Mye talent for lite publikum

De altfor få fremmøtte fikk en bred presentasjon av hva Lillesand - og Birkenes - kan by på av talent i Rotunden i går kveld.


Rundt 100 publikummere fylte ikke helt godt opp i Møglestus vakre konsertrom. Tim Harry Blomberg i Musikkens Venner Lillesand hadde ventet og håpet på det dobbelte.

- Jeg aner ikke grunnen til at det kom såpass få. Særlig var jeg overrasket over at det ikke kom flere ungdommer, sier Blomberg, som vil se på om det er andre måter å markedsføre slike konserter på.

- Både LillesandsDa'ene og Strandgata 10 har jo opplevd publikumssvikt på en del arrangementer, så vi burde kanskje sette oss ned sammen og se hva vi kan gjøre. Kanskje er rett og slett tilbudet for stort, muligens kommer konsertene for tett, sa Blomberg. Som ellers ville legge vekt på de mange gode kreftene på scenen.

Og det var sannelig imponerende det musikkvennene hadde trommet sammen av dyktige unge og litt eldre, både boende i Lillesand, utflyttede - og birkenesinger.

Ståle Tørring, som snart skal til Trondheim og spille i «Les Miserables», fremførte med sikkerhet flere sanger både fra denne og andre musikaler.

Ornand Altenburg - Asbjørn Ribe - fikk liv i forsamlingen både med sin humor og sin drivende gode, ru sangrøst. Per Arthur Hansen med musikervenner fra musikkonservatoriet var også av dem som imponerte. Og trompetsoloene til Steinar Værnes var alene verdt inngangspengene.

ComboHanssen er for øvrig plateaktuelle i disse dager, en CD blir sluppet om to-tre uker. Da skal Per Arthur Hansen, som har bodd i Lillesand i fem år, og resten av bandet ut på turné.

De mange som lot seg begeistre over Hanna Linns «All that Jazz» på Birkeland, fikk nå en ønskereprise. Og dansegruppa Pieta, med utspring fra det store dansemiljøet i Filadelfia, viste stor presisjon.

Deadline gjorde at vi ikke fikk med oss Rasmus Schanke, Jim Skovli og Petter Skippervold og hans Post Scriptum. Uansett, en flott presentasjon av hva som vokser i det lokale musikkmiljøet.

- Vi hadde en mønstring også i fjor, men denne gangen gikk det mer på det band-relaterte, sier Blomberg, som var mektig imponert over det han hørte fra scenen. Som for øvrig var vakkert pyntet i høstens farger av Jorunn Årstøl Stålsett.

Fædrelandsvennen 17.10.05

Fædrelandsvennen


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART