Stemningsfylt Andersen-konsert på Arken

Norskamerikaneren Eric Andersen er blitt kalt en levende legende. I går kveld spilte han for kun 35 tilskuere på Arken kulturhus i Lillesand.


De få fremmøtte fikk oppleve en stemningsfylt opptreden. Andersens sanger er en blanding av folkrock, blues og har en snev av jazz i seg. Han er ikke bare kjent som sanger, men også som en veldig god sangskriver. Han kaller seg selv gjerne en «performing songwriter» med hovedmål å få folk til å føle noe. Sangene er personlige og poetiske, og nettopp poesien er det artisten selv gjerne vil fremheve med musikken sin.

- Musikken kan ta en på en reise, en reise uten at du faktisk behøver å dra noen steder. Hvis folk føler det slik etter at de har hørt på musikken min, da har jeg gjort noe riktig. Jeg vil kalle det jeg driver med for poesi sammen med musikk, sier Andersen.

Og denne intime stemningen kom med rette fram i bakgården på Arken i går. Melankoli preget mange av sangene Andersen fremførte, ofte med nesten hviskende stemme. Stemmen er nettopp det sentrale i Andersens opptreden, og alle melodiene har en historie å fortelle. Dette førte til et intenst lyttende og grepet publikum, som også fikk le litt mellom numrene da artisten harselerte med både svenskene og Carl I. Hagen.

Med sine norske røtter føler Andersen seg hjemme i Norge og Lillesand.

Les mer i

Fædrelandsvennen

Fædrelandsvennen


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART