I jazz-toppen i Japan

Inger Marie Gundersen er - akkurat nå - den mestselgende jazzvokalisten i Japan.Foran Tony Bennett, Norah Jones og Frank Sinatra i Japan. Foran Bugge Wesseltoft, Tord Gustavsen og Kristin Asbjørnsen i Norge. Nå svinger det skikkelig rundt Inger Marie Gundersen!


-Veldig gledelig, smiler Inger Marie Gundersen.
Hun topper salgslista for vokaljazz til HMV i Japan. Samtidig troner "By Myself" øverst på salgslista til Bare Jazz, Skandinavias største spesialforretning for jazzplater.
Hva det betyr - i rene tall - har ikke Inger Marie Gundersen oversikt over.
-Men det må jo bety at de i hvert fall har solgt en del, sier hun.

Spent
Jazzartisten fra Arendal var spent da hun kom med sin andre plate.
Da den første, "Make This Moment", kom i 2004, var hun mest opptatt av bare å få den ut. Ambisjonene var ikke nettopp strukket til himmels, bare så vidt ut over bygrensa.
Men i høst, da hun "By Myself" ble sluppet, var forventningene strukket desto høyere - og slett mindre i Asia enn i Arendal.

Yatzy
Norske anmeldere strødde ut terningene sine slik at Inger Marie Gundersen ganske raskt fikk yatzy med femmere.
22. november ble "By Myself" sluppet i Japan. To uker senere var plata den mestselgende på vokaljazzlista til HMV.
Og dette er bare begynnelsen. Nå i desember står plateslipp i Thailand, Korea, Hong Kong og det meste av resten av Asia for tur. Etter nyttår lanseres Inger Marie Gundersens nye CD i Danmark og en rekke andre europeiske land.

Asia
Det er ingen tilfeldighet at folk i Asia er blant de første som får "By Myself". Den første Inger Marie-plata ble svært populær i flere asiatiske land, og i fjor var hun på vellykket turne til Korea.
Akkurat hva det er som treffer asiatene, har hun ikke funnet ut.
Men i løpet neste år får hun en ny sjanse til å utforske fenomenet, for plateselskapet har bestemt at nå skal hun på turné til Japan, Korea og Thailand.

Agderposten

Agderposten


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART