Jostein og Anne-Christine slutter

Jostein Grolid har fått jobb som kantor i Drøbak, og dermed flytter han og familien fra Risør i mars neste år. Kantorene Jostein og Anne-Christine Pittet Grolid gjør en solid innsats for musikklivet i Risør.


Etter åtte år som kantorer i Risør, sier Jostein og Anne-Christine Pittet Grolid takk for seg. Det er ikke fordi de ikke trives, men fordi Jostein har fått en ny jobb.

-Jeg har fått jobb som kantor i Drøbak, men jeg begynner ikke i jobben før 1. mars neste år, forteller Jostein. Han ser på den nye jobben som en spennende utfordring, og en sjanse til fornyelse, samtidig frister et større og rikere kulturliv.

Nærmere familien

-Det er jo nærhet til en større by, det er bare en halvtime til Oslo med det kulturlivet en har å by på der. Dessuten har vi mer familie og kjente i det området enn her i Risør, her har vi faktisk ikke familie i det hele tatt, sier han.

I tillegg har det med alder å gjøre, jeg nærmer meg femti, og da er det ikke så lett å få nye jobber lenger. Så hvis vi skulle flytte på oss noen gang, måtte vi gjøre det nå, sier han.

Anne-Christine har foreløpig ikke noen jobb å gå til i Drøbak, men i følge Jostein planlegger hun både å studere og å søke andre jobber.

Mange søkere

Jostein innrømmer at han ble smigret over å bli tilbudt stillingen, det var nemlig svært mange andre dyktige søkere som gjerne ville ha jobben i Drøbak. Han fikk jobbtilbudet for en halv måned siden, og det var like før han og Anne Christine fikk tildelt Risør Kommunes kulturpris for 2005 under Messias-konserten i Frydendal kirke. Og det er en hedersbevisning paret setter stor pris på.

-Det kom totalt overraskende, og vi hadde ikke en anelse på forhånd. Vi flytter ikke før 1. mars, og jeg hadde nesten håpet at dette ikke kom fram nå, men litt seinere når folk har glemt at vi har fått prisen, sier han nærmest beskjemmet over flytteplanene etter å ha blitt gjort så stor stas på her i Risør.

Solid innsats

Det er ingen tvil om at kantorene er og har vært kapasiteter innen musikklivet i Risør. Foruten å sette fantastisk flotte toner til gudstjenestene, har de bidratt til å arrangere en rekke kirkekonserter med både amatører og profesjonelle utøvere. Blant annet har de samlet lokale talenter til de populære jule- og sommerkonsertene og ledet kor for både barn og voksne.

Veldig synd

Leder av fellesrådet i Risør kirke, Ingvar Lillehammer, presiserer at han ennå ikke har fått noen formell oppsigelse fra kantorparet, men synes det er leit at de slutter.

-Jostein og Anne-Christine har tilført både menigheten og byen veldig mye. Og jeg synes det er veldig synd at de har bestemt seg for å flytte, sier han.

I følge Lillehammer har ikke fellesrådet rukket å diskutere om og eventuelt når kantor-stillingene vil bli lyst ut på nytt.

Aust-Agder Blad

Aust-Agder Blad


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART