Rocka idealisme

Møllafestivalen er blitt en veldig god kombinasjon av bra musikk, trolsk natur og reinspikka idealisme som trolig ikke fins maken til noe annet sted. Denne unike kombinasjonen lokket om lag 800 mennesker til skogs denne helgen.


For en som først og fremst forbinder Gjerstadskauen med tyttebær- og blåbærturer, er den ikke riktig den samme lenger. Ikke etter å ha besøkt helgens Møllafestival. Da satte nemlig ulike band fra hele landet sitt preg på den, band som Absint, V28, Subtrees, Branzet og Def Maskin ¬- og mer hjemlige artister som Hans Fredrik Ausland og Risør-bandet Fumigate.

Trolsk
Arrangørene med Knut Magne Valle i spissen har maktet å skape noe helt unikt med Møllafestivalen. Den er en unik kombinasjon av veldig bra musikk, trolsk natur og reinspikka idealisme. Alt er nemlig basert på dugnadsinnsats, selv bandene får ingen økonomisk godtgjørelse, men kost, losji, reisepenger og et DVD-opptak av opptredenen deres. Maten som blir servert er økologisk, og materialer til scenen, boder og benker er hogd i egen skau og satt opp av fire-fem ildsjeler.

Planlegger neste år
Den ivrigste av dem alle, Knut Magne Valle er sliten, men strålende fornøyd etter helgens festival.

-Det var ørlite knoting fredagen, men lørdagen gikk alt kjempebra. Stemningen blant folk var dessuten veldig god. Det var ikke noe bråk, ikke tilløp til bråk engang, og det er ganske godt gjort å unngå når så mange mennesker er samla, sier Knut Magne som er opptatt av at folk i alle aldre skal kunne komme til mølla der det til og med er satt opp en egen lekeplass for de minste.

Enda bedre neste år
-Et av høydepunktene var Def Maskin som spilte lørdagen. Et annet høydepunkt var flammeshowet, forteller Knut Magne videre. Selv improviserte han med elektroniske instrumenter til dette innslaget.

-Det ble en god buldring i dalen, og det skapte en kjempestilig stemning. Neste år skal vi utvide denne delen, og gjøre det enda bedre, jeg har allerede gjort avtaler med musikerne, forteller han engasjert.

For det er en selvsagt ting at det blir Møllafestival også neste år, selv om Knut Magne ikke har oversikt over økonomien ennå. Det eneste han vet er at budsjettet er magert, svært magert.

Aust-Agder Blad

Aust-Agder Blad


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART