80 000 til Canal Streets bestillingsverk 2006!

Norsk kulturråd har innvilget 80 000 kroner til årets bestilllingsverk på Canal Street 10-årsjubileum! Det er Terje Rypdal og Paolo Vinaccia som har fått i oppdrag å skrive jazz- bestillingsverket som skal urframføres i Pollen.


Info fra CS hjemmeisde:

Terje Rypdal og Paolo Vinaccia gjør sommerens bestillingsverk på Canal Street - midt i Pollen! Gå ikke glipp av denne gratiskonserten

10 års jubileet for en særpreget og stadig voksende festival skal markeres med et grandiost bestillingsverk av de to musikerne, - for band, 4 mannskor, 4 Colin Archer - skøyter og et fullsatt havneamfi. Bestillingsverket går av stabelen i verdens vakreste havnebasseng Pollen

Terje Rypdal & Paolo Vinaccia står for årets bestillingsverk og blir en kunstnerisk og musikalsk / visuell opplevelse av de sjeldne, - sammen med musikerne Ståle Storløkken, div. synth / keyboards / programmeringer og Palle Mikkelborg (DK), trompet/synth. Med i den spesielle scenografien og regien er også fire Collin Archer skøyter med fire mannskor seilende inn Pollen - midt i hjertet av Arendal.

Legg til samplede opptak av gamle sjektemotorer, store ensylindra dieselmotorer, måkeskrik, en (nedlagt) tåkelur, en dampskipsfløyte og andre maritime lyder og ulyder, - og du har noen av ingrediensene i den times lange komposisjonen. Det blir vakkert og sfærisk, stygt og skjærende, truende og susende, morsomt og nostalgisk. Og veldig Arendal! Sier de to, - som har fått et stort hjerte for Sørlandsbyen de har besøkt flere ganger de siste årene.

Arendal er jo også en gammel og flott havn ved kysten av det værharde Skagerrak, og dette er et musikalsk verk som også handler om å være ute i hardt vær og komme seg trygt i havn. En god og trygg havn, en ankringsplass for natten, et ly i uværet, en smul vik. En sang for den hjemkomne, den lenge savnede, den høyt elskede…

De to komponistene og musikerne er blant Norges absolutte enere på sine områder:

Terje Rypdal med 40 års karriere som stilskapende gitarist, bandleder og komponist, og landet kanskje største album - katalog på flere plateselskaper, blant annet det anerkjente tyske jazzmerket ECM. Med snart et hundretalls store komposisjoner (opus) bak seg og et betydelig ry utenlands og innenlands. Senest med Spelemannsprisens ærespris 2006.

Paolo Vinaccia, - en trollmann på trommer og allehånde perkusjoner og rytmeinstrumenter, deltakelse i et utall av store band og plateinspillinger med de mest markante artister i jazz og annen rytmisk musikk. Jan Garbarek, Terje Rypdal, Bugge Wesseltoft, Arild Andersen, DeLillos, Kari Bremnes, Jan Eggum, Knut Reiersrud, Vamp, Øystein Sevåg osv.

Årets bestillingsverk blir en begivenhet i havnebassenget, og en fantastisk inneldning til resten av festivaluken.

Sted: Pollen tirsdag 25. juli, 20.00
Fri entrè

Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART