Bestillingsverk i Arendals havnebasseng

Canal Street i Arendal feirer 10-årsjubileet med et unikt bestillingsverk; for band, mannskor, Colin Archer-skøyter, dampbåt og et fullsatt havneamfi.


Årets bestillingsverk blir en stor musikalsk og visuell begivenhet midt i havnebassenget Pollen i Arendal sentrum tirsdag 25.juli. Bestillingsverket leveres av Terje Rypdal og Paolo Vinaccia med et stjernelag av musikere.

Terje Rypdal og Paolo Vinaccia står for årets bestillingsverk for Canal Stree, som blir en kunstnerisk, musikalsk og visuell opplevelse av de sjeldne, - sammen med musikerne Ståle Storløkken, synth & programmeringer og Palle Mikkelborg (DK), trompet/synth. Med i den spesielle scenografien og regien er også flere Collin Archer-skøyter med ditto mannskor seilende inn Pollen - midt i hjertet av Arendal.
Legg til samplede opptak av gamle sjektemotorer, store ensylindra dieselmaskiner, måkeskrik, tåkelur, en dampskipsfløyte og andre maritime lyder og ulyder, - og du har noen av ingrediensene i den times lange komposisjonen. Vakkert og sfærisk, stygt og skjærende, truende og susende, morsomt og nostalgisk. Og veldig Arendal! Sier de to, - som har fått et stort hjerte for Sørlandsbyen de har besøkt de siste årene.

Arendal er en gammel og flott havn ved kysten av det værharde Skagerrak, og det er et verk som handler om strev og strabaser, å være ute i hardt vær og komme seg trygt i havn. En god og trygg havn, en ankringsplass for natten, et ly i uværet, en smul vik. En sang for den hjemkomne, den lenge savnede, den høyt elskede…

De to komponistene og musikerne er blant Norges absolutte enere på sine områder:
Terje Rypdal med 40 års karriere som stilskapende gitarist, bandleder og komponist, og landet kanskje største album - katalog på flere plateselskaper, blant annet det anerkjente tyske jazzmerket ECM. Med snart et hundretalls store komposisjoner (opus) bak seg og et betydelig ry utenlands og innenlands. Senest med Spelemannsprisens ærespris 2006.

Paolo Vinaccia, - en trollmann på trommer og allehånde perkusjoner og rytmeinstrumenter, deltakelse i et utall av store band og plateinspillinger med de mest markante artister i jazz og annen rytmisk musikk. Jan Garbarek, Terje Rypdal, Bugge Wesseltoft, Arild Andersen, DeLillos, Kari Bremnes, Jan Eggum, Knut Reiersrud, Vamp, Øystein Sevåg osv.

Norsk jazzforums hjemmeside

Norsk jazzforum


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART