Kulturpris til Canal Street

Canal Street, Arendal jazz- og blues-festival, ble i går kveld tildelt Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris for 2005.


Fylkeskommunens kulturpris er en skulptur av billedkunstneren Arne Vinje Gunnerud, "Solen". Prisen henger høyt, og det ble i fjor ikke funnet aktuelle vinnere.
Canal Street er en stiftelse som er dannet av Arendal kommune, Arendal næringsråd og offshoreselskapet APL ASA.
Prisen ble mottatt av en jublende Mats Aronsen, som deltok under utdelingen sammen med festivalens styreformann Martin Tan og pr-sjef Hilde Lona.
I begrunnelsen for tildelingen sa fylkesordfører Oddvar Skaiaa at en beskjeden jazzweekend i 1996 har utviklet seg til å bli en hel ukes musikkfest for hele regionen, med 15.000 publikummere i år og i alt 50 konserter og andre arrangementer.
Under avslutningen av fylkestingets første sesjon, delte også fylkeskommunen ut to kulturstipender på 30.000 kroner hver. Det første gikk til Nina Renée Johnsen ved Arendal Ballett Center. Senteret er en av landets største private skoler for ballett med i alt 900 elever fra hele kyststripen i Aust-Agder.
Det andre stipendet gikk til tekstforfatteren Tore Thomassen fra Lillesand. Han er registrert med 400 sanger i TONO-registeret, har utgitt CD-er og opptrådt for Rikskonsertene.
LES MER OM SAKEN I AGDERPOSTENS PAPIRUTGAVE ELLER eAVIS.

Agderposten

Agderposten


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART