"Jeg kan ikke synge koret"

Sju ukers kurs med koret "Jeg kan ikke synge" ble avsluttet med konsert på Birkenlund skole i kveld. Deltakerne viste at det kanskje var på tide å bytte navn.


I sju uker har rundt 20 deltakere, som enten aldri før har sunget offentlig eller som har følt at de rett og slett ikke kan synge, møtt opp på musikkrommet på Birkenlund en gang i uken for å lære seg å synge.

- Dette kurset er for dem som har lyst til å bli trygg på sin egen stemme. Mange har på et eller annet tidspunkt i livet fått høre at de ikke kan synge, da begynner man til slutt å tro det, sier kursleder, Elin Brunborg.

Bare på gøy
Damene Tove Frydenlund, Gunvor Tønnessen og Gunhild Halvorsen er enig i at navnet på kurset fenget.
- Jeg sang litt når jeg var ungdom. Og nå hadde jeg lyst til å synge igjen, det gjelder bare å komme over terskelen, sier Tønnessen.
Damene er enig i at dette er noe de bare har gjort på gøy, men lurer de på om de skal se etter et "ordentlig" kor nå som de er ferdig med "Jeg kan ikke synge koret".
- Det er bare å ringe oss, spøker Frydenlund. De andre damene spruter ut i latter. Både norske og engelske sanger har sivet ut av lokalene på Birkenlund skole de siste ukene.
- Vi har lært mye. Kurslederen har vært veldig inspirerende, forteller damene.

Lært litt av hvert
Rundt femten av familie og venner møtte opp på den lukkede konserten.
- De kommer bare fordi de er glad i oss, spøker Tønnessen. Konserten starter med allsang, hvor både koret og publikum stemmer i. Koret opptrer alene med åtte sanger. På kurset, som arrangeres av Aust-Agder musikkråd, har deltakerne lært masse. Grunnleggende sangteknikk, puste teknikk og avspenning er bare noe av det.
- Dette er en del av musikkrådet sine oppgaver. Musikk for alle uansett, sier daglig leder i Aust-Agder musikkråd, Inger Haugan Aasland.

Tove Frydenlund, Gunvor Tønnessen og Gunhild Halvorsen er kolleger som har meldt seg på "Jeg kan ikke synge koret". Her synges det allsang før selve konserten starter. Foto: Linn Kristin Djønne.

"Jeg kan ikke synge koret" synger ut! Foto: Linn Kristin Djønne.

Agderposten

Agderposten


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART