Nytt fra Rikskonsertene: Åse Kleveland ny direktør

Kulturminister Trond Giske har tilbudt Åse Kleveland stillingen som direktør for Rikskonsertene.


- Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ta en skikkelig tenkepause før jeg bestemte meg for hva neste arbeidsoppgave skulle bli. Jeg har hatt seks fantastiske år i Sverige, men nå føler jeg at jeg kommer hjem i dobbelt forstand: Til fedrelandet og til musikken, sier Åse Kleveland.

Rikskonsertene er landets desidert største konsertarrangør. I alt produseres over 9000 konserter med over 800 artister årlig, administrert av ca. 50 personer. Det årlige publikumstallet ligger på over 1 million.

- Vi er svært glad for at hun har sagt ja til å innta en av de viktigste posisjonene i norsk kulturliv. Vi har vært på jakt etter en som både har erfaring med musikkproduksjon, solid ledererfaring fra kulturlivet og evne til politisk strategisk tenkning. Svaret var kort og godt Åse Kleveland, sier styreleder Nina Badendyck i en pressemelding.

Rikskonsertene når nesten en fjerdedel av Norges befolkning gjennom sine konserter. Dette skyldes ikke minst skolekonsertene som fra 2006 vil nå alle landets 433 kommuner. Skolekonsertene produseres i et nært samarbeid med fylkeskommunene og deres musikkinstitusjoner.

nrk.no

nrk.no


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART