Vinterjazz 2006

Fantastiske The Core på Sørlandsturne i uke 4!
I forbindelse med Vinter-jazzuka 2006 har Sørnorsk Jazzsenter i samarbeid med jazzklubbene på Agder, kapret den kritikerroste kvartetten The Core. Risør, Arendal, Kristiansand og Flekkefjord jazzklubber får i perioden 25. -28. januar besøk av bandet.


Vinterjazz 2006- fellessatsning på jazz i Norge

Vinterjazz er en ti-dagers landsomfattende markering av jazz, hvor formålet er å sette fokus på aktiviteten og entusiasmen som finnes på lokalt plan. Arrangementet skal være med på å løfte fram de lokale jazzklubbene og samlet presentere mangfoldet og bredden innen norsk jazzmusikk. Publikum skal få muligheten til å oppleve et variert tilbud av kvalitetsjazz over store deler av landet.
Les mer på www.vinterjazz.no

The Core - på turne i Agder!
The Cores publikum spenner fra tradjazzere til unge rockere på grunn av sin strukturerte, men eksplosive, musikalske utblåsning av det hardtslående slaget. Med sin vitale videreutvikling av modaljazzen har The Core skapt et intenst og energisk uttrykk som svinger. Musikken henter inspirasjon fra 60-tallsgiganter som John coltrane, Charles Lloyd og Pharoah Sanders, og har også impulser fra nyere rock og funk. Bandet har spilt med store navn som Michael Brecker, Chick Corea og Pat Metheny.

Kjetil Møster - sax, Erlend Slettevold - piano, Steinar Raknes - bass og Espen Aalberg - trommer.

Terje Mosnes - Dagbladet ga The Core 6 av 6 stjerner for deres forrige plate. Han sier bl.a.:
"Alt er originalstoff, med Aalberg som flittigste komponist, og energien spruter fra første tone. Møster legger ut på hver eneste solo som var den et kamikazeprosjekt, Slettevold akkordbanker tangentene i stormbyge etter stormbyge, Raknes/Aalberg er høyt og lavt i dumpe, mørke detonasjoner, og musikken lever , rå, vill og vakker. Kanskje finnes det mer sofistikerte og komplette solister enn disse fire, men om noe norsk band for tida genererer mer begeistring og lykkelig utmattethet etter endt økt enn The Core, tviler jeg på."

Turneen som organiseres av Sørnorsk Jazzsenter spilles:

25.01 Risør Jazzklubb 21:00 Promenaden Pub
26.01 Arendal Jazzklubb 20:30 Lille Torungen, Arendal kulturhus
27.01 Kristiansand Jazzklubb 22:00 Frk. Larsen
28.01 Flekkefjord jazzklubb 20:00 Grand Hotell - Smutthullet

IHA


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART