Klart for en uke med folkemusikk

Tirsdag begynner folkemusikk-festivalen Árinn i Bykle kyrkje. Fra torsdag foregår den på Christiansholm i Kristiansand.


Dette blir en festival med veldig høy kvalitet, og med veldig forskjellige utøvere. Her kan en få med seg både fine solister og spennende band. Programmet forutsetter slett ikke at en er kjent med folkemusikken fra før, sier Annbjørg Lien begeistret.

Den kjente felespilleren skal være med i åpningskonserten i Kristiansand torsdag 1. september. Da stiller hun på podiet på Festningen sammen med Knut Skrindo, Unni Boksasp, Anders Røine, Sigurd Brokke og Arja Kastinen fra Finland.

Festivalutvikler
Festivalutvikler og administrator er Øyvind Nyvoll. Han er ansatt av Norsk Folkemusikk- og danselag for å forberede og utvikle denne festivalen. Så travelt har det vært, at han nå gleder seg til det hele er i gang og han endelig kan få sjansen til å høre litt folkemusikk.

- Jeg er enormt spent på å høre det jeg ikke kjenner av musikken i programmet. Jeg har ikke selv folkemusikk-bakgrunn, og vet jo at det er mye spennende musikk å bli kjent med i programmet vårt, ikke minst kommer det spennende utøvere fra våre nære og fjernere naboer i nord, sier han.

Og jo da, han er litt nervøs.

- Hadde jeg ikke svetta nå, så hadde jobben vært for liten for meg, sier han.

- Er det ikke litt rart å legge en folkemusikkfestival til Kristiansand?

- Nei, ikke det minste, sier Annbjørg Lien.

Lav bevissthet
- Det rare er heller at bevisstheten om folkemusikk har vært så lav her i distriktet. Men nå begynner det å endre seg. Setesdal har alltid vært et sterkt folkemusikk-distrikt, og nå er avstanden mellom by og land mindre enn før. Og vi er i ferd med å oppdage og nyttiggjøre oss den utrolige skatten av folkemusikk og folkekunst som fins på Agder. Setesdalsmusikken har stått høyt i folks bevissthet, ikke så med Agdermusikken. Nå er det folkemusikernes - ikke minst de mange unge som kommer - oppgave å fortelle sørlendingene at de er en sterk folkemusikkregion, sier Annbjørg Lien engasjert.

Hun mener Árinn av den grunn er en svært viktig festival.

Les mer i

Fædrelandsvennen

Fædrelandsvennen


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART