Husk søknads- og rapportfrist for VO-tilskudd 1. januar!

Alle kor, korps, orkestre, band og andre ensembler som har søkt om VO-tilskudd for høsten 2007, og alle som har tilskuddsrett gjennom Aust-Agder musikkråd og Musikkens studieforbund, fikk for et par uker siden tilsendt rapport- og søknadsinfo fra oss i posten. Vi minner om at fristen for rapporter for høsten 2007 og søknader for våren 2008 er 1. januar, men vi oppfordrer alle om å sende dette inn før jul. Mer info under Voksenopplæring i menyen.


JULEORATORIET SOM NYTTÅRSMUSIKK

I år framfører Aust-Agder kammerorkester for første gang de tre siste kantatene i Juleoratoriet av J.S.Bach. Det skjer i romjula, 29. og 30. desember i h.h.v. Grimstad og Tvedestrand kirker. Disse tre kantatene fra Bachs juleoratorium har aldri blitt framført før i Aust-Agder, så benytt anledningen til å høre flott musikk!. De som medvirker på konserten er foruten Aust-Agder kammerorkester selv, Holt kantori, Fjære kammerkor, solistene Guro Lødemel Henriksen, Felicia Kaijer, Mathias Gillebo og Arilde Bakke. Hans van der Meiden dirigerer.Adventsjazz med Solveig Slettahjell / Tord Gustavsen Duo

To av landets mest profilerte utøvere av melodiøs moderne jazz møtes i Barbu kirke 15. desember kl 19:00 til adventskonsert. Arrangør: Arendal Jazzklubb i samarbeid med Barbu menighet. Forsalg av billetter : No 9 Kaffe og platebar og Musikkhjørnet.


Agder ungdomsstorband på "juleturné"!

Helgen 7. – 9. des. inntar Agder Ungdomsstorband konsertscener i h.h.v. Flekkefjord, Arendal og Mandal med en spenstig konsert som presenterer et bredt spekter av storbandlitteraturen. Med 18 talentfulle ungdommer i alderen 17 til 22 år på scenen er det duket for en frisk konsert med alt fra herlig swingjazz til spenstig funk. Ta pause fra julestria og nyt framtidas jazzmusikere! Konserten i Arendal er lørdag 8. des. kl 18:30 på Grand scene - og det er fri entré!Velkommen til våre nye nettsider!

Hele musikk.no har fått nytt design, og vi er glad for å vise brukerne vår helt nye sider. Det nye designet er felles for Norsk musikkråd, Musikkens studieforbund og alle fylkesmusikkrådene. Lokale musikkråd kan også bli med i den nye nettløsningen.

Johanne finaleklar igjen

Johanne Flottorp imponerte med sitt hardingfelespill og går for tredje gang til finalen i musikkonkurransen "Unge talenter på Sørlandet".


Lyttekurset: ”Til mit hjertes Dronning” - om Agathe Backer Grøndahl

I anledning konserten ”Til min hjertes Dronning” i Grimstad arrangerer Aust-Agder musikkråd et lyttekurs som gir en spennende innføring i Agathe Backer Grøndahl, både gjennom foredrag og levende musikk. Kuret arrangeres man. 19. nov. kl. 18:30 - 21.00 på Apotekergården, Grimstad.

Musikkonkurranse for unge talenter!

Arendal Griegfestival i samarbeid med Norsk kulturskoleråd og Sparebanken Sør inviterer til talentkonkurranse for musikkutøvende ungdom i alderen 11-25 år innenfor klassisk musikk og folkemusikk. Konkurransen er åpen for alle som er bosatt på Sørlandet. Studenter ved UiA eller musikkstudenter fra Sørlandet som studerer andre steder kan også delta.


Herborg og Lars fant tonen

Rikskonsertene vil ha allsang i hele Norge. ARENDAL (VG) Herborg Kråkevik og Lars Lillo-Stenberg sang i går duetten «Hele Norge synger» under en stor sangfest i Arendal kulturhus. Kilde: VG Nett

Artister leder allsangen

Rikskonsertene prøver å skape en allsangbølge. Første helga i november slår den innover Arendal, for å etterlate seg "Millimeter" og "Kokken Tor" på alles lepper.

Les mer...

Gratis noter på nettet

Det er steder på Internett hvor du kan laste ned kornoter gratis.

Les mer...

Kvalitet, stil og sjarm!

Medlemmene i Strannakoret og deres sangervenner fikk stående trampeklapp etter konserten i Arendal kulturhus søndag.

Les mer...

Får eget festivalforum

Mange representanter fra fylkets festival-liv var til stede da Aust-Agder festivalforum startet tirsdag. -Vi har invitert alt som kryper og går av festivaler i fylket, fordi vi ønsker et møtested for fellesskap, erfaringsutveksling og kompetanseheving, sier initiativtaker Per Norstrøm, fylkeskultursjef i Aust-Agder fylkeskommune.

Les mer...

Hjelp, jeg er i popbransjen! i enda et nytt opplag.

Boken Hjelp, jeg er i popbransjen! har vært en suksess siden utgivelsen i 2004. Etter å ha vært utsolgt flere ganger kommer nå boken i et tredje opplag. Boken er i dag pensum ved flere høyskoler og brukes aktivt i mange musikkmiljøer i Norge - både av profesjonelle og amatører i alle musikksjangere.

Les mer...

Kulturloven endelig på plass

Dette er en stor dag for det lokale kulturlivet, sier Norsk musikkråds daglige leder Morten Hagevik i en uttalelse, etter at den nye kulturloven trådte i kraft 1. august. Under en pressekonferanse i Lillestrøm onsdag la kulturministeren frem loven, og han vektla viktigheten av at landet nå har fått en egen kulturlov.

Les mer...

Takk Canal Street!

Scenene er rigget ned og pølseteltene pakket bort. Arendal begynner å få tilbake sitt vanlige utseende og mange arendalitter er festivalmette. Men det er en god metthet, en tilfredstilt sult.

Les mer...

Arendal Guttemusikkorps til topps i NM!

Arendal Guttemusikkorps drillet og marsjerte seg til to NM-titler i Sandefjord sist helg, og det er høyst fortjent. Hele 70 musikanter fra korpset deltok i konkuransen, og det er imponerende hva de får til! Vi gratulerer Arendal Guttemusikkorps og ønsker korpset lykke til videre!

Les mer...

Kulturloven vedtatt i Stortinget

Stortinget vedtok fredag 15. juni den nye kulturloven. Loven fastsetter offentlige myndigheters ansvar for kulturen, bl.a. at det offentlige; kommuner, fylkeskommuner og staten, har et ansvar for å tilby befolkningen kulturopp-levelser og mulighet for å delta i kulturlivet.

Les mer...

Risør kammermusikkfest like om hjørnet!

26. juni til 1. juli er det igjen duket for kammermusikkfest i Risør, og programmet er tradisjonen tro av ypperste kvalitet! Du kan fortsatt være heldig å få kjøpt billetter til noen av konsertene.

Les mer...

Invitasjon til kurs - hvordan drive enkeltmannsforetak som musiker

Canal Street har hvert år et stort innslag av lokale musikere på ulike konserter. Mange av disse har egne enkeltmannsforetak, og mottar da honorarene fra festivalen gjennom sitt firma. Om du ikke driver eget firma, må du må levere skattekort og blir trukket skatt av honoraret. Canal Street innberetter alle honorarer og lønn til ligningsmyndighetene. Tirsdag 19.juni kl 19-21 i Canal Streets lokaler, Langbryggen 17 2 etg. kan du få gratis kurs om hvordan man driver enkeltmannsforetak!

Les mer...

Arendal korfestival 10 år!

1. til 3. juni står i korsangens tegn når hundrevis av korsangere fra hele Sør-Norge inntar Arendal og Hove. Arendal korfestival feirer 10 års jubileum i år og festivalen har befestet seg som en av landets mest populære korfestivaler.

Les mer...

Jazzsnadder - musikalske smakebiter fra Sørlandet

Sørnorsk Jazzsenters aller første promo-CD "Jazzsnadder" ligger nå rykende fersk og klar til å spres rundt til jazzklubber og andre som har lyst å booke band fra Sørlandet til jazzklubben sin! 18 band blir presentert på CD-en.

Les mer...

NYTT TILBUD TIL TALENTFULLE BARN OG UNGE I AUST-AGDER

Lørdagsskolen er et samarbeid mellom alle kommunene i Aust-Agder gjennom interesse- og utviklings-organisasjonen Norsk kulturskoleråd, Aust-Agder. Lørdagsskolen er et utvidet undervisningstilbud til talentfulle kulturskoleelever i musikk som viser stor interesse og innsatsvilje.

Les mer...

Leiv Solberg ny kulturhusleder

Klokken 13 i dag offentliggjorde Arendal Kulturhus at Leiv Solberg blir Mette Langfeldt Arnstads etterfølger. - Bare positive tilbakemeldinger, sa Kulturhusets styreformann Einar Halvorsen om reaksjonene på Solberg som ny kulturhusleder. 

Les mer...

Framtidas musikere gir gratis konserter i Arendal!

Sangere og pianister fra musikkonservatoriet i Kristiansand gir konserter mandag 23. april i Barbu Kirke og onsdag 25. april i Arendal Gamle Rådhus. Begge konsertene finner sted klokken 19.00, og det er fri entre! Kom og opplev framtidas musikere og vakker musikk av Grieg, Chopin, Rachmaninoff, Liszt, Haydn, Medtner og Decaux!

Les mer...

Tøffere mot griske artister

Arendal Kulturhus AS med styreleder Einar Halvorsen i spissen, har innledet en tøffere linje mot griske artister og impresarier.

Les mer...

Kulturhuset i Arendal for dyrt

I Arendal er prisen for å leie kulturhuset blitt så høy at de frivillige klubbene mener de tvinges ut. Styreleder Einar Halvorsen lover lavere leie.

Les mer...

Valgets kval

Lars Andreas Aspesæter har et noe uvanlig luksusproblem. Køben eller Oslo?

Les mer...

Meld deg på NÅ! Rytmisk Sommerskole 2007

Rytmisk Sommerskole er et kurs som har funnet sted i Kristiansand hvert år siden 2002. Kurset går over seks dager og tar for seg rytmisk musikk i alle genre og retter seg mot spillelystne ungdommer på Agder mellom 15 og 25 år. Nå kan du melde deg på!

Les mer...

Vellykket distriktsmesterskap på trekkspill i helgen!

Trekkspill-DM 2007 for Agder krets ble arrangert lørdag 24. mars på Stinta skole i Arendal. Det var et vellykket arrangement med 17 aktive deltakere og ca 100 publikummere.

Les mer...

Skal kurses i å lytte

Aust-Agder musikk-råd vil gi folk en ny lytteopplevelse i møtet med musikk. Derfor arrangerer de denne våren lyttekurs!

Les mer...

Rikskonsertenes arrangørpris til Arendal!

Rikskonsertenes arrangørpris 2006 ble utdelt under Rikskonsertenes arrangørkonferanse i Ibsenhuset i Skien onsdag kveld. Prisen gikk i fellesskap til tre sentrale og markante arrangører i Arendal: Arendal kulturhus, Arendal jazzklubb og Musikkens Venner Arendal. Rikskonsertenes direktør og juryleder, Åse Kleveland, overrakte prisen.

Les mer...

BAND HELG for ungdom mellom 14 og 20 år!

Er du mellom 14 og 20 år og driver med musikk er kanskje dette seminaret midt i blinken for deg! Meld deg på da vel!

Les mer...

Stadig mer til kultur

Kommunepolitikere gir stadig mer penger til kultur - også i Arendal. Arendal kommune gir minst til kultur av sammen-lignbare kommuner i hele Norge. Men også i Arendal sprøyter politikerne nå mer penger inn i kulturen.

Les mer...

12 millioner fordelt fra Lindesnes til Svalbard

Årets tildeling fra MVO er nå offentlig. Det er fordelt vel 12 millioner kroner til aktiviteter innenfor rock, jazz, folkemusikk og verdensmusikk. I Aust-Agder har Setesdal Spelemannslag, Agder ungdomsstorband v/ Sørnorsk Jazzsenter, Arendal Big Band, Gjerstad Storband, Torungen Storband, Arendal musikkråds samspillprosjekt og Gamlebyen Musikerforening, Arendal fått tilskudd.

Les mer...

Jeg vil jeg vil, men får det ikke til!

Vi kan hjelpe deg så du får det til! Meld deg på et av vårens kveldsmusikkurs, - og få morsom opplæring som passer for folk flest! Vi kan tilby følgende kurs:

  1. Notekurs for folk flest!
  2. Rusten blås i tre og messing
  3. ”Jeg kan ikke synge”-kurs
  4. Lyttekurs: Die Schöne Müllerin

Les mer og meld deg på - vi kan love deg morsomme kurskvelder med topp kvalifiserte forelesere!

Les mer...

Scofield til Canal Street

John Scofield og John Medeski spiller duokonsert mandag 23. juli på Canal Street - den eneste i Norge denne sommeren.

Les mer...

Lyttekurset "Die Schöne Müllerin"

12. april kan du delta på et spennende kurs: Lyttekurset "Die Schöne Müllerin". Kurset består av en kurskveld og en konsert. Meld deg på før påske! Mer info under lenken her.

Les mer...

Flott finale etter en ukes Griegfest!

I en hel uke har Arendal Griegfestival gledet publikum med flotte konserter, og vi publikummere har blitt varmet med både vakker og virtuos musikk av både etablerte og unge musikere. Festen ble avsluttet med en strålende konsert av unge musikktalenter i Arendal kulturhus i går kveld, - en verdig og fremtidsrettet finale på en flott festival!

Les mer...

Arendal Griegfestival er i gang!

I dag åpner Arendal Griegfestivals utstillinger og i morgen er det åpningskonsert i kulturhuset. Hele denne uken kan du fråtse i konserter med det ypperste av unge og mer etablerte musikere. Gå på konsertene og opplev dagens og morgendagens musikere!

Les mer...

Verdens beste på Prommen

Risør Jazzklubb inviterer til et møte med Motif og verdens beste unge jazztalent på Prommen i kveld.

Les mer...

Tilskudd til lokal koraktivitet 2007

I 2007 kan du søke om særskilt støtte til lokal koraktivitet når du samarbeider med profesjonelle krefter. Det er fire søknadsfrister i året. Les mer om støtteordninga her.

Les mer...

Næringslivet vil ikke sponse opera

Næringslivet på Sørlandet har sagt nei til å bla opp penger til opera. Dermed ser det ut til at planene om en konsertversjon av Richard Wagners opera «Den flyvende Hollender» i Sandvika til sommeren må droppes.

Les mer...

Kom og hør Arild Andersen & Kirsten Bråten Berg!

I morgen tors. 18.jan. åpner Arendal jazzklubb konsertsesongen med en unik og finstemt jazzduo; Arild Andersn (bass) og Kirsten Bråten Berg (vokal). Arendal kulturhus kl. 20:30 - dørene åpner 19:30.

Les mer...

Populær jazzklubb

Risør Jazzklubb rangerer som den mest aktive på Sørlandet og nå tilbys et program som bør appellere til enda flere! Blant annet kommer verdens beste unge jazztalent om fjorten dager!

Les mer...

Draumkvedet i Risør kirke

Til daglig forsker Jon Storm-Mathisen på hjernens mysterier. Søndag kveld kveder han om Olav Åstesons mystiske ferd til dødsriket.

Les mer...

I kø for kulturhusbilletter

Christina Sæthre selger billetter "til tusen" etter at Arendal kulturhus lørdag sendte ut katalogen over vinterens og vårens program. Billettkontoret i Arendal kulturhus blir nedringt av folk som på lørdag fikk programmet for vinteren og våren dalende ned i postkassene sine.

Les mer...

Storkonserter på Holmen

Seilforeningen satser friskt. Midt i juni neste år skal Holmen bli konsertarena for pop og rock.

Les mer...

Alle rettigheter forbeholdes.
Rettigheter til nyheter fra andre nyhetsmedier innehas av disse.

Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART