I jazz-toppen i Japan

Inger Marie Gundersen er - akkurat nå - den mestselgende jazzvokalisten i Japan.Foran Tony Bennett, Norah Jones og Frank Sinatra i Japan. Foran Bugge Wesseltoft, Tord Gustavsen og Kristin Asbjørnsen i Norge. Nå svinger det skikkelig rundt Inger Marie Gundersen!

Les mer...

Tilskudd til lokale musikktiltak

Fjerde tildeling i lokale musikktiltak 2006 er nå gjennomført. Kulturrådet har fordelt kr 1 170 000 på 115 prosjekter, og 4 søkere fra Aust-Agder fått tilsammen kr 30.000 til konserter.

Les mer...

"Jeg kan ikke synge koret"

Sju ukers kurs med koret "Jeg kan ikke synge" ble avsluttet med konsert på Birkenlund skole i kveld. Deltakerne viste at det kanskje var på tide å bytte navn.

Les mer...

Ny organisasjon for band

I mange år har band lett etter en organisasjon som sikrer dem de samme fordelene og støtten som andre sjangre har nytt godt av gjennom sine organisasjoner. Nå har bandORG blitt etablert, og i ca 60 band har allerede meldt seg inn.

Les mer...

32 unge musikktalenter på audition

Lørdag stilte 32 unge musikere til audition i Musikkonkurranse for Unge Talenter på Sørlandet 2007. Juryen tok ut 4 finalister i eldste klasse og 5 finalister i yngste klasse som skal spille finalekonsert under Arendal Griegfestival i februar 2007. 

Les mer...

Framtida i norsk jazz

19 unge og talentfulle musikere i 4 band tar deg med på en helaften med alt fra melodisk, drømmende og smertestillende ”afrodisiak”- jazz til energisk, suggererende og progressiv jazzrock! Kom og hør framtida i norsk jazz i Lille Torungen, Arendal kulturhus mandag 20. nov. kl. 20:00! Billetter kr 50,-

Les mer...

Fargesprakende gospel

For andre gang på vel ett år, klarte Soweto Gospel Choir å trekke så godt som fullt hus, da de mandag kveld holdt konsert i Arendal Kulturhus. Bare 36 billetter var fremdeles ledige få minutter før det sør-afrikanske koret entret scenen i Store Torungen.

Les mer...

Tålte en stjerne til

Dianne Reeves tok Arendals-publikum med storm og ga etter-trykkelig beskjed om at byen tåler to jazzkonserter på rad.

Les mer...

Hurra for ny kulturlov!

Trond Giske la i formiddag frem forslag til Kulturlov.
- Meget gledelig og lenge etterlengtet, sier Terje Adde i Norsk musikkråd i en kommentar.

Les mer...

Legger frem forslag til kulturlov

Kultur- og kirkedepartementet har utarbeidet et utkast til en generell kulturlov som nå vil bli sendt på bred høring. Samtidig åpner regjeringen for at kultur kan bli grunnlovsfestet og ber om høringsinstansenes vurdering av dette.

Les mer...

Jazzstjerner i Arendal 5. og 7. nov.!

Søn. 5. og tirs. 7.nov. får Arendal jazz-klubb og Arendal kulturhus stor-fint besøk av internasjonale jazzartister! Med kun 2 dagers mellomrom kan du få med deg to enestående konserter som kun tilbys et fåtall byer i Norge. Dette må du ikke gå glipp av - så løp og kjøp billetter!

Les mer...

Mer penger til aktiviteter innen rock, jazz, folkemusikk og verdensmusikk!

Etter et påslag på 2,5 millioner kroner i forslaget til neste års statsbudsjett kan MVO neste år fordele nær 15 millioner kroner til aktiviteter innen rytmisk musikk.

Les mer...

Musikkonkurranse for ungdom på Sørlandet

Arendal Griegfestival i samarbeid med Agder Energi og Sparebanken Sør inviterer til talentkonkurranse for musikk-utøvende ungdom i alderen 11-25 år innenfor klassisk musikk og folkemusikk. Det konkurreres i 2 klasser; 11-18 år og 19-25 år.

Les mer...

Silje Nergaard og Heine Totland på samme scene

Tirsdag 17. okt. blir det en flott solidaritetskonsert for TV-aksjonen "Leger uten Grenser" i Arendal kultur-hus. Dette blir en spesiell konsertopplevelse med bl.a. Silje og Heine på samme scene!

Les mer...

Plan for kulturformidling

Forslag til strategisk kulturformidlingsplan for Aust-Agder har i høst vært ute til høring. Nå er det fylkestingets tur å behandle planen og vi venter nå spent på hva planen vil gi av konkrete resultater bl.a. i fylkeskommunens budsjetter. Vi håper at Aust-Agder blir førstevalget for framtidas musikere og kunstnere!

Les mer...

Meld deg på "Jeg-kan-ikke-synge" - koret!

Aust-Agder musikkråd inviterer til 7 sangglade mandager med “Jeg-kan-ikke-synge”-koret! Svært mange har lyst til å synge, men tror ikke de kan. Er du en av dem? Da er dette kurset noe for deg!

Les mer...

Søk om støtte fra Instrumentforndet nå!

Endelig er det etablert en tilskuddsordning for kjøp av instrumenter for skolekorps. Potten for 2006 er på 2,5 millioner kroner. Korpsnett Norge vil oppfordre alle skolekorps til å søke om penger til innkjøp av nye instrumenter. Søknadsfrist er 15. oktober 2006.

Les mer...

Ungdom 16 til 22 år!

Meld dere på ungdomsmønstringa "Framtida i norsk jazz" og bli tatt ut til å spille på to profesjonelle jazzscener i november!

Les mer...

Vokalkunst med Randi Tytingvåg

Med sin helt særegne musikk i et krysnings-punkt mellom jazz og avantgarde pop, har Randi Tytingvåg trollbundet platekjøpere og konsertpublikum de siste årene.  Søn. 24. sept. kl. 20:30 i Arendal kulturhus

Les mer...

Ungdom 16 til 22 år!

Meld dere på ungdomsmønstringa "Framtida i norsk jazz" og bli tatt ut til å spille på to profesjonelle jazzscener i november!

Les mer...

Arendal kulturhus er best

Riksteateret har kåret kulturhuset i Arendal og Modum kulturhus til landets beste teaterscener.

Les mer...

Arendal Big Band og Fred Sturm

Den internasjonalt kjente amerikanske storbandinstruktøren, arrangøren og komponisten Fred Sturm gjester Arendal. Hans arrangementer og komposisjoner er blitt fremført av kjente artister som Bobby McFerrin, Wynton Marsalis, Phil Woods og Dianne Reeves. Arendal kulturhus 10. sept. kl 18:00

Les mer...

Stem frem igjen din favoritt!

Verdensstjernen Jamie Cullum er ønsket tilbake til neste års Canal Street. Vi minner om avstemningen der du kan stemme frem din ønskereprise til neste års Canal Street festival. Foreløpig leder Jamie Cullum med Angelique Kidjo på 2. plass.

Les mer...

Satser på unge kantorer

Fellesrådet i Risør kirke har satset alt på de unge. Begge de to nye kantorene er unge kvinner og de er spent på å sette i gang med arbeidet.

Les mer...

Sponsorvilje for Hove

Hovefestivalen har begynt å se seg om etter sponsorer, og skal ha møte med en av Quartfestivalens hovedsponsorer, Telenor-selskapet Djuice.

Les mer...

Her er Frolands nye kulturhus

Store og Lille Grisungen er godt fornøyd med at Froland får eget kulturhus. Søndag åpnes bygget på gården Haugsjå, langt inne i de frolandske skoger.

Les mer...

Flott finale for fullsatt festplass

Årets siste Canal Street konsert med verdensstjernen Jamie Cullum samlet over 2.000 mennesker på Sam Eydes plass.

Les mer...

Gratis noter på nettet

Det er steder på Internett hvor du kan laste ned kornoter gratis.

Les mer...

Vil du varme opp for Kaizers?

Er du trommeslager - eller har du lyst til å bli en? Nå har du muligheten til å slå med slegge og gravemaskin, på på hvitevarer, containervegger, oljefat og rivningskuler.

Les mer...

Rastejazz på E-18

Ta en ekstra rast på vei til Sørlandet fredag 7. juli. Da vil du kunne oppleve storband-jazz med Gjerstad Storband som for 9. gang har konsert på Østerholtheia.

Les mer...

Skal lære mere kultur

Skoler i fem kommuner i Aust-Agder er plukket ut til et statlig pilotprosjekt for å gi flere elever et bedre kulturtilbud.

Les mer...

Nordisk konferanse for musikk og musikkteknologi

Velkommen til tre innholdsrike dager spekket med foredrag og konserter med et kunstnerisk innhold på internasjonalt nivå. Som en del av festivalen har Punkt og Høgskolen i Agder gleden av å invitere til tidenes første nordiske konferanse for musikk og musikkteknologi i Kristiansand.

Les mer...

Live Remix med verdenseliten

Da den første Punkt-festivalen var overstått i fjor, skrev BBC Music Magazine følgende: ”Norway has done it again! My award for this year’s most innovative festival goes to Punkt”. Festivalen lover å gi publikum en like spektakulær opplevelse som i fjor. Punkt arrangeres i Kristiansand 24. - 26. august.

Les mer...

Rickie Lee Jones til Arendal

På tide å tørke støvet av platesamlingen din, eller i beste fall oppgradere den: Onsdag 28 juni gjester ingen ringere enn singer/songwriterenes førstedame Rickie Lee Jones Arendal Kulturhus. Og det er fortsatt billetter igjen.

Les mer...

Best – men det koster litt

Arendals nye kulturhus er blitt en enda større publikumssuksess enn man våget å håpe på. Men det koster. De første ti månedene gikk 1,1 mill. i underskudd, og nå ber styret politikerne om et årlig tilskudd på 2 mill.

Les mer...

Snart orgelbrus i Laget

Det er snart 25 år siden noen har spilt på orgelet i Laget kirke. Nå har kantor Hans van der Meijden snart demontert hele greia.

Les mer...

Bestillingsverk i Arendals havnebasseng

Canal Street i Arendal feirer 10-årsjubileet med et unikt bestillingsverk; for band, mannskor, Colin Archer–skøyter, dampbåt og et fullsatt havneamfi.

Les mer...

Cannonballs på Risør Jazzklubb

Risør jazzklubb inviterer til et hardtsvingende fyrverkeri med Cannonballs fredag 2 juni på Promenaden Pub. Få med deg en herlig konsert med 5 fremragende musikere!

Les mer...

Arnstad blir ny kulturhussjef

Den nye kulturhussjefen i Arendal, Mette Langfeldt Arnstad, vil gjerne ha gammeldans i kulturhuset.

Les mer...

Kulturpris til brødre

Brødrene Tormod og Per Gunnar Knutson har mottatt hver sin kulturpris i Birkenes for sitt mangeårige engasjement i bygdas musikkliv.

Les mer...

Arendal korfestival i anmarsj!

Nedtellingen til Arendal korfestival er i gang og 9. - 11. juni blir Arendal og Tromøy oversvømmet av sangglade korsangere fra hele Sør-Norge! I tillegg til konserter med deltakende kor arrangerer festivalen den snart utsolgte konserten med Cheezy Keys i Arendal kulturhus lørdag ettermiddag 10. juni.

Les mer...

Cheezy Keys snart utsolgt!

Lørdag 10. juni kl 15.30 inntar den populære gruppa Cheezy Keys storsalen i Arendal kulturhus. Vil du oppleve 5 unge menn som synger, danser, gjøgler og setter lattermusklene i sving må du løpe og kjøpe billetter!

Les mer...

27 mill. meir til studieforbunda

Regjeringa gjer framlegg om å auka løyvinga til studieforbunda med 27 millionar i revidert nasjonalbudsjett. Auken kjem etter fleire år med nedgang. – Studieforbunda gjer ein viktig og verdifull jobb for å auka kompetansen i samfunnet. Det er difor heilt naudsynt å leggja om den politikken den førre regjeringa stod for, seier kunnskapsminister Øystein Djupedal.
Les mer...

Clawfinger med hardtslående Norges-comeback i Arendal

22. mai river Arendal kulturhus ut stolene og rigger scenen for metal-rockerne i Clawfinger. Konserten er bandets første i Norge på åtte år.

Les mer...

Blåmand’a på en torsdag!

8. juni kl. 20:30 runder Arendal jazzklubb av vårsemesteret med bandet Blåmand'a i Lille Torungen, Arendal Kulturhus.Gled dere til musikk fra jazzens gullalder, fremført av en av byens fremste jazzmusikere og hans blåmenn!

Les mer...

Gleder seg stort til hektisk teatertid

Torsdag kveld var de samlet, de fleste som nå går i gang med prøvene til høstens teateropplevelse, Trollmannen fra Oz. I alt 15 barn og unge bekler rollelisten, og hovedrollen deles mellom Thea Green Lundberg og Emilie Gudim. 

Les mer...

Sjelfullt på Prommen

De kaller seg Soul System og fredag kveld sørget bandet for å overraske og positivt sjokkere med en konsert som var proppfull av vitalitet, musikalitet, inderlighet – kort sagt; det ble en sjelfull kveld på Prommen.

Les mer...

God stemning på musikkrådets årsmøte

En kvintett fra Arendal og Grimstad Brassband satt rundt 30 delegater i god stemning ved starten av Aust-Agder musikkråds årsmøte tirsdag kveld. Den gode tonen ble beholdt gjennom hele årsmøtet som brukte tiden godt og la vekt på å få et godt handlingsprogram for de neste 2 år.

Les mer...

Agder sangerforum stiftet

Torsdag 20. april var 14 representanter for kor som er tilsluttet Norsk sangerforum samlet i Arendal bibliotek. Formålet med møtet var å danne et fylkes-/regionledd for korene i Agder, - og dette lykkes man med.

Les mer...

Ble vinnere av Høgspent 2006

Bandet Senseless Agony fra Froland stakk av med seieren i talent-konkurransen Høgspent som gikk av stabelen på Rabben Pub i Åseral lørdag kveld.

Les mer...

Ung jazz i Risør på fredag!

Bente Ulleland og Lars Andreas Aspesæter er to av besetnings-medlemmene i SoulSystem som spiller kl 21.00 på Promenaden Pub fredag 21 april i regi av Risør Jazzklubb.

Les mer...

410.000 besøkende på Agder Teater

Agder Teater har siden 1991 laget 79 egenproduksjoner som er besøkt av tilsammen 410.000 publikumere.

Les mer...

Arendal er en kreativ by

Kulturlivet i Arendal er inne i en svært positiv utvikling. Det mener Mats Aronsen i en ny forskningsrapport.

Les mer...

Slapp festnyhet hos Mozart

Sjefstrioen for Risør Kammermusikkfest dro til Mozarts leilighet i Wien for å legge fram årets festivalprogram, men først måtte Leif Ove Andsnes spille for en fullsatt sal i berømte Musikverein.

Les mer...

Bli med på band helg!

Lørdag 6. og søndag 7. mai inviterer Aust-Agder kulturskoleråd til bandhelg for ungdom. Meld deg på innen 21. april!

Les mer...

Musikkbyen Kristiansand slaktes

Kristiansand må tåle totalslakt i en fersk masteravhandling om byens musikkmiljø. Jeg er ikke overrasket over det vi har avdekket, men på vegne av byen må jeg innrømme at det er pinlig, sier Daniel Nordgård (29).

Les mer...

Risør Musikkteater satser på "Trollmannen fra Oz"

Roar Marcussen har ”trykket på knappen” og det er klart for en ny storsatsing av Risør Musikkteater.

Les mer...

80 000 til Canal Streets bestillingsverk 2006!

Norsk kulturråd har innvilget 80 000 kroner til årets bestilllingsverk på Canal Street 10-årsjubileum! Det er Terje Rypdal og Paolo Vinaccia som har fått i oppdrag å skrive  jazz- bestillingsverket som skal urframføres i Pollen.

Les mer...

Spilte for full musikk

Her er det bokstavlig talt swing på sakene! Gjennom hele helgen har musikktalenter fra hele Sørlandet hatt storbandseminar i Grimstad.

Les mer...

Nytt deltidsstudium i kulturformidling og ledelse

Høgskolen i Telemark, Bø, tilbyr fra høsten 2006 et nytt fleksibelt deltidsstudium i kulturformidling og ledelse, det tidligere  musikk- og kulturadministrasjon.

Les mer...

Sørnorsk Jazzsenter støtter jazz på Sørlandet

Sørnorsk Jazzsenter ønsker å utvikle jazzen i landsdelen. Jazzklubber, festivaler, jazzmusikere, unge jazztalenter, publikum mfl. nyter godt av senterets aktivitetstilbud og tilskudds-midler som lyses ut i disse dager.

Les mer...

Canal Street har programslipp 23.mars

Torsdag 23.mars slipper Canal Street årets festivalprogram. Samme dag starter også billettsalget til sommerens høydepunkt.

Les mer...

Kultur i medvind

Torsdag 9. mars inviterer Aust-Agder fylkeskommune til konferanse med fokus på kulturformidling. Konferansen er en del av planarbeidet for Strategisk plan for kulturformidling i Aust-Agder, og er en opp- følging av oppstart- konferansen i april 2005.

Les mer...

329 000 kroner til musikk i Aust-Agder!

Musikkverkstedordningen (MVO) har nå tildelt mer enn 10 mill kr. til jazz, rock, folkemusikk og verdensmusikk for 2006! I Aust-Agder har vi fått hele 329 000 blanke kroner til ulike tiltak. 

Les mer...

Sopran sjarmerte publikum

Med praktfull stemme og sceneutstråling de luxe trollbandt mezzosopran Ivana Milasinovic både publikum og jury i Arendal Kulturhus.

Les mer...

Nervøs hjemkomst

Ketil Bjørnstad er nervøs når han kommer til Arendal for å spille i kveld. Det føles litt som å komme hjem, sier han.

Les mer...

Spanderte piano

Onsdag fikk Tvedestrand kommune overrakt 100.000 kroner i gave fra Sparebanken Sør.

Les mer...

Canal Street får Cullum

Engelske Jamie Cullum holder to konserter i Norge i sommer. Den ene blir hovedkonserten på Canal Street i Arendal.

Les mer...

Blåser nytt liv i Hollender-planer

Dersom det går slik operasjef Bjørn Simensen, Torleif Haugland i Stiftelsen Den flyvende Hollender og mange andre operavenner ønsker, vil tilsammen 130 aktører; solister, korister og musikere entre en flytende scene i Sandvika 11. aug. neste sommer.

Les mer...

Slutter som kulturhussjef

Etter bare halvannet år som leder for Arendal kulturhus går Gunnar Grimstad av, for å begynne i ny jobb i Kristiansand.

Les mer...

UKM 2006 er i gang!

Arendal ble første kommune ut i de lokale mønstringene for UKM 2006. Lørdag 21.januar trosset over 400 mennesker snøen og inntok Arendal Kulturhus, - og det ble en flott forestilling!

Les mer...

Fullstendig fri for finalenerver

12-åringen Andreas Øhrn gleder seg stort til å spille med fullt orkester for første gang i Arendal kulturhus!

Les mer...

Vinterjazz 2006

Fantastiske The Core på Sørlandsturne i uke 4!
I forbindelse med Vinter-jazzuka 2006 har Sørnorsk Jazzsenter i samarbeid med jazzklubbene på Agder, kapret den kritikerroste kvartetten The Core. Risør, Arendal, Kristiansand og Flekkefjord jazzklubber får i perioden 25. -28. januar besøk av bandet.

Les mer...

Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART