Søk om midler

Næs Jernverks-museum og skolemusikken i Tvedestrand har allerede fått midler av Sparebank-stiftelsen DnB Nor. Nå er det klart for en ny tildelingsrunde. Banksjef i DnB Nor i Tvedestrand, Oddvar Pedersen, oppfordrer lokale lag og foreninger til å søke.


- Totalt skal Sparebankstiftelsen DnB Nor dele ut 70 millioner kroner i gaver neste år. Fristen for å søke går ut 15. september, sier Oddvar Pedersen.

Han vil gjerne at en del av pengene som nå skal drysses utover gode tiltak over hele landet, også kommer lag, foreninger og eventuelt enkeltpersoner i Tvedestrand og Vegårshei til gode.

- Jeg er jo såpass patriotisk at jeg håper at noen av pengene går til positive tiltak lokalt. Samtidig er det god PR for banken, sier Oddvar Pedersen.

Han forteller at Sparebankstiftelsen ønsker å gi gaver til prosjekter som engasjerer mange i lokalmiljøet.

- Vi ser etter ildsjeler; folk som jobber sammen for noe de brenner for, sier Pedersen.

For det kommende året har stiftelsen bestemt at midlene i hovedsak skal gå til kulturminner, friluftstiltak og integreringstiltak. Når det gjelder kulturminner prioriteres dette fordi sparebankstiftelsen ønsker å videreføre sparebankenes lange tradisjon med å ta vare på det gamle og bringe det frem i nåtiden.

- I tillegg ønsker vi å støtte opp om at det er friluftslivets år og vil gi gaver til prosjekter som skaper aktivitet. Dersom det finnes lokale speidergrupper, lag innenfor 4H eller andre i Tvedestrand eller Vegårshei som har spennende prosjekter på gang, er det altså mulig å få økonomisk drahjelp, sier den lokale banksjefen.

Han synes også det er flott at sparebankstiftelsen har satt integrering på dagsorden.

- Det betyr at vi ønsker oss søknader om støtte til tiltak forbundet med integrasjon. Det vil kort og godt si prosjekter som bidrar til at folk møtes og gjør noe sammen; gjerne flerkulturelle tiltak.

De som har lyst til å søke kan enten gå inn på internett og fylle ut søknadsskjema der, eller de kan gå innom DnBs lokalkontor i Tvedestrand.

- Folk som har spørsmål, eller ønsker hjelp til å fylle ut søknadsskjemaet må bare stikke innom, sier Oddvar Pedersen.

Les mer i

Tvedestrandsposten

Tvedestrandsposten


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART