you", mens publikum forsiktig følger rytmen med kroppen uten å danse.
-Hva som driver meg i det musikalske arbeidet? Det er to ting, sa Stein Jonassen til Agderposten før konserten.
Han var spent på hvor mange som ville komme, men var uansett innstilt på å hygge seg sammen med koret.
-Gleden ved å skape noe er en utrolig sterk drivkraft. Det andre er det å glede andre gjennom musikken og gi noe tilbake til Gud, som har gitt meg de evnene jeg bruker.

Opptaksprøver
Happiness Choir Project startet som et kor tilknyttet Metodistkirken i Arendal. Nå har koret medlemmer fra flere forskjellige menigheter og noen uten menighetstilknytning.
På det meste var koret oppe i 50-60 sangere. Nå er de 21, men det skyldes ikke laber interesse.
-Vi har gått fra å være et åpent kor til å ta opp medlemmer etter audition, forklarer Stein Jonassen.
-Og for den typen musikk vi fremfører nå, er det passende med rundt 20 sangere. Jo flere stemmer, jo vanskeligere er koret å få med på raske rytmer.

Inspirert av Toto
For Jonassen henter ikke inspirasjonen i tradisjonell gospel når han komponerer. Dream Theatre og Toto ligger ham nærmere, og til nå har han skrevet og komponert cirka 20 låter for Happiness Choir Project.
Han er musiker på heltid og lager musikk også for andre artister. Musikken tar mye tid noen ganger, merker han, men Happiness Choir Project er alltid gøy å jobbe med.
-Happiness er en fin gjeng med god atmosfære.
Jonassen ser det som sin hovedutfordring å få frem det beste i sangerne.

Ekstranummer
Midtveis i konserten hopper koret ned fra scenen. Når ikke publikum selv tar initiativ til hopping og dansing, får sangerne i grønne overdeler hjelpe dem litt.
Imens improviserer bandet over kjent rock og kjent liturgi: en elbass-versjon av "Gud være lovet! Halleluja, halleluja, halleluja!" får frem overrasket latter.
I halvannen time synger og spiller Happiness Choir Project, uten pause og med to ekstranummer. Da er det blitt litt mer fart i publikum også, og ute i foajeen venter stabler med CD'en "Love letter to God".
Musikalsk leder håper at CD'en selger godt og at koret blir bedre kjent utenfor Agder - gjerne også utenfor menighetene.

Les mer i

Agderposten

Agderposten


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART