Fargesprakende gospel

For andre gang på vel ett år, klarte Soweto Gospel Choir å trekke så godt som fullt hus, da de mandag kveld holdt konsert i Arendal Kulturhus. Bare 36 billetter var fremdeles ledige få minutter før det sør-afrikanske koret entret scenen i Store Torungen.


SOLIST: Koret sang både på engelsk og på afrikansk under konserten.Energisk
Allerede under første sang, klappet publikum seg på lårene, og plystret av begeistring.
Koret leverte både tradisjonell og moderne afrikansk gospel på flere ulike språk.
-Sangene representerer fred og lykke, forklarte koret selv under konserten, og det var ikke vanskelig å se at sangerne fremdeles feirer at Sør-Afrika har hatt over ti år med demokrati; både koret, solister, musikere, dansen sprutet av energi.
Koret vant "Best Award" under American Gospel Music Award i 2003, og ble kjent for millioner av TV-seere under Nelson Mandelas veldedighetskonsert. De har turnert i hele verden, også i Norge hvor de holdt konserter for fult hus i Oslo, Skien og Arendal.

ANDRE GANG: Mandag var den andre konserten I Arendal Kulturhus.-Kjempebra
I pausen etter 50 minutter med energisk gospel, kan søstrene Hanna og Victoria Storemyr og mamma Berit Hankøy konstatere at konserten er kjempebra:
-De stråler på scenen, og har masse energi, mener Hanna.
-Det er flotte rytmer, naturlig og ekte, synes Berit.
-Det er kjempebra, smiler Victoria.
Det er første gang de tre er på konsert med koret, men det var mye på grunn av at andre hadde snakket mye om at koret var så bra, at de ville på konserten.

Les mer i

Agderposten

Agderposten


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART