32 unge musikktalenter på audition

Lørdag stilte 32 unge musikere til audition i Musikkonkurranse for Unge Talenter på Sørlandet 2007. Juryen tok ut 4 finalister i eldste klasse og 5 finalister i yngste klasse som skal spille finalekonsert under Arendal Griegfestival i februar 2007.


De som gikk til finalen er:

Yngste klasse:
Johanne Flottorp - hardingfele
Emilie Gudim - fiolin
Andreas Øhrn - cello
Martin Bråten - kornett
Gard Nergaard - hardingfele

Eldste klasse:
Aslak Juva - fiolin
Erik Haugan Aasland - piano
Ida Marie Sørmo - fløyte
Tatjana Popovic - sopran

Agderposten skriver:
" Det var klassiske- og folkemusikktoner som smøg seg gjennom dørsprekker i Arendal gamle rådhus lørdag ettermiddag. Over 30 barn og unge i alderen 11 til 25 år stilte til audition i en musikkonkurranse for unge talenter på Sørlandet.

Hardingfele
Deltakerne ble delt inn i to grupper avhengig av alder, og Gard Nergaard (13) deltok i gruppen 11-18 år. - Det gikk etter forholdene greit og var gøy, synes Gard om audition. Han spilte på hardingfele under audition, et instrument han har spilt i tre år. Til tross for litt problemer med en streng, synes han likevel audition gikk greit. I tillegg til å spille hardingfele, behersker den unge musikeren flatfele og sekkepipe, men det var altså hardingfela ha stilte opp med under audition lørdag hvor an fremførte to ulike stykker. Nå er jeg spent, men vet ikke om jeg går videre. Det er ikke noe problem hvis jeg ikke går videre, men det er gøy hvis jeg gjør det, mener han.

Stor spennvidde
Det er stor spennvidde i den eldste klassen, sier Per Reidar Spieler, arrangør for Arendal Griegfestival. Arrangøren mener likevel juryen klarer å skille deltakerne; -Det handler også om utstråling, de som har noe å gi for et fremtidig publikum, ikke bare musikalsk, sier han. Aslak Juva (22) spilte fiolin, og fremførte Grieg under audition; -Det var en koselig audition, ingen stresset atmosfære, sier han rett etter han har vært i ilden. Han syns det er vanskelig å bedømme sin egen innsats rett etter fremføringen, men sier det sikkert er noe som kunne vært bedre og noe han burde være fornøyd med. -Jeg var med i orkesteret som spilte i fjor, og tenkte det kunne være artig å slenge seg med, sier han om hvorfor han stilte til audition lørdag. Og nå må også han vente i spenning, for en fagjury vil avgjøre i løpet av søndag, hvilke fem deltakerne i hver gruppe som går videre til finalen 11. februar under Griegfestivalen. " Les mer i

Agderposten

Jon G. Olsen - admin


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART