Gleder seg stort til hektisk teatertid

Torsdag kveld var de samlet, de fleste som nå går i gang med prøvene til høstens teateropplevelse, Trollmannen fra Oz. I alt 15 barn og unge bekler rollelisten, og hovedrollen deles mellom Thea Green Lundberg og Emilie Gudim.


Ledelsen i Risør Musikkteater hadde innkalt til allmøte i Dikken i Risørhuset, og her gikk kunstnerisk leder, Sverre Aukland, gjennom stykket som settes opp. Administrativ leder, Laila Zøllner, orienterte om det meste som skal skje fremover. Og det er ikke lite.

Stort

- Vi er med i sangskolen og har opptrådt foran publikum tidligere. Men noe så stort har vi aldri vært med på tidligere. Det blir veldig spennende, men vi gleder oss utrolig mye, sier Thea og Emilie (13). De er gode venninner i det daglige, og nå skal de altså bekle hovedrollen sammen og spille rollen annenhver gang i de ni forestillingene som er satt opp. Når barn har vært involvert i hovedroller har musikkteateret bestandig satt opp to personer som alternere i rollene. Det gir en ekstra trygghet både for ledelsen i teateret og de involverte i stykket.

Trollmannen fra Oz vil kreve mye av de som jobber bak teppet. Det blir store utfordringer både med kostymer, kulisser, lyd og lys. Men teateret har bevist at de klarer store utfordringer, og de som jobber i kulissene har lang erfaring å øse av.

Gjensyn

I familieforestillingen er altså barn og unge mye involvert på scenen, men flere voksne skal også i ilden. Dermed blir det hyggelig gjensyn med flere veteraner i så måte, som Eystein Eriksen, Halvard Ellefsen, Ola Sigmundstad, Grete Andersen Sandvik, Per Arve Øyen, Torfinn Thune Nilsen, Gaute Sørensen, Laila Zøllner og Mia Wiik. Sistnevnte har rollen som trollmannen.

Øvelsene starter for fullt mandag 8. mai, musikkansvarlig Roar Marcussen skriver noter så blekket spruter og det blir en utrolig hektisk vår, sommer og høst for alle involverte.

Og vi andre kan bare se frem til premieren fredag 17. november.

Aust-Agder Blad

Aust-Agder Blad


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART