Framtida i norsk jazz

19 unge og talentfulle musikere i 4 band tar deg med på en helaften med alt fra melodisk, drømmende og smertestillende "afrodisiak"- jazz til energisk, suggererende og progressiv jazzrock! Kom og hør framtida i norsk jazz i Lille Torungen, Arendal kulturhus mandag 20. nov. kl. 20:00! Billetter kr 50,-


Pomeroy består av Øyvind Mathisen , trompet og flygelhorn, Arthur Kay Piene, piano, Lars Ove Fossheim, gitar, Fredrik Gundersen , kontrabass og Joakim Heibø, trommer.
Dette bandet møttes på jazzlinja ved Sund Folkehøgskole. Bandet spiller moderne jazzmusikk med innslag av frijazz, Miles Davis og Atomic. Trompetist Øyvind Mathisen (fra Sørlandet) har musikalsk overskudd og en fantastisk bra tone. I Pomeroy har han et drivende og tettsittende backingband med gode individualister og god musikalsk intuisjon. Til sammen blir dette et veldig lovende band som allerede opptrer på høyt nivå.


Aksel Jensen Lucky Three består av Kim Johannesen, gitar, Aksel Jensen, bass og Jon Audun Baar, trommer. Bandet består av tre heldige musikere under ledelse av Aksel Jensen. De har god kontroll, form og noe på hjertet når de komponerer og fremfører egne låter. Musikken er utadvendt med komposisjoner som er klare og stramme i formen, og det legges stor vekt på energi i uttrykket. Bandet har blant annet spilt på Molde int. jazzfestival, Kongsberg jazzfestival, Union Jazz i Drammen og Jazid Jazzklubb i Oslo.


Aphrodisiac består av Anja-Eline Skybakmoen, vokal, Svein-Magnus Furre, sax, Magnus Wiik, gitar, Adrian Myhr, bass og Tore Sandbakken, trommer. Aphrodisiac ble dannet til Molde Jazzfestival i 2006. Tanken var at det skulle være et møte mellom bandet Pokus og vokalist Anja-Eline Skybakmoen. Etter å ha jobbet inn et sett med låter og spilt to konserter ble det klart at dette burde være et eget band. Musikken henter inspirasjon fra jazz, pop og romantisk/impresjonistisk musikk. Bandet arrangerer musikken sammen og jobber med uttrykket ut ifra det tekstlige. Humor og alvor blandes i sammen og, ifølge bandet selv er Aphrodisiac et smertestillende medikament. Vi er i hvert fall uten smerter etter å ha hørt demoen deres.


Matto Molto består av Morten Smith Lien, sax og melodika, Tim Rudolf Paulsen, trompet, Bendik Hovik Kjeldsberg, trommer og perc, Jonas Lundekvam, keyboard, Alexander Westbye, bass og Henrik Schmidt, gitar. Matto Molto har spilt sammen i ca. 2 år. Bandet har mye live- erfaring og har tidligere gjort suksess på Hortenfestivalen og som oppvarmingsband for Di Derre. Bandet er inspirert av Jaga Jazzist, Wibutee, John Coltrane, John Zorn og Mahavishnu Orchestra. De spiller en slags progressiv jazzrock, suggererende og energisk - og fremstår allerede som et band med form og "edge" sin unge alder til tross.

Bakgrunnsinfo

Mandag 20. og tirsdag 21. november kan du oppleve framtida i norsk jazz fra to av landets jazzscener, den ene i Arendal og den andre i Oslo! Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter har gått i kompaniskap om to konserter hvor man har plukket ut 4 flotte jazzensembler fra de to regionene som skal presenteres på konserter i Arendal kulturhus, Lille Torungen (20/11) og på Blå i Oslo (21/11). De 4 bandene består av 19 svært talentfulle jazzmusikere i alderen 18 - 22 år, de fleste musikkstudenter fra Sør- og Østlandet.

Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter har begge som en av sine viktigste oppgaver å bidra til at ungdom får muligheter til å oppleve, utøve og få opplæring innenfor jazz og beslektet musikk. En viktig forutsetning for at jazzen skal utvikle seg videre er å sørge for etterveksten. Satsning på ungdomsstorband, rytmisk sommerskole, jazzseminarer for ungdom og konserter med unge jazzmusikere er eksempler på tiltak som jazzsentrene tilbyr.

Det er viktig for alle unge musikere å få presentert seg på en profesjonell jazzscene med tilhørende publikum, og ungdomsmønstringa "Framtida i norsk jazz" er derfor et viktig tiltak. De to jazzsentrene arrangerte tiltaket sammen for første gang in 2005, - og det ble en ubetinget suksess. Det er en flott anledning der band fra både Sør- og Østlandet får anledning til å spille konserter i begge regioner. Arendal Jazzklubb stilte seg raskt til disposisjon for å ta alt det praktiske mht. konserten på Sørlandet i år, og denne konserten er lagt til Arendal kulturhus, Lille Torungen mandag 20.nov. Østnorsk Jazzsenter har arrangert konsertene på BLÅ i Oslo hvert år siden de etablerte tiltaket, og legger også årets konsert dit tirsdag 21.november.

Kom og hør framtida i norsk jazz!

- Arendal kulturhus, Lille Torungen mandag 20. nov. kl. 20:00

- BLÅ i Oslo tirsdag 21.november kl. 20:00

Inger Haugan Aasland

Sørnorsk jazzsenter

37 00 55 48 / 905 99251

Inger H. Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART