Sjelfullt på Prommen

De kaller seg Soul System og fredag kveld sørget bandet for å overraske og positivt sjokkere med en konsert som var proppfull av vitalitet, musikalitet, inderlighet - kort sagt; det ble en sjelfull kveld på Prommen.


Bente Ulleland har en formidabel vokalkapasitet og sang med hele sjela under konserten med Soul System.

Kommentaren fra publikum var samstemt. Alle lot seg begeistre av Risørjenta Bente Ullelands kraftfulle, og samtidige stemningsfulle vokalprestasjoner, det gjelder også gjersdølene Knut Olav Skyttermyrs gitarklang og Lars Andreas Aspesæters lek med de sort/hvite tangentene. Glemmes skal selvsagt ikke bassist Torstein Kinn og bak trommesettet Tom Andreas Kristiansen.

Men det var nå først og fremst Bente, Svein og Lars Andreas kveld. De var nesten på hjemmebane i Risør og det var tydelig at de satte pris på responsen. De lekte med hverandres musikk under fremførelsen og både Lars Andreas og Knut Olav lot seg inspirere ut i flotte soloprestasjoner på grunn av Bentes fantastiske innsats bak mikrofonen. Selvsagt ble dette behørig kvittert for av et begeistret publikum!

Klassisk soul

På sin hjemmeside forteller bandet at de leverer klassisk soulmusikk; Aretha Franklin, Donny Hathaway, Marvin Gaye og fra en annen sjanger; James Taylor; referansene er mange, og det krever vågemot å formidlemusikk av slike store musikalske personligheter. Men de torde, og de vant. I tillegg dro Soul System en variasjon over Beatles-låta "Come Together" som skapte jubel og som gjorde at det for anledningen noe brokete publikummet virkelig kom sammen.

Vi skriver "brokete", dette fordi bordene denne gang også var opptatt av et publikum som normalt ikke frekventerer Prommen. Noe av dette kan kanskje knyttes til at flere av bandmedlemmene har møtt hverandre på den kristne høgskolen i Staffeldtsgate i Oslo.

Bente forteller at bandet bare har spilt sammen noen måneder. Men de må ha spilt mye i dene korte tiden, for det var ingenting å si på varene som ble levert på Prommen sist fredag kveld.

Jazzklubb

Arrangementet var for øvrig i regi av Risør Jazzklubb og jazzklubb-sjef Martin Aanonsen måtte innrømme at hans opplevelse av musikkinteressen i Gjerstad var noe endret etter møtet med The Soul System.

I tillegg kunne Aanonsen også fortelle at jazzklubben frister med flere godbiter i månedene som kommer. 12. mai er det duket for Inger Marie Gundersen. Denne sangfuglen fra Arendal har nylig sluppet CD nummer to, og det kan utstedes forhåndsgaranti på at hun leverer! Det gjelder også bandet "Cannonballs". Som navnet antyder; saksofonist Cannonball Adderly står for noen av låtene denne gjengen har på repertoaret. Vi skriver juni når disse inntar podiet på Prommen.

Aust-Agder Blad

Aust-Agder Blad


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART