Støtte til ny skive

Som den eneste på Sørlandet har sangerinnen Inger Marie Gundersen fått Norsk jazzforums musikerstipend for 2005.


-Da jeg fikk vite om tildelingen, hadde jeg lagt søknaden bak meg, for jeg regnet ikke med å få stipendet, forteller Inger Marie Gundersen fra Arendal.
Hun har nettopp fått vite at Norsk jazzforum gir henne 10.000 kroner i stipend til arbeidet med sin plate nummer to.

Anerkjennelse
Nå arbeider Gundersen med låtmaterialet til den nye CD-en, som hun ennå ikke vet når blir ferdig.
Med fordypningsstudiestipendet regner hun med å kunne bruke mer tid på dette arbeidet. Stipendets formål er "å bidra til at profesjonelle jazzmusikere får frihet til å kunne fordype seg i sin kunst enten via øving eller videreutdanning", skriver Norsk jazzforum.
-Tildelingen er først og fremst et tegn på anerkjennelse og at jeg blir lagt merke til. Det motiverer meg til å jobbe videre.

Stimulerer jazzmiljøet
15 enkeltstående musikere og sju band deler stipendene på totalt 245.000 kroner fra Norsk jazzforum og Østnorsk jazzsenter.
Inger Haugan Aasland i Sørnorsk jazzsenter forteller at stipendet til Gundersen også gir et signal til andre jazzmusikere på Sørlandet om at det finnes muligheter også her.
Dette la Sørnorsk jazzsenter også vekt på i sin innstilling til Norsks jazzforum.

30.000 i fondsmidler
-Med platedebuten og konsertene før og etter har hun vist at hun er en sangerinne som fortjener å få utvikle seg videre, sier Aasland.
I høst fikk Gundersen 30.000 kroner i støtte fra Fond for lyd og bilde, sammen med plateselskapet Kultur & spetakkel, som skal produsere den neste platen hennes.

Agderposten

Agderposten


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART