Slapp festnyhet hos Mozart

Sjefstrioen for Risør Kammermusikkfest dro til Mozarts leilighet i Wien for å legge fram årets festivalprogram, men først måtte Leif Ove Andsnes spille for en fullsatt sal i berømte Musikverein.


1.700 mennesker i dette musikkens tempel i Wien ga seg ikke før stjernepianisten Leif Ove Andsnes var klappet inn til tre ekstranummer.
Turid Birkeland og Lars Anders Tomter satt også i salen i går kveld. Dermed var alle de tre lederne for Risør Kammermusikkfest samlet i Europas musikkhovedstad der de benyttet anledningen til å presentere programmet for årets festival i Risør.
Det skjedde i Mozarts leilighet i Wien som nå er museum "Mozarthaus".
Museet som er gjenåpnet etter en total ombygging til 60 millioner kroner, er en turistmagnet av dimensjoner. Bare i løpet av de første åtte ukene etter åpningen har 40.000 mennesker løst billett for å se hvordan mesterkomponisten bodde i Wien.

Bravorop
Dette var første gang Leif Ove Andsnes hadde en helaftens solokonsert i konsertsalen som så mange kjenner fra nyttårskonsertene på TV.
Begivenheten ble nok en stor suksess. Andsnes fikk trampeklapp og bravorop fra et kresent publikum som ikke ville slippe ham før han hadde levert det tredje ekstranummeret.

Mozart-jubileum
Det er Mozart-jubileum, og det merkes godt både i Wien og Risør. Det blir mye Mozart på årets kammermusikkfest i sørlandsbyen..
-Vi tyvstartet allerede i fjor. I år skal publikum få høre mye musikk som Mozart skrev de siste årene han levde, forteller de tre festivalsjefene.
Ett av høydepunktene blir midnattskonserten med ett av musikkens ikon, Mozarts Requiem i d-moll. I en ny Robert Levin-versjon skal verket fremføres av Det norske solistkor, Risør festival Strings og solister. Så mange sangere og musikere har aldri tidligere vært i aksjon samtidig i den gamle barokkirken i Risør.
-Vi har målt og regnet og håper det blir plass til både musikere og publikum, ler Turid Birkeland.

Risør-kor
På åpningskonserten blir det også trangt om plassen. Da skal blant annet et prosjektkor med barn fra 6. klassene i Risør fremføre et bestillingsverk av Bjørn Kruse.
Årets festivalkomponist er britiske Mark-Anthony Turnage som vil være i Risør under festivalen. Turnages bestillingsverk "Hidden love Song" får premiere i Risør.
17 konserter, Mozart-film og foredrag venter publikum på festivalen som starter tirsdag 27. juni og avsluttes søndag.

LES MER OM SAKEN I AGDERPOSTENS PAPIRUTGAVE ELLER eAVIS!

Agderposten

Agderposten


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART